Keskustelut Luonto Syyt maaseudun autioitumiseen

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 556)
  • Syyt maaseudun autioitumiseen

    Maatalouden koneellistuminen,tilakoon kasvu ja vähemmän työvoimaa vaativat viljelymenetelmät.

    Myöskin metsätalouden koneellistuminen on yksi merkittävä tekijä.

    1950-luvulla ihmiset alkoivat muuttaa työnperässä kaupunkeihin.

    Syitä on varmaan muitakin,mutta Susi ei kuulu niihin syihin.

     

  • Kurki Kurki

    <<<Pääomaveroa ei ikinä olisi saanut eriyttää tuloverosta.<<<

    Pääomavero eriytettiin Esko Ahon hallituksen toimesta. Se oli oikea toimenpide, sillä sen jälkeen pääomaverotulot valtiolle moninkertaistuivat.

    Per Ä Reikäs

    Eivät ne suuret tulot vaan pienet menot

    Suomalainen kateus on osa syynsä velkaa tehdään ja kaikkee pitäisi olla koska onhan naapurillakin äkkiä joutuu rengiksi toisille pelkäksi duunariksi tai tukien varaan.

     

    Per Ä Reikäs

    Sossu auttaa sossua

     

    Per Ä Reikäs

    Myös maaseudulla toimii internet ja kuka muka on kieltänyt työn siellä.

    Todella vapaasti saa saa toimia ja ainahan voit lähteä toisten rengiksi

    Jos et mitään viitsi osaa ja uskalla

    Tolopainen Tolopainen

    Olishan se aika tylyä, jos ei olisi vaikituista kuukausituloa ja jotain paskahäntiä joutuisi katselemaan paivästä toiseen henkensä pitimiksi. Ei voisi vähempää kiinnostaa.

    puunhalaaja

    Meillähän on tällä hetkellä Itä-Suomessa sellainen ongelma, ettei nuoriso vaan halua jäädä asumaan tänne maaseudulle vaikka töitäkin olisi

    En tiedä onko se ongelma, mutta tosiasia ainakin. Yhä pienempi joukko ihmisiä haluaa asua maaseudulla. Ja oikeesti, syy tähän ei ole sudet! Nyt valot päälle. Ei se Keijoannikki lähde kaupunkiin opiskelemaan sukupuolentutkimusta tai slaavilaista filologiaa siksi, että hän pelkää susia.

    Koko maata ei väkisin tarvi yrittää pitää asuttuna. Tietty pieni määrä ihmisiä kuitenkin haluaa asua edelleen haja-asutusalueilla. Heille yhteiskunta (kunnat ja valtio) voisi tiettyjä palveluja yrittää turvata. Ensinnäkin tiet olisi hyvä pitää kunnossa, että maalta pääsisi palveluiden pariin. Toisekseen kyläkouluja voisi koettaa pitää hengissä, jos niihin nyt saadaan edes jotenkin säällinen määrä lapsia. Kouluverkon nykyisestä pienentyessä kuljetusmatkat käyvät aika pitkiksi.

    jees h-valta

    Se nuoriso JOUTUU muuttamaan muualle kaupunkeihin koska opiskelu vaatii. Eihän tahdo edes keskiasteen koulutusta pienemmillä paikkakunnilla olla. Ennenvanhaan riitti kansakoulu joten peräkammarin asustajia piisasi. Nyt ei riitä ja tarvitaan jopa ylempää tutkintoa ja kyllä silloin tie vie isoon kaupunkiin. Kun siellä oppii olemaan on aika vaikea enää assosioitua maalle asumiseen. saattaa ehkä sitten eläkepäivillä juolahtaa mieleen mutta enempi varmaan kesäasumismielellä.

    Visakallo Visakallo

    Jo vuonna 2015 syntyi Suomeen  nälkävuosien jälkeen pienin ikäluokka, ja tahti on siitä lähtien jatkunut samana. Jo kolmen vuoden jälkeen koulun aloittavia oppilaita on 10 000 nykyistä vähemmän. Laskutaitoinen pystyy päättelemään, että kouluja alkaa mennä kiinni ja paljon. Jos tilannetta haluttaisiin muuttaa, ainoa vaihtoehto on massiivinen maahanmuutto, mutta siihenkään ei taida olla todellisia haluja. Suomalaiset eivät enää lapsia kovinkaan paljoa tee. Syntyvyys on jo nyt paljolti maahanmuuttajien varassa.  Pääkaupunkiseudulla on kouluja, joissa voi olla 50 eri kansallisuutta.

    Jätkä

    ”Pääomaveroa ei ikinä olisi saanut eriyttää tuloverosta. Pääomavero eriytettiin Esko Ahon hallituksen toimesta. Se oli oikea toimenpide, sillä sen jälkeen pääomaverotulot valtiolle moninkertaistuivat.”

    Tuokin on ihan tulkittavissa oman mielen mukaan. Pääomatuloverotus oli pirun hyvä, kun se oli nostamassa veroprogressiota tulojen mukaan.

    Monella pienellä eläkkeellä kitkuttelevalla on pääomatuloa, josta menee paljon kovempi vero kuin eläkkeestä konsanaan. Pienestä eläkkeestä ei mene valtionveroa juurikaan.

    Entinen systeemi olisi heille edullisempi. Suuritiloisilla pääomien verotus olisi paljon tuntuvampi, kun se murjaistaisiin ansiotuloveron jatkeeksi. Siinä pitäisi muistaa myös se, että koko potista veroprosentti olisi isompi.

    puunhalaaja

    Se nuoriso JOUTUU muuttamaan muualle kaupunkeihin koska opiskelu vaatii…Ennenvanhaan riitti kansakoulu joten peräkammarin asustajia piisasi. Nyt ei riitä ja tarvitaan jopa ylempää tutkintoa ja kyllä silloin tie vie isoon kaupunkiin

    Mutta siis, ei ne susia lähde pakoon siltikään?

    Kuvailit juuri hyvin yhteiskunnan muuttumista. Se on monimutkainen prosessi, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Elämä siirtyy kaupunkeihin. Osa lähtee vähän pakon edessä opiskelemaan tai töihin, mutta huomaakin sitten mukavat puolet. Naapurikorttelista saa etnistä ruokaa ja rumpupiirejä kokoontuu joka toinen ilta.

    Visakallolla hyviä huomioita. Jäi yksi pointti ekasta viestistä kirjoittamasta, ja se on nämä kuntarajat. Haja-asutusalueilla nämä kuntarajat pitäisi heivata hemmettiin. Mieluiten tietenkin yhdistelisin kuntia, mutta vähintäänkin yhteistyötä pitäisi lisätä. Pitäisi olla kuntarajat ylittäviä koulupiirejä, joilla saataisiin kuljetusmatkat mahdollisimman lyhyiksi.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 556)