Keskustelut Puukauppa Suurisavotta – päivät käyvät vähiin

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 176)
  • Suurisavotta – päivät käyvät vähiin

    Tulevissa vaaleissa kannattaa metsäväen käyttää äänivaltaansa huolella. Metsäväellä on kukaties 2 miljoonaa ääntä. Kun nyt on huomattu, ettei yksikään istuvista kansanedustajista ole ottanut metsänomistajien oikeustaisteluun kantaa – kannattaa harkita, olisiko tulevissa vaaleissa edes pilottimaisesti kokeilla vaihtaa koko istuva porukka.

    Jätevesiasiat, homolait ym. ovat toki tärkeitä, mutta täkein kaikista on Oikeus. Sen eteen on oltava valmis taistelemaan.

    9 vuorokautta maaliin. Postitse emme juurikaan voi enää toimia – kirjattuna ja lähettien avulla kukaties. Vain ne joilla on netti ja sähköpoisti saavat ensiviikolla enää oikeutta.

    Käräjäoikeuden 11.3 antama järjetön vanhenemistuomio oli oikeusmurja, josta ei tuomittu ketään. Hovioikeus palautti asian äänin 3-0. marraskuun 21. päivä. Tuossa katosi 7 kuukautta aikaa taivaan tuuliin – metsäyhtiöiden eduksi.
    21.11 jälkeen oli edessä vain rikkinäisiä viikkoja – huipentuma tämä joulu- uudenvuodenvaihde. Hovin mukaan kanne vanhenee 4.1. – se kun on sunnuntai päivä – niin olisipa saatu edes vuorokausi jatkoa – eli 5 päivä – mutta ei. Kanne oltava sisässä vuoden ensimmäisenä arkipäivänä perjantaina 2.1. klo 16.

    Voi sanoa, että ei ole oikeus ollunna metsänomistajien puolella – mutta ei se mitään. Taistellaan – kokoamme maailman suurimman kanteen ja jälkipyyissä ruoditaan takuuvarmasti systeemimme toimivuus – ja toimimattomuus.

    Hyvää joulua – suurisavotta tiimi painaa jouluyön – Juhlayön!

    Oikeus – ah, mikä joululahja. Käyttäkää tekin sitä. Kuluriski on minimoitu – oikeuskulut maailman suurimmassa taistelussa ovat maailman halvimmat – 2100 plus alv – jolla mennään tarvittaessa aina Hovioikeuteen asti. Näin halvalla ei ikinä kukaan ole oikeutta tässä maassa saanut. Paitsi Ruandan massamurhaaja pappi – hänen kulut menivät Suomen Valtion piikkiin.

    Joulua

    Reijo

    http://www.suurisavotta.fi

  • Panu Panu

    Jos kasaan saadaan se 2000 kantajaa niin lakifirma tienaa 4,2 miljoonaa euroa. Käsitelläänkös kanteet oikeudessa yksi kerrallaan?

    jees h-valta

    Horjumaton voi olla niin naivi että kuvittelee metsämaailman vääryydet ja vanhat virheet noin vain nykyoikeudenkäynneillä hoideltavan pois kuleksimasta. Teemme tänä päivänä aivan eri henkilöiden ja erilaisen kaupanteon kulttuurin kanssa kauppaa. Kyllä me metsänomistajat myös olemme olleet silloin kärkkäästi ”korruptiopotun” perään ja kauppakirjasta on vain katsottu se tukin hinta, kuidusta viis. Kun se naapurin isännän tukin hinta muutaman markan ylittyi oli kaupan teko varsin juoheva juttu. Voitiin se pottukin avata saman tein. On kyllä hupaa kun olen itse täällä palstoilla yrittänyt vuosikausia puhua kuidun hinnan peräämisen tärkeyttä kauppaa tehdessä. Eipä juuri paljon vastakaikua ole irronnut. Mut ans olla kun joku vanha konekauppias keksi bisneksen niin jo alkoi kummasti surettaa kuidun hinta.
    Taisi krapula iskeä vähän myötäsyntyisenä. Koittakaa nyt edes muistaa nykyisillä kaupoilla edes katsoa mitä siinä kuitupuolen sarakkeessa lukee. Uskon että kuidun hinta olisi tänä päivänä viisi-kuusi euroa parempi jos se todella olisi huomattu kaupan kohteena tärkeäksi meidän metsänomistajien kauppaa puusta tehdessämme.

    Horjumaton Horjumaton

    *** Hyvä Jesse ! Olet viimeinkin valmis vääryydet ja koijaukset tunnustamaan avoimesti tapahtuneeksi. Tähän johtopäätökseen toki jokainen järkevä kansalainen lopulta tulee.

    Kuidunhinnasta ja sen tärkeydestä ollaan myös samaa mieltä. Meillä on todella pitkä näyttö, mitä sillä saralla tapahtuu jos annetaan kartellien jyllätä. Nythän on saatu vedenpitävä ja oikeudessa kestävä näyttö asiasta vain hyvin lyhyeltä ajanjaksolta. Todellisuudessa toiminta on jatkunut vuosikymmeniä. Metsänomistajien todelliset menetykset koijauksista on kymmeniä miljardeja. On se pitkä pino totisesti.

    Itse harrastan hyväntekeväisyyttä mielelläni, mutta toki mieluiten valitsen kohteet itse. Ja ensimmäisenä listallani ei ole ylisuurten palkkojen kustantaminen puunhinnan kautta kenellekään.

    Rane

    Tule sinäkin ”horjumaton” omalla nimellä esiin,on raukkamaista puuntakaa huudella.Se että täälläkin porukka pelonsekaisesti nimettömänä huutelee on kiusallista-olkaa miehiä-kirjoittakaa omalla nimellä.Se on pieni askel mutta mahtavasti miehistää.
    Rohkeasti nyt ”horjumaton” omalla nimellä.

    Horjumaton Horjumaton

    *** Mikäpäs se ”ranea” nyt juuri minuun noin kiukustuttaa ?!
    Mikäli täällä niin päätetään että omalla nimellä kirjoitellaan,niin eturivissä ollaan,tottakai !

    Kyllä siellä oikeudessakin kuule omalla nimellä ne kanteet on,sehän se varmaan poikasia hirvittääkin.

    Rane

    Niinpä.Tuo äskeinen oli siis suoraa lainausta Lahtosen kirjoituksesta.Hyvä huomata ettei horjumatonkaan kaikkea ihan purematta niele.

    Timppa

    Olen lukenut Iiro Viinasen päiväkirjamerkintöjä, siis kirjaa ”Vaaran vuoden 1991-1995”. Iirohan teki valtavan työn Suomen pelastamiseksi taloudellisesta romahduksesta, jopa oman terveytensä kustannuksella.

    Välillä ahistaa, kun näkee kuinka huonosti Suomen asiat olivat silloin. Kauhea työttömyys. Valtava velkaantuminen. Iirokin sai välillä käydä ”hattu kädessä” lainaamassa rahaa ulkomailta. Puukauppa-asiaakin sivuttiin. Sivu 108. Päivä 10.9.1993. Sanatarkka siteeraus:

    …”Esko on yön yli yrittänyt aktiivisesti juntata puusopimusta huonolla tuloksella. On se kovaa kepu-pellervolaista politiikkaa, kun väkisin yritetään saada puuta kalliiksi. Sehän johtaisi taas palkankorotuksiin jne.”

    Esko on siis pääministeri Aho. Vastapuolena neuvottelussa taisi tällä kertaa olla MTK. Siis näin näki valtiovalta puunhinnan merkityksen Suomelle armon vuonna 1993.

    Tolopainen Tolopainen

    Kilpailulaikien tarkoitus metsäpuolella on laskea puunhintaa ja lopettaa kokonaan metsänomistajien etujärjestötominta. Viimeinen niitti tuossa on MHY-organisaation alasajo, ilmeisesti yhteismyynnitkin kielletään ja MHY:ta ei jatkossa hyväksytä puukaupan osapuoleksi, kun tästä tapahtumat etenevät kohti puhdasta markkinataloutta.Metsänomistajan tulevat saamaan vapaata kilpailua, se sopii Metsäteollisuudelle.
    Ei tuo metsäteollisuuden asema ole taloudellisesti mitenkään erikoinen. Velkaa yhtiöillä on ollut valtavasti ja esim. M-realin Äänekosken investointi edellyttää omistajien kukkarolla käyntiä.
    Myös tukkipuunhinta joutuu kovaan paineeseen ja taitaa sahat pysähtyä, kun rakentaminen on ennennäkemättömässä lamassa.

    Reima Ranta

    Yritä nyt Tolopainen päättää, maksetaanko ja maksettiinko niistä puista liikaa vai liian vähän? Olet hyvin erikoisella tavalla kumpaakin mieltä samanaikaisesti. Markkinoilla puun hinta ei ainakaan sinusta saisi siis määräytyä, vaan miten?

    Lahtosen kerran saamasta muutamasta satasesta tämä porukka hyppii seinille. Hänellä nyt ainakin on selvä kanta, että puista on maksettua lain vastaisesti sopimalla liian vähän. Lain vastaisuushan ei ole enää mikään epäily, vaan todettu tosiasia. Tyylistä voi olla montaa mieltä – tällaistahan tämä markkinointi ja mainostaminen nykyyään on.

    Metsänhoitomaksua on väkisin peritty kaikilta metsänomistajilta joka ainut vuosi moninkertainen määrä ja sillä on saanut rätingin, että teille onkin maksettu puistanne aivan poskettomasti ylihintaa.

    Mhy ja Mtk näytää avoimesti tukevan tällaista lainvastaista toimintaa. Sellaisen käityksen tästä väistämätä saa.

    Tolopainen Tolopainen

    Sanotaan nyt näin, että nykyisessä tilanteessa pärjää parhaiten ne eturyhmät, jotka kykenevät etujaan puolustamaan.
    Vapaata kilpailua on aika vähän, työvoimakin on suljettu vapaan kilpailun ulkopuolelle.
    Metsäteollisuudella on paljon ongelmia, kun esim. paperin kulutus länsimaissa vähenee nopeasti ja kokoajan on ylikapasiteettia, vaikka tehtaita suljetaan. Tämä johtaa puuraka-aineen kysynnän vähenemiseen ja hintojen laskuun.
    Puunhinta on halpa metsänomistajille, mutta aina kallis maksajille.
    Mieluummin kuitenkin olen ostajana, jos koivukuitua saa tienvarressa parilla kympillä kiinto kuin myyjänä.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 176)