Keskustelut Metsänhoito Taimikon perkauksen ajankohta

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 30)
  • Taimikon perkauksen ajankohta

    Perin metsäpalstan, jolla on pari hehtaaria kuusen taimikkoa, jolle pitäisi tehdä taimikon perkaus. Kuusen taimikon pituus on jo 1,5-2,5 m ja seassa on reilusti lehtipuuta. Perkaus suositellaan tekemään juhannuksen jälkeen, jotta vesominen olisi vähäisempää. Kuinka suuri merkitys ajankohdalla on käytännössä? Minulla olisi paremmin aikaa tehdä perkaus nyt keväällä. Kannattaako se?

  • Jätkä pätkät

    Kun kahden aikaan nykäisee sahan käyntiin, on keli yleensä sopiva. Kuuden tunnin kuluttua kello on n. kahdeksan ja huonokuntoiset voivat lähteä lepäämään.
    Aamuyöllä ei ötököitäkään ole kovin merkittävästi.
    Nimimerkillä: On toteutunut satoja kertoja.

    jees h-valta

    Jos metsän hoito on noin vaikeaa ja typerää ettei öitään saa nukuttua on pareen stressilääke kun myy metsät pois. Eipä ole tullut valvottua eikä tule.

    pihkatappi pihkatappi

    Minä tein nuorena ojalinjan hakkuuta heinäkuussa, aloitin aina neljän kieppeissä aamulla, eli heräsin jo ennen kolmea, en sitä pitkään jaksanut, tulin jostain syystä kipeäksi.

    Tänään siirsin yhden kolmen hehtaarin kuvion myöhempään ajankohtaan, kun kaikki montut oli vettä täynnä ja soistuma pohja vesoo niin hyvin. Ehkäpä on sitten elokuussa ohjelmassa ja hirvikärpästen kanssa saa sitten temuta.

    Planter Planter

    Kerran sattui 30 asteen helle koko istutusviikoksi. Vaikka joi 5 litraa nestettä niin päätä särki ja taimetkin alkoivat nuukahdella.
    Pakko oli siirtyä aikaiseen klo 4-10 aamuvuoroon, jolloin homma onnistui.
    Raivaamaan en kesäyönä lähde, ruisrääkät ja mökkiläisetkin hermostuvat jos yöllä pärryyttää.

    Kuitupuunkasvattaja

    Metsäalalla on monenlaisia supermiehiä tai -naisia ja en kuulu superluokkaan, vaan teen omaan tahtiin. Meikäläisellä työteho laskee huimasti, kun lämpötila on yli 22-23 oC. Mukavaa hommaa, mutta kyllä se kuumuus haittaa. Näin keväälläkin vettä kuluu reippaasti.

    Olen kyllä kokeillut kesä-heinäkuussa raivuuta myös yöllä ja on kyllä erinomainen homma. Kuumuus ei niin kiusaa eikä paarmat. Kaikkein mukavinta on raivailla keväällä ja syksyllä. Syksyllä on tullut otettua otsalamput apuun ja otsalamppu auttaa erittän paljon, kun käyttää silmikkoa.

    Jätkä pätkät

    Tuota otsavaloa en olekaan hoksannut. Nythän on saamaksissa todella tehokkaita valoja, Sen kanssa voisi aloittaa jo keskiyöllä, kun ilma on jäähtynyt.
    On tosi, että kesällä pitää juoda mielettämästi, kun kuljin hakkuulla koko kesän, join myös tuon reilun neljä litraa ja suolaista välipalaa joka tankkauksella. Punnitsin itseni lähtiessä ja palttuani, neljä kiloa putosi paino metsässä, eli hikoilin kahdeksan kiloa.
    Silloin oli syksyllä fysiikka kunnossa.
    (Ja nuori emäntä piti iltayöstä vipinää)

    Nimetön

    MINÄ OLEN TEHTYT TAMIK0N HOITOJA,YNPÄRI VUOTEN E1 OLE,VAROJA JUURIN KÄÄPÄN PERÄÄN KYSELÄ.KUN ON TYÖN MAITA ENENMÄN KUN,KERKIÄÄ TEHTÄ.EN TIETÄ KUINKA ONKON,TOTENLINEN JUURIN KÄÄPÄN VAARA.A1NANKIN TÄÄLÄN PÄIN JÄÄ PUOLET, TAMIKOSTA HOITAMATA JOS EI,TEHTÄ KESKI KESÄNLÄKIN.NYT ON KAIKEN PARAIN,A1KA RAVATA HYVIN SAA ALUETA,AIKANSEKSI KUN ON MAHTONLISTA,PAINAA PITKÄÄ PÄIVÄÄ

    arto arto

    Meillä päin alkoi tänään. Pääsin 02 metsään, ilo oli sahata maa jäässä eikä heinät/vatut haitannut. kuvion koko 15.2ha hehtaari kaatui. 545fx talven jälkeen lauloi iloisesti sen 3 tankinlista.

    Petkeles Petkeles

    Tännään lähin suan kilometrin piähän etähommiin. Kuus tankkija tilihillä ja takasi pihhaan saanommaan. Ee oo ku par hehtaaria alloo vuan ompaha tuas semmosta vitelikkoo ettee lehe aekana saes ees tuota vähhee tehtyvä. Isona lussana justiisa se että on mua jiässä nii ee tarvihe polovia myöte uppuroeja.

    Raivaaja

    Meillä suurin osa metsureista käyttää otsalamppua syksyisin ja talvisin. Näin on ollut lähemmäs 10 vuotta. Syksyllä aamut pimenee ja aika menisi sormia pyöritellessä ilman otsalampun apua. Kiinasta olen tilannut ja jotain 30 euroa maksaa tehokas otsalamppu ladattavilla pattereilla.
    Aamuvirkkuna mulla yötyötä kesäisin jos lämpötila 25 asteesta ylöspäin. Aamuyöstä kolmen ja neljän välillä istutus alkaa tai saha pärähtää käyntiin. Mutta eihän Suomen kesissä usein tarvitse näin tehdä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 30)