Keskustelut Puukauppa Tämäkin ralli pääsee vauhtiin.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 385)
  • Metsuri motokuski

    Sen verran puolustan vielä näitä valtion ja kuntien virkamiehiä että ilman muuta on hyvä asia että virkamiesten palkat ovat samaa luokkaa yksityisen palkan kanssa. Ei ole minkään maan edun mukaista että virkamiehiksi hakeutuu sellaisia työntekijöitä joita ei yksityiselle sektorille kelpuutettaisi. Sillä virkamiehiksihän ne menevät jos töitä ei muualta saa. Toinen tekijä on myös se että mikäli virkamiesten palkat olisivat kovin alakantissa olisi myös korruptiolle mahdollisuus. Nythän Suomessa on virkamisten korruptuneisuus hyvin alhainen, joka on ilman muuta kaikkien etu.

    Tuohon virkamieskunnan kokoon voisi todeta että virkamiehiä on just niin paljon kuin niillä on tehtäviä/ töitä. Jos virkamieskuntaa halutaan vähentää niin silloin tehtäviäkin pitää karsia. Nyt kehitys on ollut sellainen että henkilöitä karsitaan luonnollisen poistuman kautta mutta tehtävät edelleen jäävät. Käsittelyajat pitenevät ja asioiden hoito pitkittyy. Kysyä voisi enemmänkin että mitä virkamiesten tehtäviä voitaisiin vähentää ? Muistaakseni Sipilä lupasi laittaa tällaisen työryhmän pystyyn jossa byrokratiaa vähennetään. Mitään en ole työryhmän töistä kuullut enkä päätöksiä vähennyksistä kuullut.

    Aika helposti me ollaan arvostelamassa toisen töitä ja niiden tärkeyttä, mutta kun se kolahtaa omalle kohdalle niin valmiutta sitten ei olekkaan. Onhan täällä metsäsektorillakin aika paljon sellaista työtä jota virkamiehet hoitavat. Ollaanko niistä luopumassa vaikka esim. kemerasta ?

    Jätkä

    Kateus on kavala tauti, se vie kalatkin järvistä. Virastoaika ja virastotyöntekijän työaika on kaksi eri asiaa. Nytkin on moni verotoimisto suljettu asiakkailta, mutta siellä nuo verovalmistelijat tekevät täyttä työpäivää.

    Jos kuka kadehtii kovasti opettajien työaikoja, niin ensinnäkin sanoisin, että lähes jokaisella, jolla pää riittää, olisi ollut mahdollisuus valmistua opettajaksi. Ei tarttis kadehtia niin kovin.

    Moni opettaja on kuitenkin ns. tuntiopettajana, jolla saattaa olla sangen niukasti opetustunteja viikossa. palkka tulee vain pidetyiltä tunneilta. Monelle opettajalle on määrätty ja sovittu vuositunnit, eli niin ja niin monta tuntia vuodessa. kuukausipalkka sen mukaan. Voi olla esim 1200 oppituntia vuodessa. puhutaan lähiopetuksesta. Ne on pidettävä, että kk-palkka juoksee. Läsnäolovelvollisuutta ei ole.

    pitäisi pikkuhiljaa tajuta, että ei kannata väitellä asioista, joista ei tiedä höykäsen pöläystä.

    Lisähuomautuksena kaikkien tollojen äidille: Opettajilla ei ole lainkaan Pekkaspäiviä!

    Tolopainen

    En olisi alkanut opettajaksi, kun palkka olisi pudonnut, tuollainen valtiosihteerin homma olisi kiinnostanut 12350€/kk, kuten esim. Lehtomäellä.

    Jätkä

    Etkä olisi päässyt, sinne on sentään valinta isosta joukosta.

    Tolopainen

    Olisin päässyt. Mutta vaihteeksi otsikon asiaan. Ei ole papruliiton pelotteesta juuri mitään jäljellä. Sopimukset päättyivät viimekuussa ja työantaja tarjosi puhtaan nollan. Yksikään paperikone ei pysähtynyt ja tuskin pysähtyykään ihan  heti, koska työnantaja vain odottaa, mikä jätetään seisomaan lopullisesti. Tähän on tultu, metsäteollisuutta on maailmalla paremmin kannattavilla alueilla ja työpaikoista joudutaan taistelemaan,  uudet investoinnit ovat harvinaista herkkua Suomeen. Jos metsäteollisuuden sopimuksia ei saada linjaan muun teollisuuden kanssa paprumiehiä odottaa haikea huomen.

    Puuki

    UPM:  ”Sellu – ja paperitehtaan kaikilla työntekijöillä on ollut jo 10 v. voimassa tulospalkkausjärjestelmä. Viime vuonna keskimäärin + 5,3 % ja lisäksi kouluttautumislisä + 0,8 % (v.2016).  Voisi kannattaa hillitä niitä poliittisia lakkopuheita, kun mihinkään eri korotuksiin ei ole edes tarvetta.

    Mites puun kohdalla tuo hintakehitys on mennyt?

    kuusessa ollaan

    Raaka-aineiden hintakehitys on eri juttu kuin palkkakehitys. Aina ensin joustaa raaka-aine, jos sen saanti tai hinta rajoittaa tuotantoa, astuvat muut säästökeinot kuvioihin ja monesti tuotanto pysähtyy. Hyvä esimerkki kaivosteollisuus ja kaivosten käynnistykset ja seisauttamiset metallien hintojen mukaan.

     

    Valitettava viidakon laki.

    Puuki

    Eri asia se raaka-aineiden hintakehitys tietysti onkin, mutta puun hinta ei ole pysynyt tukkuhintaindeksin tasolla.

    Valitettava viidakon laki sekin, miksi metsäteollisuus usein siirtyy muille maille; työvoimakustannukset nousee liiaksi. Niin kävi viimeksi Ahon (vai oliko se Ahonen)aikaan.

     

    Rane2
    mehtäukko

    Tuo on lopulta täyttä totta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 385)