Keskustelut Metsänhoito Taimikon lannoitus.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 50)
  • Taimikon lannoitus.

    Tiedetään että paras korko lannoitukselle saadaan kun se tehdään harvennushakkuun jälkeen. Onko kukaan kokeillut lannoittaa taimikkoa esim. taimikonhoidon jälkeen. Kunka paljon nopeammin metsä saavuttaa ensiharvennusvaiheen, ja saako investoinnille positiivisen koron.

  • Metsuri motokuski

    Ei ole ihme että taimikonhoidolle alkaa hintaa tulemaan kun lusikan kanssa taimia kierrellään apulantaämpäri kainalossa.

    Uppo

    Onkohan kyseessä teelusikka vai ruokalusikka?

     

    Jätkä

    Ruokalusikallinen, mutta sen voi millä tahansa sopivalla varusteella asettaa. Jos lannoitetta pannaan istutustaimen ympärille, se ripotellaan ympyrän muotoon lähelle tainta, mutta lannoite ei saa joutua taimen kanssa kosketuksiin. Se on liian voimakasta ja taimi luultavasti pienestäkin määrästä kuolee. Puhuttiin yhdestä rakeesta, joka joutuu runkoa vasten. väliä olisi syytä jättää noin 3 – 5 senttiä.

    Tolopainen Tolopainen

    Enpä ole moista lannoiteohjetta koskaan kuullut, että 2000 ruokalusikallista hehtaarille varovasti ripottaen. Ei edes säkillistä.

    Heinähanko Heinähanko

    Paljos tuo pienen taimen juuriston ala on? 0,25m2?

    500 neliöö lannoitettavaksi. Säkillinen 40kg/ha. Neliömetrille 80g. Taimelle 20g.

    Jos muuallekin laittais, niin tekis 800kg/ha. Näin jos laskut meni oikein.

    Onko tuota polttovioitusta, joku oikein tutkinut?

    Ajatus oli kehitellä pottiputkeen pieni säiliö, joka leukojen avauksella laittais starttilannoitteen. Ei taida toimi tuon viotusriskin takia?

     

    Tolopainen Tolopainen

    Ainakin viljalla toimii jyvät ja lannoiterakeet laitetaan vierekkäin. Mikäs tuossa lannoiterakeessa kasvia syövyttää, sehän hajoaa muutamassa tunnissa kosteaan maaperään.

    Heinähanko Heinähanko

    Näinhän sitä tehdään. Tosin yli 500kg/ha määrillä suositus on että lannoitus jaettaisiin.

    Ei taimi kai sentään rungon kautta polttovioitusta saa, mutta juuristosta en mene sanomaan.

    Ilmastonmuutoksen myötä kasvava lämpösumma ja hiilidioksidipitoisuus luo edellytykset merkittäviin kasvunlisäyksiin. Kasvunlisäyksen aikaansaaminen riippuu pitkälti maan ravinnetilasta, joten sen takia tuo lannoitus kiinnostaa. Niin taimikon kuin varttuneemmankin metsän.http://www.metla.fi/life/climforisk/pdf/Makela.pdf

    Viljelypuolella sadon määrä riippuu kasvukauden ympäristötekijoistä, lajikevalinnasta ja maahan laitettavien ravinteiden määrästä. Huonoille maille tarvitaan enempi apua, kuin paremmille. Sadon määrä on sama kummassakin tapauksessa sama, jos muut olot, ravinteisuutta lukuunottamatta, ovat suht samat. Saman käytännön luulisi pätevän myös metsän puolella?

     

     

    Tolopainen Tolopainen

    Kyllä tuo pottiputken kautta annettava lannoitus olisi taimille kaikista tehokkain tapa anta pieni kasvusysäys alussa. Kokeilemisen arvoinen idea.

    pikkutukki

    Työnnä särki jokaisen paakun alle !

    Jätkä

    Täällä toki kaikki viisaus on, pitää uskoa, mitä kaiken oppinet ja kokeneet , elämää nähneet ”Profeetat”sanovat.

    Mitään katetta ei ole taimitarhojen pomojen, eikä esim metsähallituksen metsänhoitajien / metsätalousinsinöörien puheilla, he keksivät niitä vain vaikeuttaakseen istuttajien ja lannoittajien työtä.

    ”Kyllä viisaus on maakunnan miehillä” – jotka eivät koskaan ole juuri istutun taimikon lannoitusaluetta nähneet.

    Sanoisin kuitenkin, että älkää jauhako kakkaa samalla suulla kuin syötte.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 50)