Keskustelut Puukauppa Suurisavotta – päivät käyvät vähiin

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 176)
  • Suurisavotta – päivät käyvät vähiin

    Tulevissa vaaleissa kannattaa metsäväen käyttää äänivaltaansa huolella. Metsäväellä on kukaties 2 miljoonaa ääntä. Kun nyt on huomattu, ettei yksikään istuvista kansanedustajista ole ottanut metsänomistajien oikeustaisteluun kantaa – kannattaa harkita, olisiko tulevissa vaaleissa edes pilottimaisesti kokeilla vaihtaa koko istuva porukka.

    Jätevesiasiat, homolait ym. ovat toki tärkeitä, mutta täkein kaikista on Oikeus. Sen eteen on oltava valmis taistelemaan.

    9 vuorokautta maaliin. Postitse emme juurikaan voi enää toimia – kirjattuna ja lähettien avulla kukaties. Vain ne joilla on netti ja sähköpoisti saavat ensiviikolla enää oikeutta.

    Käräjäoikeuden 11.3 antama järjetön vanhenemistuomio oli oikeusmurja, josta ei tuomittu ketään. Hovioikeus palautti asian äänin 3-0. marraskuun 21. päivä. Tuossa katosi 7 kuukautta aikaa taivaan tuuliin – metsäyhtiöiden eduksi.
    21.11 jälkeen oli edessä vain rikkinäisiä viikkoja – huipentuma tämä joulu- uudenvuodenvaihde. Hovin mukaan kanne vanhenee 4.1. – se kun on sunnuntai päivä – niin olisipa saatu edes vuorokausi jatkoa – eli 5 päivä – mutta ei. Kanne oltava sisässä vuoden ensimmäisenä arkipäivänä perjantaina 2.1. klo 16.

    Voi sanoa, että ei ole oikeus ollunna metsänomistajien puolella – mutta ei se mitään. Taistellaan – kokoamme maailman suurimman kanteen ja jälkipyyissä ruoditaan takuuvarmasti systeemimme toimivuus – ja toimimattomuus.

    Hyvää joulua – suurisavotta tiimi painaa jouluyön – Juhlayön!

    Oikeus – ah, mikä joululahja. Käyttäkää tekin sitä. Kuluriski on minimoitu – oikeuskulut maailman suurimmassa taistelussa ovat maailman halvimmat – 2100 plus alv – jolla mennään tarvittaessa aina Hovioikeuteen asti. Näin halvalla ei ikinä kukaan ole oikeutta tässä maassa saanut. Paitsi Ruandan massamurhaaja pappi – hänen kulut menivät Suomen Valtion piikkiin.

    Joulua

    Reijo

    http://www.suurisavotta.fi

  • Timppa

    Näin se on, kuten Tolopainen kirjoitti. Esimerkiksi kilpailijat eivät normaalitilanteessa anna kunnollisia tarjouksia kohteista, jotka sijaitsevat kilpailijan tuotantolaitoksen lähellä. Tänäkin vuonna eräs ostaja ilmoitti, ettei tarjoa, koska ”kilpailukyky” on heikko. Siitä voi sitten kukin tehdä omat johtopäätöksensä.

    Poikkeuksiakin toki on ollut. StoraEnsohan yritti laajentaa hankinta-aluettaan Länsi-Suomeen.

    Varmaa ei siis ole sekään, että parhaan hinnan saisi leimikosta, joka sijaitsee jonkun tuotantolaitoksen kupeessa. Tietysti esiintyy ajoittain poikkeuksia, jos joku saha tarvitsee äkillisesti puuta. Sitä on sitten hankittava mistä saa ja hinnallakin, joka ylittää normaalihintatason. Sellaisia piikkejä odotellessa voikin käydä toisaalta niin, että ostajat lyövätkin lapun luukulle ja saat jäädä odottamaan leimikkosi kanssa. Joskus on meinannut näin käydä. Olen sitten muuttanut myyntisysteemiä, etten pyrikään huippuhintaan vaan varmaan kohtuulliseen hintatasoon. Se saattaa sitten kyllä tuoda laskevien hintojen aikana parhaan tuloksen.

    William Munny

    Viime viikolla lahtosen Rete oli rockradiossa korporaation vieraana.
    Hauska mies kertakaikkiaan.
    Miten lienee musiikki maun suhteen?

    William Munny

    Taneli kiukuttelee joka joulu.
    Tainnu lahjat jäärä vähiin,tai kokonaan saamatta?

    Reijo Lahtonen

    Korpi Taneli!
    Syytät minua sudeksi? Se tuntuu ilkeältä. En anna lähipiirini lukea näitä juttuja, heille minun haukkuminen tuntuu erityisen raskaalta.

    Kotikuntasi osoittaa esimerkillistä toimintaa. Väärydestä vaikeneminen tarkoittaa sen sallimista. Hyvä että viimein ymmärtämään oikeuden merkitys- se ei ole lahja, automaatio – sen eteen on taisteltava. Oikeus ei saa lipua Susien valtaan.

    Vastapuoli on pöllinyt miljardiluokan omaisuuden – johtoporras kehrännyt kymmenien miljoonien palkat, optiot ja eläke-edut. Minä olen tehnyt työtä palkatta viimeiset viisi vuotta. Bisneksenä tämä on huono.

    Olen tehnyt tätä vuosikausia 15 tuntia päivässä – työpanoksen arvo (10 euroa tunti) ehkä 300.000 euroa. Palkkaa en ole nostanut latiakaan moneen vuoteen. 130.000 kilometriä, 250 hotelliyötäyötä. Sanomalehti-ilmoittelu 45.000 euroa. Nyt kiireessä tarivttava verottajan tietokoneajo, jolla saadaan tavittavat tiedot maksaa n. 10.000 euroa. Eli älä Taneli suotta pelkää ja kahdehdi, en minä ole rikastumaan päässyt.

    Toivon, että kun asia on vihdoin ohi, voisin saada korvauksen työlleni – euromääräisestikin. Katseet ja kohtelu huoltoasemilla ja kylillä palkitsevat – ihmiset osaavat jo arvostaa sitä projektia, jonka eteen taistelen – yksinäisen Suden lailla. Jos sallit käyttää ilmaisuasi.

    Taneli hyvä, saat anteeksi tietämättömyytesi. Eihän tätä kukaan ymmärrä, miksi yksityinen tällaisen savotan otti. Sudet ovat muualla . lampaitaan paimentamassa.

    Olen tavannut savottareissuilla kymmenittäin sotiemme runtelemia vanhuksia – lue kirjani – siinä sinulle Taneli selviää aika paljon taustoja.

    ”sen takiako soisen pellon ojitin, että kun se joskus kasvaa satoa, niin metsäliiton herra varastaa. Ryssäkin oli reilumpi, se ampui edestä”

    Hyvää Joulun jatkoa Taneli sinulle – ja kaikille Metsälehden lukijoille.

    – Reijo

    reijo.lahtonen@metsakoneet.fi on Taneli sähköposti osoitteeni – se kyllä löytyy googlettamallakin, ei se ole piilossa.

    Reijo Lahtonen

    Voittajat kirjoittavat historian.

    Voittajia ovat tässä vaiheessa olleet Metsäliitto, UPM ja Stora Enso – häviäjiä ovat kaikki metsänomistajat.

    Kumotkaa jos olen väärässä.

    Oikeus – sen eteen on taisteltava. Ei voida laittaa päätä pensaaseen – se näyttää sitäpaitsi rumalta. Jos ymmärrät mitä tarkoitan.

    Hyvää joulun jatkoa – nyt loppuu toviksi kommentointi – rakennamme maailman suurinta kanneryhmää ja viritämme ensiviikon IT tekniikkaa sekä viestintärunkoa – – Ensi viikko tulee olemaan kuumaakin kuumempi. Sen tulette huomaamaan.

    Nyt rosollia ja kinkkuleipää, että jaksaa jatkaa 🙂

    . Reijo

    moriz

    Samaa mieltä Korpituvan Tanelin kanssa! Itse olin myös lähdössä alusta lähtien Lahtosen savottaan mukaan. Keskusteltuani kuitenkin erään hänet aiemmista työtehtävistään tunteman henkilön kanssa, tulin siihen tulokseen että asia on hyvä ja kannatettava mutta vetäjä täysin väärä. Tämä kuva on vain vahvistunut seuratessani tätä vouhkaamista eikä Lahtosen motivaatiot ole minulle myöskään selvinneet.

    Aimo Jortikka

    Kuuntelinpa tuossa Radio rockin haastattelun. Eipä tuossa ollut juuri muuta kuin väärää tietoa. Esim väitettiin että Suomessa puut mitatataan tehtaalla- motohan nuo mittaa- luulisi sen jokaisen metsäkonemiehen tietävän(podcast kohta 17:00). Valitettavasti ohjelman toimittajat oli asian suhteen täysiä idiootteja niin eivät osanneet muuta kuin kauhistella asiaa, että noinko se menee.

    Reijo Lahtonen

    Jortikka – sepä se, luulo ei ole tiedon väärti.

    Toimittajat olivat erittäin hyvin perillä mistä on kyse, toisin kuin monet Metsälehden lukijat.

    Kuitupuu tehdasmitalla – – motomitta toki on tarkka – ja eikö siksi juuri ole ihme, että puut vielä mitataan tonneiksi tehtaanportilla – ostajan itse omistaman Mittaportti Oy:n toimesta?

    googlaa Mittaportti Oy – Miksiköhän sitä ei ole ulkoistettu, tekee tappiota joka vuosi? Puun mittaaja tekee aina tilin – katso vaikkapa Kalle Päätalon elokuvia – -se tyyli on läsnä yhä.

    Viimeviikolla sinne muuten tehtiin Mittaportti Oy:n nettisivuille muutos, jossa omistajapohjaa vähän muutettiin. Ovat ilmeisesti katsoneet videopätkän keikaltani. Hyvä että homaa seurataan kabineteissa.

    Lukekaa tuore – tiistaina ilmestynyt kirjani – siinä on paljon paljon asiaa, mistä kukaan ei ilmeisesti ole tietoinen… Eläke Tapio – tulee olemaan sitten kevään vaalijutuissa kuuma juttu… Tarvitseeko kartellin sormien läpi katsoneille herroille maksaa lisäeläkettä veronmaksajien rahoista?

    Googlatkaa ”lakiesitys tapion yhtiöissämisestä – sitä kohta 2.1…” kattamaton eläkevastuuvelka 38 milliä – siitä 3,5 milliä on Tapion herroille – osa Metsäkeskuksen ja mhy väelle. Liki 20 miljoonaa Metsähallituksen herroille – – siksi metsähallituksen yhtiöittäminen siirrettiin seuraavan hallituksen harteille…

    Tässä on paljon asioita, joista ei ole meteliä pidetty…Esimerkiksi se, että Tapio tarkasti vuonna 1996 kaikki Metsänhoitoyhdisytkset – ja havaitsivat 38 prosenttia yhdistyksistä tekevän lain vastaisesti puukauppaa. Se vaiettiin MMM toimesta – olisi ollut negatiivinen julkisuus…. Sen takia kartelliin ei puututtu…nyt minulla on satoja puukauppoja, joissa ostajana on Metsänhoitoyhdistys – – ensin siis selvitetään vetikö Mhy laittomasti välistä – ja vasta sen jälkeen paljonko kartellilla veti metsäjätit.

    iso savotta – isompi kuin luulin.

    – Reijo

    Horjumaton

    *** Aimo Aimo,kyllä ne joka kalikka vielä ainakin kertaalleen tehtaalla mitataan. Motomitta on ainoastaan metsänomistajalle se lopullinen maksuperuste. Tämähän nyt on selvää kaikille jotka alaa vähänkin paremmin tuntee.

    Ja Reijon persoonasta voi olla varmasti montaa mieltä,mutta taistelija on viimoisen päälle. Mikäli hän tästä loppupeleissä vaikka jonkun miljoonan tienaa,niin kyllä ne on ansaittuja rahoja joka sentti.

    Oikeastaan on surullisen huvittavaa kuinka metsänomistajilla on heidän eturyhmikseen julistautuneita järjestöjä,mutta jäsenmaksujen vastineeksi ei tarpeen tullen tehdä muuta kuin pissitään omaan nuotioon.

    Tolopainen

    Seuraava oikustaistelu tulle tässä case:sa turhaan rahansa menettäneiden puolesta. Lahtonen tekee vain businesta, hän ei ole juristi.
    Markkinataloudessa oikeuden on mahdotonta määritellä, mikä puunhinta olisi ollut ilman kartellia, eikä mitään lakiin perustuvaa velvoitetta korvauksille ole olemassa. Jos yhtiöt on jo tuomittu kartellisakkoihin ei tuosta voi toista rangaistusta määrätä.
    Metsänomistajille on paljon tärkeämpää puunjalostustoiminnan jatkuminen Suomessa kuin jonkin vuosia vanhan jutun vatvominen.
    Uusista tehtaista kilpaillaan maailmalla Suomen ei kannata alkaa Intiaksi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 176)