Keskustelut Metsänomistus Talvivaarasta piristysruiske Sotkamon metsätaloudelle

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 251)
  • Talvivaarasta piristysruiske Sotkamon metsätaloudelle

    Talvivaaran kaivoksesta paraikaa valuva, ravinteikas hulevesi lienee mitä parhainta lannoitetta Sotkamon metsille. Oletettavasti alueella harjoitettava metsätalous saakin näin osakseen odottamattoman piristysruiskeen huomattavan vuotuisen kasvulisäyksen muodossa.

    Asioihin perehtyneenä voin vakuuttaa, että tiedotusvälineiden propagandistinen ja mustamaalaava uutisointi on antanut Talvivaaran tilanteesta täysin vääristyneen kuvan. Tilanne Talvivaarassa on täydellisesti hallinnassa, eikä mitään todellista ongelmaa ole. Lukekaa huuliltani: ei ongelmaa Talvivaarassa.

  • 6 m3

    Suomenkuvalehti 23.11.2012

    ”Kaivetuilla tonneilla mitaten Talvivaara on Suomen kaivoksista suurin. Koska Talvivaara Kaivososakeyhtiö Oyj on pörssissä, silläkin on ulkomaisia omistajia.
    Alan yritysten joukossa se on kuitenkin mitä sinivalkoisin.”

    Siinäpä pikkumyylle siirtomaa politiikkaa.

    PS. Blogeilla on aika vähän käyttöä, paljon konkreettisempi on vaikkapa Savon Sanomat, sillä pyyhkii paremmin. Toisaalta voisivat pehmentää paperin laatua.

    A.Jalkanen

    Samaa mieltä harrastelijan kanssa, että nimien ja nimimerkkien parjaaminen ei vie asioita eteenpäin. ”Asiat riitelevät, ei ihmiset.”

    Kuitenkin on käsittämätöntä, ettei Talvivaaran jätteiden ja raaka-aineiden säilytytykselle ole asetettu korkeampia suojausvaatimuksia, siis yhtiön itsensä toimesta. Tavallinen kaatopaikkajäte on vähemmän vaarallista ja kaatopaikkojen pohjarakenteelle on tarkat direktiivit olemassa. Ja miksi tämmöinen heppoinen rakenne hyväksyttiin viranomaisten toimesta?

    Leevi Sytky

    AH:n blogista löytyy vastaus Annelille.

    jabe

    Valvontaan täytyy löytyä varoja, kun kerran on kyse niin hyvin tuottavasta toimialasta. Ei siinä ole mitään epäselvää.
    Myös lupavaatimusten on oltava riittävän hyvät, täytyy varautua hiukan odottamattomiin tapahtumiin, eikä vain olettaa että kaikki menee tismalleen suunnitelmien mukaan.

    Asioiden parempi huomioiminen tarkoittaa muuten enemmän töitä suunnittelijoille ja rakentajille, eli lisää verotuloja…

    Toki muillakin aloilla pitäisi valvonnan olla todellista, eikä vain paperilla. Kyllä sitä helposti velvoitteista luistetaan jos ei kukaan valvo.
    Muutenkin vastuuton liiketoiminta helposti jättää jälkeensä isommat kustannukset kuin mitä lopulta oli hyöty yhteiskunnalle.

    Ainoastaan selkeät turhat säännöt tai liioittelut voidaan purkaa, sekä turhaa byrokratiaa ja paperien täyttelyä vähentää. Mutta tämäkin täytyy tehdä asiantuntemuksella, ei hätiköiden.

    A.Jalkanen

    Luin blogin uudelleen ja jäin edelleen vaille vastausta.

    Valvonnan ja lupaehtojen tulee olla verrannollisia riskeihin, kyllä. Mutta valvojilla ei ole koskaan yhtä hyvää tietämystä prosessista kuin tehtaassa sisällä, jossa tulisi olla tieto riskeistä ja suunnitelma niihin varautumisesta. Nämä sisältyvät ympäristöjärjestelmään, samoin työturvallisuus ja laatu, jos ollaan kokonaisvaltaisia. Sertifioitu järjestelmä auditoidaan määrävälein, eli ulkopuolinen puolueeton tarkastaja käy laitoksessa. Tämä systeemi samoin kuin yhteiskunta- ja ympäristövastuusta raportoiminen on kuitenkin VAPAAEHTOISTA. Vrt. metsäsertfiointi.

    Leevi Sytky

    Avasitko blogiin liittyvät linkit?

    A.Jalkanen

    Enpä avannut, voitko vinkata mihin niistä kannattaisi tutustua?

    Leevi Sytky

    Jos en nyt väärin muista, niin ensimmäiseen. Nyt en ehdi ”kaivamaan” niitä auki.

    6 m3

    Ei vastaukset noihin ongelmiin löydy blogeista.
    Ainoastaan toimet ratkaisevat.
    Blogeissa vain jatustellaan tyhjänpäiväistä jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa..
    Vain hypoteetikot pistävät sanoja pötköön ja peräkkäin, ja ovat saaneet itselleen uskollisen seurakunnan.

    jabe

    Kannattaa kuunnella:
    http://goo.gl/fQWLV
    Ajantasan lauantaivieras
    Juha Kauppinen. Kainuun toivosta kaivosteollisuuden imagohaitaksi muuttuneen Talvivaaran taivalta on seurannut erityisen tarkasti Suomen Luonto -lehden toimittaja Juha Kauppinen. Hän kirjoitti skuuppeja uraanihankkeen pimityksestä ja maakuntavaltuutettujen Talvivaara-omistuksista. Muut lehdet siteerasivat, mutta Talvivaaran johto raivostui. Mitä tapaus Talvivaara opetti, siitä kertoo tämänkertainen Ajantasan lauantaivieras, toimittaja Juha Kauppinen. Hänet tapasi Annu Passoja.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 251)