Keskustelut Metsänomistus Talvivaaran kaivosalue metsäksi?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)
  • Talvivaaran kaivosalue metsäksi?

    Kunhan kuohunta laantuu ja priimusmoottorit Vanhasen II ja Kiviniemen hallituksista on tunnistettu ja erikseen palkittu, voitaneen aloittaa alueen maisemointitoimet takaisin Kainuulaiseksi metsämaaksi.

    Mitä tuosta 6 100 ha palasta meinaaatte Kainuun rahamiehet tarjota, noin suuruusluokkana? Vai pitäsikö se pilkkoa pienemmiksi palstoiksi ennen kuin innostutte?

    Itse ajattelin tarjouksessani keskittyä pinta-alaa vähentäviin seikkoihin: myrkyllisimmät alueet, pelkkä kivirakka jne., mutta kai siellä vielä normaalimpaa maatakin on. Olisi siinä lapsenlapsille komean tasaiset mäntykankaat jos sen saisi kasvamaan.

    Mutta se hinta, onko 30 €/ha liikaa vai liian vähän?

    Tiestö taitaa olla kunnossa, ja taukotuvaksi soveltuva rakennus löytynee.

  • Hiluxmetsuri

    Kovasti menee juupas eipäs linjalle 🙂 Tolopainen voisi kertoa sidonnaisuutensa aiheeseen kun noinkin vahvasti kommentoi. Liekö taustalla jokin ideologia?

    Ammatti Raivooja

    Melkein kaikissa Suomessa tehtävissä asioissa mitkä maksaa rahaa niin puolet on veroja. Näin myös talvivaarassa. Jos 750 miljoonaa saa verotuloja ni voi siitä muutama sata miltsiä antaa takasin. Näille ympäristöasioille on annettu aivan liian suuri painoarvo. Se, että muutama kymmenen iäkästä ja pelokasta mökkiläistä ei uskalla käyttää puhtaaksi todettua järvivettä saunan pesuvetenä ei saisi jarruttaa tälläsiä projekteja.

    Hiluxmetsuri

    Ammatti Raivooja täsmälleen oikeassa. Talvivaaran investoinneista on Suomen verottaja saanut 23% arvonlisäveroina, työpalkoista 20-30% palkkasummasta, eläkevakuutuslaitokset, kaupat, viinakaupatkin, lentoyhtiö, jne…., lista on loputon.

    Kaikki tämä on todellista tuloa. Ilman Talvivaaraa ei olisi kuin nälkämaan laulun rojaltit.

    Tolopainen

    Tässä on kyseessä Suomen historian suurin konkurssi, jossa mm.80000 harhaanjohdettua piensijoittajaa menettävät rahansa, kun ostivat osakkeet ulkomaisilta omistajilta, jotka jättivät rahoittamansa hankkeen jälkihoidon suomalaisille. Nythän tilanne on hyvä, hanke on kotimaisissa käsissä ja kaikki tuotto jää tänne, ei mene norskeille kuten soklin miljardit, joita jaetaan lähes joka päivä yleisönosastolla. Minulta on vain verorahoja menossa Talvivaaraan ei muita sidonnaisuuksia.

    Ammatti Raivooja

    Miten niin harhaanjohdettua? Olihan se alusta asti tiedossa, että se ei ole kultakaivos.

    Tolopainen

    Tässä viimeisessä keräyksessä saatujen rahojen piti riittää vuosia, mutta tappiota tulikin liikevaihdon verran tilikaudessa. Silti toiminnan jatkaminen oli johdon mukaan pienestä kiinni. Valtion mukaan meno on ongelmallinen, koska hankkeesta irrottautuminen tulee olemaan vaikeaa.
    Yritykset eivät muuten maksa liikevaihtoveroja, ne maksaa tuotteen loppukäyttäjä.

    Hiluxmetsuri

    Yritykset eivät maksa liikevaihtoveroja, ne maksavat arvonlisäveroja myyntien ja ostojen erotuksesta. Liekö joku yritys myynyt Talvivaaralle jotain joskus?

    Jatkon kannalta mielenkiintoisin kysymys kuitenkin lienee, että saadaanko investointi tuottamaan? Tätä arviointia tehnevät monet tahot paraikaa.

    Talvivaara on ollut julkisesti noteerattu yhtiö ja tiedonantovelvollinen. Jos annettu informaatio ei ole ollut oikeata, haetaan vastuulliset raastuvassa aikanaan.

    Tolopainen

    Yhtiöille palvelujen ja ostojen ALV on nolla, verottaja palauttaa ostojen ALV:n yrityksille aivan samoin kuin metsänomistajille.
    Talvivaara ei ole pystynyt tulorahoituksella maksamaan edes kemikaaleja prosessi on pysähdyksissä niiden puutteen takia. Näytti niiden toimittajilla olevan laskut saamatta eli hinnat nousee ja veronmaksajat joutuvat maksamaan myös vanhat laskut ennen kuin toimitukset jatkuvat, kalliiksi tulee ja lasku kasvaa joka ainut päivä.

    Hiluxmetsuri

    En ala kommentoimaan arvonlisäverotusta enempää. Siitä voi lukea muualtakin 🙂

    Talvivaaran tulorahoitus on ollut vaatimatonta kuluihin nähden. Tämä toki kertoo prosessin heikkoudesta ja toisaalta myös markkinoiden pehmeydestä. Nikkelin hinta oli Talvivaaran alkuhetkinä 20000$/ton, mutta hinta laski reilusti ja nytkin ollaan tasolla 15000$/ton. Nikkelistä maksettiin jopa 50000$/ton vuonna 2007. Näkymät olivat varsin ruusuiset 🙂 Tuotantokustannusarvio oli silloisen toimitusjohtajan mukaan 7000$:n luokkaa. Rahhoo piti tulla, mutta ei tullut. Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta 🙂

    Mutta nyt vaan leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä 🙂

    reservuaari-indeksi

    Tähän asti keskustelun logiikka menee suurin piirtein tähän tapaan:

    Ne, jotka yrittävät siivota (ympäristörikosten ja taloudellisten virheiden) jälkiä, ovat syyllisisä.

    Kyseessä on helvetin hyvä bisnes, vaikka kuuden vuoden tulos lasketaan miinnusssarakkeessa sadoissa miljoonissa. Koska veronmaksajat maksaa lystin, se ei ole sillai ihan oikeeta rahaa vaan se tulee vähän kuin tyhjästä (vrt. tukiaiset). Konkurssi ei sii ssuinkaan, tietenkään, tarkoita sitä etteikö hanke olisi ollut koko ajan taloudellisesti kannattava!

    Kainuulaiselle työpaikalle ai saa laskea hintalappua, koska siellä on niin hankala työttömyystilanne.

    Siltarumpusuhmuroinnin tai aluepolitiikan nimissä tehtyjä virhearvioita ei saa arvostella, ainakaan Maalaisliittolaisella foorumilla.

    Ympäristö on Talvivaaran ansioista (huolimatta) priimakunnossa, vaikka patoaltaiden vuodoista ym. ongelmista on uutisoitu laajasti. Vaikka asiantuntijat ovat todenneet altaiden mitoitukset alunperinkin virheellisiksi Vaikka toimiva johto on myöntänyt samat ongelmat, ne ongelmat joita siis ei ole olemassakaan.

    Ainoa järkevä johtopäätös tässä on tietenkin se, että jatketaan ympäristön kannalta (kevät?) haitallista ja taloudellisesti kannattamatonta toimintaa veronmaksajien (sekun on sitä leikkirahaa) piikkiin, koska Kainuussa olisi hyvä olla teollisia työpaikkoja ja idea on ihan kiva.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)