Miksi taas piti tehdä liian korkeat palkankorotukset. Eläkkeetkin nousi vain 0.55% ja verotus nousi prosentin eli tulot pienenee. Yhteiskunta vei koko korotuksen ja vielä leikkasi eläkkeestä. Miten tällainen voi olla mahdollista. Palkankorotusvaraa ei kuitenkaan ollut kuin korkeintaan prosentti. Puunhintakaan ei ole vuodessa noussut yhtään, mutta väkisin pitää vääntää kustannustasoa ylös. Tuo palkankorotus lisäksi kertautuu kaikissa lisissä eli kustannusvaikutus on yli kaksi prosenttia vuodessa.
Minun nettoeläke nousi n. 0.8 %. Ehkä syynä on raippaverorajan nousu, jolloin eläkkeeni jää hieman ko rajan alle. Kunnallisverokin on entinen.
Puut kulkevat metsästä hyvin, eikä perjantain toimintapävällä lienee vaikutusta. Yrittäjien osuus ”työvoimasta” kun kasvaa tasaisesti. Hyvä niin. Puukauppatiliä odotellaan.
Pari kommenttia keskustelussa käyneisiin aiheisiin:
1) yrittäjän ja työntekijän määritelmät pitäisi yhtenäistää verotuksen, työlainsäädännön, työttömyysturvalainsäädännön ja eläkelainsäädännön kesken. Tällä hetkellä sama ihminen voi olla eri lain mukaan eri asemassa, ja sitten tulee vaarallisia väliinputoamisia.
2) pitemmällä aikavälillä pitää miettiä yrittäjän ja työntekijän aseman yhtenäistämistä (verotus, eläkkeet, työttömyysturva)
3) ammattikoulun opettajaksi pyrkivältä edellytetään tällä hetkellä 3 vuoden työkokemusta alalta (tietyin poikkeuksin). Kun on esimerkiksi 21-vuotiaana päässyt ammattikoulun opettajaksi, on noin 45 vuotta aikaa etääntyä työelämän todellisuudesta. Esittäisin, että tähän pitäisi olla joku kertausharjoituksia vastaava systeemi tai pakollinen vuorotteluvapaa, jonka aikana oltaisiin oikeissa töissä esim. 2 kertaa työuran aikana yksi vuosi.
Kuten sanoin, veronmaksu on nykyisin vapaaehtoista. Itse olen valinnut tulotasooni sopivan verotason, jossa minulla ei ole valittamista. Tolopainenhan ei omasta mielestään ota mitään verovaroin rahoitettua vastaan, joten eihän ne verorahani voisikaan siellä näkyä.
Uusmetsäläisen poliittinen leimakirves on välillä hauska ja välillä siitä loukkaantuu:
”Hyvään keskustelukulttuuriin kuuluu ettei edes metsäpalstalla käytetä poliittisia leimakirveitä.Koen melko epäpoliittisena ihmisenä sen jopa vähän loukkaavaksi.”
Ja vähän aikaisemmin.
”Wanhajätkähän onkin hauska poliittinen trolli. Samaa piirrettä on välillä Tolopaisellakin.”
Kun vaimo pääsee tänään töistä , lähdetään piipahtamaan vielä tarkastamaan meidän molempien äitien vointia kahteen eri kaupunkiin. Toisella ikää 80 ja toisella 102 ja risat .
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.