Keskustelut Puukauppa Tämäkin ralli pääsee vauhtiin.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 385)
  • MJO

    Ainakin minä maksoin itse liiton maksun 360e yhtenä laskuna.

    Varmaan tuo verojen ennakonperintäjärjestelmä on aika paljon helpompi ja vähemmän resursseja tarvitseva, verrattuna jokaisen omatoimiseen maksamiseen. Luotettavuus tuskin on ainoa kriteeri siihen.

    Planter Planter

    Tämä on oikeastaan ihan hyvää vääntöä….kuka maksaa.  Kaikilla olisi hyvä olla joskus myös yrittäjänä, jolla on palkattu työntekijä.

    Otetaan esimerkki: Valtio nostaa asiotulon veroa 2%. Mitä tapahtuu. Vaaditaan, että työntekijän reaalitulot eivät saa laskea, joten nostetaan palkkoja myös 2%. Työntekijä saa käteensä saman, mutta työnantaja joutuu maksamaan korotuksen ja siihen sidotut sivukulut korotettuna.

     

    MJO

    Otetaan esimerkki: Valtio nostaa asiotulon veroa 2%. Mitä tapahtuu. Vaaditaan, että työntekijän reaalitulot eivät saa laskea, joten nostetaan palkkoja myös 2%. 

    Miksi otit esimerkin, jota ei ole oikeasti tapahtunut ?

    Tolopainen Tolopainen

    No nyt nostettiin 1.6% palkkoja vaikka valtio ei edes nostanut veroja. Pelkkää ahneutta vaaditaan lisää rahaa, mutta töitä ei olla valmiita tekemään enemmän. Tyhjästä pitäisi maksaa. Tuo tarkoittaa että työntekijöitä pitää vähentää muuten kustannukset nousee.

    Planter Planter

    En viitsinyt kaivaa mapeista todellisia lukuja, voin senkin joskus tehdä paremmalla ajalla. Mekanismi on kuitenkin tämä, jos veroja nostetaan vaaditaan palkankorotuksia, jotta reaaliansiot säilyvät.

    6tukki

    Otinkohan jo liikaa kantaa tässä keskusteluosiossa vai poikkesivatko minun kirjoitukseni liikaa lehden edustamasta linjasta? Huomasin nimittäin, että ainakin pari viimeistä keskusteluun osallistuvaa kommenttiani oli poistettu mitä ilmeisimmin palstan moderaattorin toimesta (ainakaan minun kuvaruudullani niitä ei näy…).

    Olen vilpittömästi yllättynyt.

    MaalaisSeppo

    Talouselämän alkeet näyttävät olevan hukassa. Lähtökohtahan on, että asiakkaat maksavat kaikki kulut, verot ja yrittäjien voitot sekä eläkkeet. Yrittäjää tarvitaan siirtämään asiakkaiden rahat koko ketjun eri osapuolille. Kun tämä rahansiirtoketju alkaa yskimään, kuten Suomessa 10 vuotta, niin heikoimmin pärjäävät työntekijät ja verottaja. Nyt näyttää hieman valoisammalta.

    Jätkä

    Tollo:”Olis se aika mielenkiintoista että työntekijät joutuisivat itse tilittämään palkkaverot.  Ei siihen yhteiskunta voi luottaa että saisi rahansa pois. Työnantajat ovat keskimäärin hiukan luotettavampia rahankäsittelijöitä. Edes ammattiliitot eivät luota että jäsenet maksaisivat ay-jäsenmaksut niiden perintä on siirretty ahneelle kapitalistille.  Milloin työntekijä järjestöt alkavat luottaa jäseniinsä edes sen verran että siirtävät jäsenmaksujen maksamisen pois työnatajilta.”

    Tollo on tollo, vaikka voissa paistaisi. Toisaalta- kun ei mitään tiedä, ei voi mitään järkevää tuottakkaan. Aikoinaan oli ”Verokirja”, johon liimattiin veromerkkejä palkkasumman mukaan. ”Luotettavat työnantajat” jättävät joka vuosi tuhansien työntekijöiden verot ja eläkevakuutusmaksut ynnä muut tilittämättä, vaikka ovatkin ne työntekijöiltä pidättäneet.

    Ay- jäsenmaksujen perinnästä on palkansaajan annettava valtakirja, jos työnantaja on tehnyt sopimuksen ammattiliiton kanssa jäsenmaksujen perinnästä. Muussa tapauksessa se jäsenmaksu on maksettava itse suoraan liiton tilille.

    Tollon mielestä työnataja maksaa kaikki kulut. Ei se mene niin, vaan työnantaja saa yrityksestään itselleen toimeentulon ja vieläpä elättää perheensäkin, työntekijöiden tuottamilla varoilla.

    Tolopainen Tolopainen

    Se on useimmille hyvä tilanne, että joku tarjoaa työpaikan. Aika harva työntekijä yrittäjänä tulisi toimeen. Vaikka 8h notkuu jalat pöydällä jossain paperitehtaan ohjaamossa ihan miehekkäästi ja liitto pitää huolen eduista. Ei tarvitse ottaa mitään riskiä omilla rahoilla.

    MaalaisSeppo

    Miksiköhän työntekijät perustavat melko vähän osuuskuntia, joita käyttämällä jäisi yrittäjän ja hänen perheensä elättäminen pois rasittamasta työtekijöitä? Työntekijät tyytyvät sen sijaan ainakin joiltakin osin tyytyväisinä yrittäjien ikeeseen.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 385)