Keskustelut Metsänhoito Taimikoiden heinäys

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 95)
  • Taimikoiden heinäys

    Mikä teidän mielestänne on paras tapa taimikoiden heinäämiseen? Poljetteko heinät jalalla, vai käytettekö jotakin työvälinettä, vaikkapa sählymailaa?

    Olen tekemässä aiheesta juttua kuun lopulla ilmestyvään Metsälehteen. Jos tähän viestikeskusteluun tulee paljon vastauksia, koostan niistä oman osionsa jutun yhteyteen. Juttua varten olisi kiva kuulla perusteluita siitä, miksi käytätte juuri kyseistä työtapaa.

    Kiitos jo etukäteen! 🙂

    Terveisin Marianne Minkkinen/Metsälehti

     

  • Gla Gla

    Onko kukaan käyttänyt esim. Härmän taonnan pikkuviikatetta heinäykseen? Onko liian heppoinen, kun samalla tulee tehtyä varhaisperkausta eli poistettua ensimmäisiä vesakonalkuja. Raivausveitsellä ne menee kivasti, mutta terä on pieni.

    Perko

    Arvokasvuun harvennetussa monikerroksisessa metsässä  saattaa hyvinkin olla taimiakin reilummin kuin aukossa. Tuottavuuden eron näkee jo silmin jos on terve pää.  Puuki vois vilkaista noista metsän myynti-ilmoituksista hintaeroja  paljaalle maalle ja nuorelle kasvatusmetsälle.  Harmittavaa ettei Puuki  siedä kuulla totuutta.    Katso, mitä havaitsit?

    Per Ä Reikäs

    Roundup hoitelee hommat, aivan kuten eräs tyttöystäväni, jonka sukunimi on Panasenko

    Ja on totta

    Ola_Pallonivel

    Minä ostin hetken mielijohteesta Stihl HSA 26 leikkurin. En tiedä, onko hintansa arvoinen, mutta näppärä apu taimien pelastukseen. Akkukin kestää 2-3 tuntia, vaikka on melko pieni. Kuitenkin sen aikaa, mitä viitsii tuolla ryönän keskellä tarpoa. Tinkivaraa noissa Stihlin uutuuksissa ei tunnu paljoa olevan.

    Ola_Pallonivel

    Myrkyn käyttöä kannattaa miettiä tarkkaan, sehän on joutumassa EU kieltolistalle. Tahtoo käydä yleensä niin, että kun joku asia lähtee käsistä, se kielletään. Vertaisin nuorten 17-vuotiaiden ajokorttiin, kovin paljon hyvää siitä ei seurannut.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    action-suomi.fi/products/trimmer-head?variant=39663053996190&currency=EUR&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&gclid=EAIaIQobChMIpZn93v6v8gIVx-F3Ch38QwaXEAQYASABEgLov_D_BwE

    Käytössäni on vähän niinkuin tuollainen. Tosin neljä oranssia muoviterää ihan jykevän muovikopan ”sisältä” (Stihl?). Raivuriin yhdistettynä ei ole tukkeutunut kertaakaan, ja kovassa ryönässä on menty. Tehoa riittää niin hyvin että aukon teon lopuksi saa sen itse taimenkin poikki helposti.

    Planter Planter

    Eri heinäämismenetelmien ja ajankohdan vaikutus taimen pituuskasvuun on ehkä aika pieni. Vihreät taimet löytyvät kuitenkin helpoiten kun ruohikko on ruskistunut. Tanssahdellaan porukalla taimien ympäri ennen heinikon kaatumista ja talven tuloa, sopivana ajankohtana. Taimet on istutettu covid-19 turvavälit huomioiden.

    heinäys

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Tuossa taitaa olla lähdekin, Planterilta unohtui. Opinnäytetyö, mutta kuitenkin.

    http://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/23869/Minna%20Paloviita.pdf?sequence=1&isAllowed=y

    Planter Planter

    Suht simppeliä tutkimusta, pitää osata käyttää mittanauhaa ja laskea keskiarvo. Ehkä siihen riittää opinnäytetyö, rosentit voivat keskittyä korkeampaan matematiikkaan.

    Tolopainen Tolopainen

    Vuosi sitten tehdyissä isoissa mättäissä ei vielä heinä kasva, savipitoisen maan pintakerros on niin kovettunut. Jotain hyötyä savikosta. Ympärillä on vattua ja maitohorsmaa. Jos olisi tehty kääntömätästys  olisi heinäongelma.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 95)