Keskustelut Puukauppa Syitä kuulua Metsäliitto Osuuskuntaan?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 57)
  • Syitä kuulua Metsäliitto Osuuskuntaan?

    Merkitty: 

    Aloitteleva metsänomistaja taas kyselee. Oon saanut metsää perintönä, ja Metsäliitolta on tullut postissa kirje (”rekisteriote”), jossa on kerrottu osuussijoitusvelvoiteen suuruus, saldo yms., sekä:

    ”Avoin osuusmaksuvelvoite XXX € tulee maksaa tilillemme… …tai tulevilla puukaupoilla.”

    Löysin googlella tämän sivun jossa kerrotaan mikä ko. osuuskunta on.
    Mulla ei kuitenkaan oo mitään hajua siitä, onko mulla varsinaisia syitä jatkaa osuuskunnan jäsenenä. Ilmeisesti jäsenyydestä on etua, jos tulevista tarjouspyynnöistä Metsä Group tekee parhaan tarjouksen, ja heidän kanssaan tulee kaupat?

    Mites noin muuten? Jos ootte jäseniä, miksi?
    Jos ootte olleet tilanteessa että jäsenyyttä on ehdoteltu teille, mutta ette ole alkaneet, niin miksi?

    Kiitos etukäteen asian valaisemisesta!

  • Puuki

    MG.n markkinatakuu tarkoittaa sitä, että tuulenkaadot saa kaupaksi jos löytyy samalla vierestä min. 300 motin leimikko myytäväksi.

    Apropoo

    @Köppäkynsi; joo kirjoitin vähän epätarkasti, ja osuusmaksu maksetaankin nyt rahalla, mutta lisäosuuksiinhan sitä mielellään laittaisi niitä rahoja, mitä nyt on vielä jäljellä noista indeksirahastojen kurssien laskuista. ?

    Apropoo

    Ja noin muuten täytyy todeta osuuskuntahommista ja lisäosuuksista, niiden koroista, MG:n Kasvukumppani-ohjelmasta, sekä muiden metsäyhtiöiden vastaavista ”yhteistyömalleista”: Minä kun oon niitä joilla ei oo Ässä- eikä Plussa-korttejakaan, niin vituttaa vain tuollaiset lisäbonusviritykset. Heittäisivät helvettiin ja laittaisivat niihin sidotut rahalliset resurssit suoraan puiden ostohintoihin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ml:n jäsenistöä alettiin palkita tasaisesta puun myynnistä, mutta miten se nyt vaikuttaa jos myy tai ei?

    Apropoo

    @A.Jalkanen, onko palkkiomalli ollut silloin alussa erilainen?
    Sen mitä oon oppinut on että nyt palkitaan perusosuudesta maksettavalla korolla jos ei myy, ja jos myy niin se on itsestä kiinni sijoittaako kauppatuloja lisäosuuksiin, jotta saa lisää korkotuloja niistä.

    Kasvukumppanuus-ohjelmassa näytti olevan se idea että mitä enemmän myy MG:lle, sitä enemmän saa lisähintaa per kuutio, ja sitä sun tätä muuta bonusta. Tosin en tiiä meneekö se niin, että jos metsää on niin paljon että voi kerralla myydä ison määrän, jolla pääsee sinne korkeimmalle kumppanuustasolle, niin pysyykö siellä loppuikänsä, vai onko siinä joku aikaraja – eli että pysyy voimassa vain jos tulee uusia kauppoja X vuoden sisällä → tasainen myynti.

    Oli miten oli, saahan sitä yrittää vaan eipä myyjän oo järkeä sitoutua yhteen. Paitsi jos ajan mittaan osoittautuu että yksi ostaja tekee aina parhaat tarjoukset, ja luottaa että sama hintataso pysyy jatkossakin, niin mikäs siinä sitten.

    Ymmärrän tietysti sen, jos haluaa hyödyntää Metsäliiton jäsenyyttä sen ostotakuun vuoksi, mutta en usko että sillä tulisi olemaan itselle merkitystä.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Oli ennen jäsenenä ollessani erilainen. Historian alkuhämärissä ei ollut myydyn puun määrästä riippuvia lisäbonuksia, ja sijoitetun osuuspääoman korot pysyivät myös samoina riippumatta myyntiaktiivisuudesta. Jos olen ymmärtänyt oikein, ainakin sellainen suunnitelma oli – en tiedä onko pantu toimeen – että jos et myy tasaisesti puuta, lisäpääomalle saatavat korot aikanaan heikkenevät. Periaatteessa asiakas voisi siis taktikoida myymällä tasaisesti pienempiä eriä, jos sijoitettu pääoma on suuri ja koroilla on oikeasti merkitystä. Kerralla myydyn leimikon koko ei ehkä yleensä vaikuta yhtä paljon myyntihintoihin ennen kuin oikein isoilla määrillä, ja niitä on harvalla laittaa jatkuvasti kaupaksi.

    Ostotakuu tai asiakassuhde on omalla kohdallani tullut merkitykselliseksi vain Asta-myrskyn kohdalla. Silloin saatiin kyllä ekstrahyvä palvelu.

    Visakallo Visakallo

    Olen ollut kymmeniä vuosia Metsäliiton jäsen, ja myynyt sinne puita ainakin niin paljon, että olen päässyt edellä mainittuihin etuihin kiinni. Enemmän olen kuitenkin myynyt muille ostajille, sillä tällä alueella on puusta aito kilpailu, joten jokaisen leimikon myyntipäätös muodostuu kulloisenkin markkinatilanteen mukaan. Tilastohinnat ovat vain keskihintoja, joten kulloisenkin leimikon todellinen hinta selviää vain kilpailutuksella. Kaikki yhtiöt tarjoavat omille asiakkailleen erilaisia etujaan.

    mehtäukko

    ML tapauksessa, kuten Valion, Atrian jne. on tietenkin tarkoitus saada sitoutettua jäsenet tuottamaan jotain ja omaan taloon. Onko se väärin vai ei, mutta kun menestymisestä palautetaan omistajille siivut ym etuja toisin kuin pörssiyhtiössä ulkoistetaan ne maailmalle.

    Työllisyyteen ja verotuloihin kotimaahan on ML:kin panostanut monta miljardia…

    On jokaisen valta valita.

    Apli

    Näin entisenä jäsenenä täytyy kehua nykyistä metsäliittoa, hyvin investoivat suomeen, uusi saha, sellutehdas, äänekoskelle kerto LVL tehdas yms.. Mutta nyttemmin on heränny kysymys mistä jatkossa puut? Alkaa puilla nimittäin olevan ottajia kun idän tuonti loppui ja muutkin investoi ja suojeluhommat päälle. Tuleeko näissä investoinneissa pää ns vetävän käteen?

    Puuki

    ML:n kehuksi pitää moitteiden vastapainoksi sanoa vielä, että 15 %:n vastaantulo sijoituksiin (tietyin ehdoin)  korvaa hieman heikompaa kantohintaa ja toisena etuna on sorvitukin ostaminen.  Joillakin ostajilla ylisuuret tukit menee kuitupinoon.

    Puun tuonti muualta lisääntyy MG:lla vettä pitkin ainakin Kemin suuntaan.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 57)