Keskustelut Puukauppa Suurisavotta – päivät käyvät vähiin

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 176)
  • Suurisavotta – päivät käyvät vähiin

    Tulevissa vaaleissa kannattaa metsäväen käyttää äänivaltaansa huolella. Metsäväellä on kukaties 2 miljoonaa ääntä. Kun nyt on huomattu, ettei yksikään istuvista kansanedustajista ole ottanut metsänomistajien oikeustaisteluun kantaa – kannattaa harkita, olisiko tulevissa vaaleissa edes pilottimaisesti kokeilla vaihtaa koko istuva porukka.

    Jätevesiasiat, homolait ym. ovat toki tärkeitä, mutta täkein kaikista on Oikeus. Sen eteen on oltava valmis taistelemaan.

    9 vuorokautta maaliin. Postitse emme juurikaan voi enää toimia – kirjattuna ja lähettien avulla kukaties. Vain ne joilla on netti ja sähköpoisti saavat ensiviikolla enää oikeutta.

    Käräjäoikeuden 11.3 antama järjetön vanhenemistuomio oli oikeusmurja, josta ei tuomittu ketään. Hovioikeus palautti asian äänin 3-0. marraskuun 21. päivä. Tuossa katosi 7 kuukautta aikaa taivaan tuuliin – metsäyhtiöiden eduksi.
    21.11 jälkeen oli edessä vain rikkinäisiä viikkoja – huipentuma tämä joulu- uudenvuodenvaihde. Hovin mukaan kanne vanhenee 4.1. – se kun on sunnuntai päivä – niin olisipa saatu edes vuorokausi jatkoa – eli 5 päivä – mutta ei. Kanne oltava sisässä vuoden ensimmäisenä arkipäivänä perjantaina 2.1. klo 16.

    Voi sanoa, että ei ole oikeus ollunna metsänomistajien puolella – mutta ei se mitään. Taistellaan – kokoamme maailman suurimman kanteen ja jälkipyyissä ruoditaan takuuvarmasti systeemimme toimivuus – ja toimimattomuus.

    Hyvää joulua – suurisavotta tiimi painaa jouluyön – Juhlayön!

    Oikeus – ah, mikä joululahja. Käyttäkää tekin sitä. Kuluriski on minimoitu – oikeuskulut maailman suurimmassa taistelussa ovat maailman halvimmat – 2100 plus alv – jolla mennään tarvittaessa aina Hovioikeuteen asti. Näin halvalla ei ikinä kukaan ole oikeutta tässä maassa saanut. Paitsi Ruandan massamurhaaja pappi – hänen kulut menivät Suomen Valtion piikkiin.

    Joulua

    Reijo

    http://www.suurisavotta.fi

  • Horjumaton

    Tolopainen ; Seuraava oikustaistelu tulle tässä case:sa turhaan rahansa menettäneiden puolesta.

    *** Eiköhän kuule tässä jutussa kantajiksi ole valikoituneet ne tahot,jotka ei tappioita tapaa itkeä.

    Itse en ketään mukaan yllytä,mutta en jaksa lakata hämmästelemättä sitä tietämättömyyden määrää mikä keskusteluissa paljastuu. Välillä tuntuu että täällä on enemmän teollisuuden omia kätyreitä kirjoittelemassa kuin metsänomistajia konsanaan.

    Reijo Lahtonen

    Vahingon suuruus ja toteennäyttö on kilpailu- ja sopimusjuridiikan asiantuntijoille arkipäivää ja normi työtä.

    Älkää sitä peljätkö.

    21.12.2006 googlatkaa – sieltä löytyy kilpailuviraston raportti, jossa herrat itse kertovat kuinka teitä petettiin ja miten hintaa laskettiin-

    Lisäksi kriteereitä on paljon muita – – helppoa se ei ole – mutta vaativaa ammattimaisten työtä.

    -Reijo

    Horjumaton

    Reijo ; Vahingon suuruus ja toteennäyttö on kilpailu- ja sopimusjuridiikan asiantuntijoille arkipäivää ja normi työtä.

    *** Juurikin näin. Mikäli tehtävä olisi määritelty mahdottomaksi,kartelleita voisi pyörittää ihan vapaasti kaikki määräävässä markkina-asemassa olevat tahot. Tämähän nyt on se ensimmäinen palikka joka tässäkin jutussa on syytä sisäistää.

    Nuorimetsämies

    Mittaportin sivuilta bongattua. Äänekoski yhteystiedoissa edelleen kiroitettu pienellä
    Ei ihme jos ei bisnes luista.
    —> Loistavaa oikein kirjoitusta.

    Tukkimittari

    Tukkimittaria käytetään sahoilla. Niillä puutavaraerän tilavuus mitataan optisesti tukki kerrällään. Mittärivalmistajia on useita

    Korpituvan Taneli

    Ei Lahtosen Rock-radion tieto mittaustavasti toki väärä ole. Kyllä tällä hetkellä kaikki puu mitataan tehtaan portilla, ihan siitä riippumatta onko aiemmin mitattu ja millä menetelmällä mitattu.
    Eri asia on sitten että pystykaupan puiden mittaus, jonka mukaan metsänomistajalle maksetaan tapahtuu kai miltei 100% motolla.
    Tehtaan portilla mittauksen mukaan maksetaan metsänomistajalle yleensä hankintapuusta. Toki kuitupuussa kuormainvaakamittaus on yleistymään päin ja se onkin pienten hankinta erien pelastaja. Ilman kuormainvaakamittausta joutuisimme hyvin pian tilanteeseen että hankintakaupan alarajaksi muodostuisi 40 kiintoa per puutavaralaji.
    Tehdasmitta on muuten hyvä mitta mutta kun metsänomistajalla ei ole kontrollia siihen että mikä osa hänen kuiduistaan todella saavuttaa sen tehtaan portin. Tukin tehdasmitasta olen saanut kyllä ihan positiivisen käsityksen.

    Kiitos Lahtoselle sähköpostiosoitteesta, en todellakaan löytänyt sitä näiltä savotta ja lahtonen sivuilta.

    Epäilijöille tiedoksi että ihan ilman konjakkeja yms on tullut Joulua vietettyä, niinkuin jo 70 vuotta on tapana ollut. Ne vähäiset juovuttavat juomat, jotka yleensä kumoan, on kyllä pienempien juhlien kuin Joulun hommia.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Tolopainen

    Eiköhän nuo kilpailuviranomaiset valvo kilpailulainsäädäntöä ja sen noudattamista, kuten poliisit ylinopeuksia.
    Mihin lakiin perustuu korvaus, jos tekee vapaaehtoisen puukaupan, jossa ostaja ja myyjä hyväksyvät sopimusehdot. Kun ei ole edes tietoa siitä olisiko joku yhtiö maksanut enemmän, kun esim. Metsäliiton omistaja jäsen myy aina Metsäliitolle ja hyötyy siitä mitä halvemmalla yhtiö saa ostaa raka-ainetta.

    Horjumaton

    *** Älähän nyt Tolopainen sentään yleistä Metsäliiton jäseniä läpeensä tyhmiksi. Ihan pahaa tekee. Meinaat tosiaan,että kun lahjoittaa euron niin palkinnoksi saatu sentti sen korvaa ?! Olisi kannattanut sinunkin olla matematiikan tunnilla silmät ja korvat auki 🙂

    Tolopainen

    Minusta sinne matematiikan tunnille kuulisivat metsänomistajat, jotka ovat sitoutuneet yhteen puunostajaan, onhan noita sopimus asiakkaita muillakin yhtiöillä.

    Timppa

    Jos metsä on kaukana omistajan kotitanhuvilta, niin joskus sen yhden tutun luotettavan ostajan kanssa asioiminen saattaa olla erittäin järkevää. Kokemusta on. Jos on tienoolle sattunut esimerkiksi myrskyjä, niin ostaja käy vilkaisemassa metsien tilanteen ja sitten tarvittaessa tehdään kauppa. Puut saa silloin ajoissa korjuuseen.

    Monta muutakin apua saa paikalliset toimijat hyvin tuntevalta ostajalta. Toki esim MHY:n kanssa toimien saattaisi saada samat palvelut, mutta eihän sekään ole ilmaista. Luultavasti kilpailuttamalla saattaisi saada vähän paremman kantohinnan. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee ja mihin oman ajankäyttönsä arvostaa. Tapaukset ovat siis yksilöllisiä.

    oksapuu

    Eikös se ole yhteismetsän edun vastaista tehdä kauppaa ilman
    kilpailutusta?…

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 176)