Keskustelut Metsänhoito Taimikon suojaus sähkö- tai muulla aidalla

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Taimikon suojaus sähkö- tai muulla aidalla

    Jees H-vallan uraa uurtava työ sähköaitojen kanssa ansaitsee kerätä omaksi ketjukseen. Taas tuolla metsälakiketjussa tuli lisää tiedonmuruja asiasta.

    Tarvikkeiden saatavuus ja hinta. Rakentaminen
    – Riistakeskus
    – Omarahoitteisena

    Huolto akuilla / aurinkopaneelilla.
    – Akun kesto per lataus. Latausten lukumäärä per akku
    – Kustannukset akuista?
    – Niittohuolto

    Aidan pelotevoima, eli pitääkö aina olla sähkö?

    Muut aitaratkaisut, miten ”kova” aita tarvitaan että hirvi pysyy pois.

    Tietoja ratkaisuista, ei Jees taatusti ole ainoa, joka on kokeillut.

    Sovitaan niin että tässä ketjussa puhutaan vain aitaamisesta, ei mistään haju ym. hommista, elleivät ne ole oleellinen osa aitaa.
    Varsinaisen hirvipolitiikan voimme hoitaa muissa ketjuissa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • jees h-valta

    Niin, kun tuolla A.J. kyseli Riistakeskuksen ja Metsästäjäjärjestön kytköksiä en osaa siihen vastata mutta olettaisin että voisin sanoa mehänpojalle että on vuokralaiset kuitenkin edes aitavärkit kustantaneet. Senverran kytköstä oletan olevan. Tosin itse arvostan juuri Riistakeskusta enemmän koska ovat sanoutuneet irti laittomuuksista ja tosiaan auliisti minua avittaneet.
    Minulle on sama kuinka hullun hommana tuota pidetään mutta minulle se on ainut ja toimiva ratkaisu jolla saan lehtipuun kasvuun.
    Ja se itseasiassa riittää toistaiseksi. Se mitä sen taakse jää pyrkimyksiä on ehkä senverran kaukaa haettua etten lähde siihen mukaan. Olisi kuitenkin isossa määrin melkoinen kustannuskin Riistakeskukselle. Tuskin he haluavat tällä tapaa pelkästään hirvieläimiä suosia. Ovathan he näitä jakaneet myös hunajafarmareille ja lammastiloille petojenkin suojaksi.

    jees h-valta

    Uskon kyllä että jopa pientä juopaa saattaa olla riistahallinnon ja metsästäjien välillä. Sen verran kovia välillä kommentit ovat puolin ja toisin. Ja susijahdit ovat juopaa pahentaneet. Ainakin nämä tuntemani Riistakeskuksen paikallisen tason (Nakkila) kaverit ovat enemmän luontoihmisiä viimetten päälle. Ainakin tämä yksi oman paikkakunnan on lopettanutkin käytännössä metsästysharrastuksen. Suhtautuminen sen myötä aika toisenlaista.

    Caballista

    Onko täällä kokemusta talvisähköaidasta? Perinteinen lanka vaatii maakosketuksen. Lumen eristäessä sorkkaeläin ei saa tälliä vaikka langassa olisi sähköt. Ollilla on myynnissä kaksinapaistajohtoa joka toimii myös hangen päällä.

    Meidän alueella riistanhoitopiiri on niin köyhä, että he eivät tue rauduskoivikon aitaamista. Paikallinen seura käytti kaikki kaatoluvat, mutta tämä ei riittänyt kannan vähentämiseen kestävälle tasolle.

    jees h-valta

    Caballista voisi käyttää maadoituslankaa joka on tarkoitettu juuri talvikäyttöä varten. Ollilla juuri löytyy, nettisivuilta haet vain. (aitatarvikkeet)

    pvma

    muuten ei aitaaminen kannattaisi mutta nyt on koivikkoa lähellä ”pistorasiaa” joten taidan laittaa karjalle sähköä

    sattumoisin laatikossa on myös kevyehkö ESB137
    http://www.rutland-electric-fencing.co.uk/
    mutta johonka pitäis olla 9v kuivaparisto, taitais toimia aurinkokennollakkin. ajattelin laitaa kauemmas männikkökuviolle

    oletteko käyttäneet paimenissa 9v kuivaparistoja ja miten ne kestää talvella? nuohan maksaa 30-40eur / kpl

    jees h-valta

    Maadoittavaa lankaa on syytä talvella käyttää jos haluaa hyvät tehot suojaukseen. Toki talvenkin kelissä esim. suojakelillä toimii aita aivan hyvin. Monessa nykykeskuksessa on maadoitukslle oma paikkansa joten yhdistelmälangan kytky voi olla konstikkaampi.

    Korpituvan Taneli

    Tuohon Caballistan viime talviseen kysymykseen talvilangasta, jossa on kaksi johdinta, siis + ja – molemmat samassa nauhassa.
    Hevosilla sitä on ainakin menestyksellä käytetty.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)