Kymppitonnien kk-eläkkeet on ylisuuria eikä niiden saajat ole työurallaan tuottaneet lisäarvoa sen edestä kuin korkeintaan jossain harvassa poikeustapauksessa. Yleinen tapahan on täällä ollut korottaa korkeita palkkoja jopa kymmeniä prosentteja pari-kolme vuotta ennen eläkeikää, jotta saadaan eläkekertymä maksimoitua. Yksityisellä sektorilla asian jotenkin ymmärtää mutta valtio-omisteisissa on sama tyyli.
Suomessa veroprogressio on melko korkea ja paljon ansaitsevat maksaa paljon veroja. Valtio on muuten esim. ulosmitannut vasta (tänä vuonna tuli voimaan) eläkevakuutuksen verottoman osan verolliseksi.
Pienimpien eläkkeiden saajat maksaa suhteessa enemmän veroja perustarpeista, ruoasta,palveluista yms.
Metsäpuolella puunmyynnin vero% (sekä pääomavero% että alv%) on noussut tasaisesti vaikka puun myyntihinnat on samaan aikaan laskeneet (enemmän kuin vero%:t on nousseet).
Asumistuki on suora tulonsiirto valtiolta yhteiskunnan hyväosaisille jotka eivät tukea tarvitse. Vuokrataso olisi asumistuen verran alempi jos niitä ei maksettaisi samoin asuntojen hinnat olisivat alempana. Asumistuki on erittäin haitallinen ja nostaa kustannuksia. Miksi sitä ei lopeteta. Lopuksi vielä yhteiskunta verottaa sen pois vuokranantajilta. Paitsi ay liikkeen VVO:lta jota ei veroteta.
Minusta meillä pitäisi olla runsaasti noita kymppitonnin eläkkeen saajia. Niistä valtio saa joka kuukausi lähes puolet veroina, jotta KELA voi maksaa kymmenille tuhansille takuueläkken ja toimeentulotukea. Nämä eivät ole maksaneet veroja eikä eläkkeitä. Miksi syyllistää niitä jotka maksavat suurimman osan yhteiskunnan menoista ja mahdollistavat tulonsiirrot. Mitäpä jos lopettavat maksamisen.
Nuo suurituloiset voisivat lopettaa verojen maksun ilman, että se merkittävästi tuntuisi valtiontaloudessa. He maksavat murto-osan palkkatuloveroista. pienituloiset ja eläkeläiset maksavat välillisinä veroina leijonanosan veroista.
Työeläkkeellä olevatkin maksavat paljon enemmän veroja kuin suurituloiset.
Pienituloiset eivät maksa lainkaan veroja, palauttavat vain osan saamistaan verorahoista veroina. Valtion ja kuntien työntekijätkään eivät ole nettoveronmaksajia. He elävät yhteiskunnan tuella.
Aika törkeä väite Tollolta. Vaikkakin hän on itse tuon todennut oltuaan koko ikänsä kunnan elättinä. Ennen sanottiin tuollaisia huutolaipojiksi, nyt voi ihan hyvin sanoa etniseen vähemmistöön kuuluviksi.
Ovathan ne julkisen työntekijätkin veronmaksajia. Yksityinen sektori hyötyy julkisen sektorin toimivista palveluista. Suomi on muun muassa eräs maailman vakaimmista ja vähiten korruptoituneista maista. Terveydenhuolto ja koulutus on halpaa. Toki olen samaa mieltä siitä, että yksityinen sektori tuottaa pääosan arvonlisästä.
Veronmaksun ja tulonsiirtojen jakautumistakin on mielenkiintoista tutkia, esimerkiksi maakuntien ja pääkaupunkiseudun tulonjaon näkökulmasta. Esimerkiksi Keskisuomalainen-lehdessä esitettiin jokin aika sitten, että maakuntien veronmaksajat maksavat tulonsiirtoa pääkaupunkiseudulle, jossa on ylen määrin valtion työntekijöitä, joiden palkat maksetaan yhteisestä potista. Asia ei ole aivan noin yksinkertainen, kun toisaalta maakunnatkin saavat paljon tulonsiirtoja ja veronmaksajia on siellä vähän. Lisäksi täällä etelässä on suhteessa vähemmän teollisuutta kuin maakunnissa; elinkeinorakenne on palveluvaltainen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään