Keskustelut Metsänhoito Taimikon lannoitus.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)
  • Taimikon lannoitus.

    Tiedetään että paras korko lannoitukselle saadaan kun se tehdään harvennushakkuun jälkeen. Onko kukaan kokeillut lannoittaa taimikkoa esim. taimikonhoidon jälkeen. Kunka paljon nopeammin metsä saavuttaa ensiharvennusvaiheen, ja saako investoinnille positiivisen koron.

  • Uppo

    Miksei tuo lannoiteannos voisi olla jo pottitaimen juuripaakussa valmiina. Vai onko niissä lannoitetta, tietääkö kukaan?

    Rane2

    https://silvafennica.fi/article/5198

     

    (Download PDF)

    Pohjois-Suomessa jälkivaikutus voi olla negatiivinen.

    Heinähanko Heinähanko

    Miltä se juuri istutetun taimikon lannoitusalue näytti?

    Mikä puulaji? Mikä lannoite? Miten annettu? Mikä vuodenaika?

    Oma tarkoitus ei ole kyseenalaistaa tutkittua tietoa, jos sellaista on olemassa.

    Lähinnä miettiä, mitä voi tehdä toisella tapaa. Jätkä puhuu ilmeisesti jostai epäorgaanisesta lannoitteesta? Jos se ei käy niin mites, joku orgaaninen lannoite? Särki varmaan toimiva, mutta ravinteiden pitoisuuksia hivenen hankala säädellä. Pikkutukki vois toimittaa mulle kuivattua ja rakeistettua särkijauhetta, jonka raviteet on tiedossa ja lisätty ehkä booria ja muuta tarpeellista?;)

     

    Jätkä

    Uppo:”-Miksei tuo lannoiteannos voisi olla jo pottitaimen juuripaakussa valmiina. Vai onko niissä lannoitetta, tietääkö kukaan?”

    Taimitarhat lannoittavat ja kalkitsevat turpeen. Kasteluvedessä annetaan ravinteita tarvittaessa, samoin kasvinsuojeluaineita. Taimethan kasvatetaan asfaltin päällä, traktorin renkaita varten on tyhjät välit, eli kaikki mitä annataan, annetaan nesteenä.

    Heinähanko. – istutusalue oli ainakin meille syksyllä ojitettu avosuo. Lannoite oli muistaakseni suometsien PK. Suo oli vetinen ja pehmeä, tuntui älyvapaalta hommalta. Se suo on niin kaukana tiestä, että en varmasti enää löytäisi sitä.

    wanhajätkä

    Taimikon lannoitusta en oo kokeillu. Nyt kuitenkin kylvin 660 tonnia tuhkaa ohutturpeisille ojituksille. 5800/ha. Osittain tuhka oli juuri tuosta metsästä kotoisin. Rankana lämpölaitokselle ja tuhkana takaisin. 5900 tuota tuhkaa on eviran valvonnan mukaan yläraja kadmiumin osalta laskettuna kuudelle kymmenelle vuodelle. Mielenkiinnolla nyt odotan tuloksia. Uskon että tutkijoiden lupaukset kasvun lisäyksestä pitäisi kutinsa. Pari sataa tuo makso per hehtaari. Osalle saan kemeraa mutta suurimmalle osalle en. Ei se metsäkeskus pysy minun vauhdissa.  Eivät saa päätöksiä aikaan joten olen aloittanut savotan liian aikaisin. Arvaa harmittaako….

    Puuki

    Apulanta heikentää helposti puun laatua. Tavalla tai toisella. Terveyslannoitukset ja tuhkalannoitukset  turvemailla on eri asia. Tuhkaa ei kannata  levittää kangasmaille. Siitä on olemassa pitkänlinjan tutkimustuloksia. On ollut täälläkin joskus puhetta, mutta ei tosiaan kannata joidenkin markkinamiesten ohjeista huolimatta.

    wanhajätkä

    No tuo minun touhu on semmosta suurinpiirtein touhua. Luukku auki levittimessä koko ajan. Saattopa siellä olla pikku kumpar  eit akin ja   Toisaalta kitumaa pilikkojakin….no näkkyypähän mitä  tuosta seu raa…

    Savolainen Metsämies

    Perustelehan Puuki miten lannoitus heikentää puun laatua jos lannoitetaan ohjeiden mukaan eli kasvatusmetsiä eikä taimikoita.

    Minusta se vain parantaa tärkeintä laatutekijää eli runkojen järeyttä. Tärkeintä koska siitä ostajat ovat valmiita maksamaan.

    Oksaisuuteen tai oksien kokoon lannoitus ei vaikuta mitenkään.  Luston paksuutta on vaikea saada lannoittamalla niin suureksi että se heikentäisi sahapuun ostohalukkuutta tai hintaa.  Isommalla puulla jo lannoittamalla saatu luston paksuuden säilyminen samana tarkoittaa selvää kasvunlisäystä, harvoin lannoittamalla saadaan lustonpaksuutta kasvatettua.

    Rane2

    Niin keskustelun aihehan on nimenomaan  ”Taimikon lannoitus”.

    mehtäukko

    Kyllä on.

    Aloituksen ”Tiedetään että paras korko lannoitukselle saadaan kun se tehdään harvennushakkuun jälkeen…” on kyllä mulle uusi asia??

    Tähän asti olen ymmärtänyt,että parasta korkotuottoa saa lannoittamalla hoidettuja ja laadukkaita vielä hyvässä kasvuvireessä olevia tukkimänniköitä joille sadonkorjuu tapahtuu alle 10:ssä vuodessa?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)