Keskustelut Luonto Syyt maaseudun autioitumiseen

Esillä 10 vastausta, 431 - 440 (kaikkiaan 556)
  • Syyt maaseudun autioitumiseen

    Maatalouden koneellistuminen,tilakoon kasvu ja vähemmän työvoimaa vaativat viljelymenetelmät.

    Myöskin metsätalouden koneellistuminen on yksi merkittävä tekijä.

    1950-luvulla ihmiset alkoivat muuttaa työnperässä kaupunkeihin.

    Syitä on varmaan muitakin,mutta Susi ei kuulu niihin syihin.

     

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Sademetsä on suuri hiilivarasto. Se on tuottanut happea ilmakehään sen verran kuin vihreässä kasvustossa on hiiltä sitoutuneena. Sademetsä on kuitenkin muulla tavoin vielä tärkeämpi. Olisi Bolsonaron ja kumppanienkin hyvä sisäistää, että koko manner muuttuu astetta kuivemmaksi, jos sademetsät tuhotaan. Viljely käy hankalaksi jos ei sada. Myöskään pohjavesi ei uusiudu. Lisäksi Brasiliakin lienee sitoutunut ilmastosopimukseen ja monimuotoisuuden suojeluun. Amazonin sademetsä on yksi maailman monimuotoisuuden kannalta tärkeimmistä alueista.

    Ilta-Sanomat kunnostautuu jälleen metsäuutisoijana.

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006214818.html

    sitolkka

    Eiköhän se ole vain ajan kysymys kun nämä viimeiset sademetsät on hakattu ja otettu laitumiksi. Kiinalaiset tarvii soijaa ja lihaa. Turhaa oikeastaan pyristellä vastaan ja pitkittää muutama kymmenen vuotta täysin väistämätöntä tuhoa. Ihmisten määrä maapallolla jos olisi vaikkapa alle miljardin, niin voisi metsillekin jäädä sijaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos päätettäisiin, että ruoka on kunkin maan tuotettava pääosin omassa maassa ja lopetettaisiin maataloustuotteiden kaupan tukeminen, miten kävisi? Etelän hedelmiä tulisi kauppaan vähemmän ja ne olisivat kalliimpia. Ulkomailta tarvittaisiin ja tuotaisiin edelleen lannoitteita ja polttoaineita. Paljastuisi ainakin, että maatalouden omavaraisuus on useimmissa maissa perin vähäinen.

    Remie

    A.Jalkasen lisäys joka on suurin murheemme noiden havittujen haittojen lisäksi. Tuulet muuttavat virtausvakioitaan ja saa planeettamme mullerryksen pelikentäksi. Kovat tuulet nostattavat ilmaan valtavat määrät maa-ainesta siirtävät alueille jotka ovat jään ja lumen peiotossa, tällöin maanpinta tummuu ja auringon lämpö sulattaa alla olevan lumi ja jääkentän . 1930 luvulla USA:ssa tapahtui pientä esimakua tästä ja tällöin ei ollut koskettu sademetsiin lainkaan vaan oli otettu viljelykseen ruohotasankoja joita suojeli kasvusto. Maankääntö ja myrkyt tappoi nurikentät ja jevyt maa-aines oli strombeille ja tornaadoille oiva temmellyskenttä. Tottakai tumma maa lämpeni kuin lieden levy ja ilma nousi vauhdilla ylös, ja jos jokin menee ylös niin se myös tulee jostain alas ja loop on valmis.

    Remie

    On eräs pysyvä ratkaisu mutta uskaltaako sitä kukaan esittää. No olen jo tälläkin palstalla paha ukko niin minä aloitan , keskustelua ei tarvitse missään nimessä jatkaa, eikä pidäkkään sillä asia koskee liian suurta joukkoa ihmisiä jota eivät asiaa ymmärrä.  Nyt ollaan autioitettu maaseutu, ja se on päin helvettiä. Olisi pitänyt toimia juuri toisin , ihmisten oisi pitänyt muuttaa juuri maaseudulle ja joka ainoan naaman tuottaa palstallaan oma ruokansa niin ei oltaisi tässä tilanteessa vielä 1000 vuoteen.  Vielä ei ole myöhäistä , puretaan kaupungit ja otetaan niiden maa-alueet palstakäyttöön. Ihmiskunta on joskus hajautettu ja sekoitettu kummunikaatio kun alettiin rakentamaan paabelin tornia. Nyt meidän on tehtävä tämä hajasijoittaminen itse. Tämä on ainoa vaihtoehto ja syntyvyys on ajettava alas planeetta ei kestä määrättömästi ruokittavia. Tämäkin on vain näin, vai onko parempia ideoita.

    Tolopainen Tolopainen

    Vai paabelin tornia, sen jälkeen on tehty paljon korkeampia torneja ilman mitään hajaannusta. Joskus aikojen alussa ihminen ei ole osannut puhua lainkaan sekin on evoluution tulosta. Kehitys kehityy siten kuin se on mahdollista, gsm puhelinta ei olis voitu kehittää ennen lankapuhelinta eikä diesel moottoria ennen höyrykonetta.  Kristinusko ei olis voinut syntyä 5000 v aikaisemmin eikä 1000v myöhemmin. Kehitys kulkee tiettyä rataa.

    Remie

    Ihminen voi halutessaan vaikuttaa kehitykseen . Ihminen jos kuka on on avain asemassa siinä asiassa. Turha odottaa päätöksiä ja asetuksia minkään asian suhteen ne on nähty mitä ne ovat . Ihmisten pitää itse alkaa päättämään mitä tekevät, esimerkiksi muuttaa kaupungista maalle ja tuottaa oma ruokansa. Vai haluaako joku hyötyä niin kovin toisen työpanoksesta että on asiaa vastaan? Näitä ihmisiä kutsutaan tietyllä nimellä.

    Tolopainen Tolopainen

    Ihmiset tekevät muuttopäätöksen ihan itse, tulee paljon halvemmaksi ostaa maito ja liha kaupasta kuin hankkia itselle lehmiä ja sikoja. Miksi pitäisi niiden takia muuttaa maalle, niitä voidaan pitää myös kaupngissa. Meillä vain lainsäädäntö sen estää. Kaupungit ovat kehittyneet hygieenisiksi. Aikoinaan New yorkissa oli pelkona, että se joskus hukkuu hevosen lantaan kun kuljetukset hoidettiin hevosilla, kehitys meni kuitenkin eri suuntaan.

    Remie

    Kerro muutama syy miksi kaupunki on parempi paikka asua kuin maaseutu. Eikö tuo kaupunkiin änkeäminen ruuhkiin pölyisiin katuihin tungoksiin ole ihan aseenteellista , mitä käytännöllisyyttä kaupungista voi löytyä. Puhumattakaan viihtyvyydystä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Monet ihmisen toiminnot on vaan tehokkaampaa järjestää kaupungeissa, kun ihmiset ovat valmiiksi tihentymissä. Esimerkiksi: koulutus työ kulttuuri terveydenhoito virkistys tiet jätehuolto sähkö vesi asuminen ja kauppa. Jos haluaa retkeillä, kalastaa, metsästää tai marjastaa, sitten joutuu lähtemään vähän kauemmaksi.

Esillä 10 vastausta, 431 - 440 (kaikkiaan 556)