Keskustelut Luonto Susillakin alkoi koulu…

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 236)
  • Susillakin alkoi koulu…

    Merkitty: 

    Susi raateli tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kahdeksan lammasta Inkoossa. Asiasta kertoo sanomalehti Västra Nyland.

    Västra Nylandin haastattelema lampuri Leena Ingberg kuvailee oloaan järkyttyneeksi.

    Kuolleita lampaita löytyi kuusi. Lopulta vielä kaksi lammasta piti lopettaa niiden saamien vammojen vuoksi.

    Yksi lampaista oli osittain syöty. Muut niistä oli ainoastaan tapettu.

    Inkoon-Snappertunan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Henrik Holmbergkertoo Västra Nylandin haastattelussa, että tällainen käytös on sudelle tyypillistä silloin, kun sillä on pentuja.

  • jees h-valta

    Susi ei tiedä mitään miksi lajitoveri makaa kuolleena. Se hyödyntää helpon evään ja syö sen. Miten Metät kunnossa luulet niinku siinä siirtyvän tietokannan ihmispelosta? Tietysti sisältä löytyvä luoti saattaa kummastuttaa mutta tuskin se sillä päätään pidempään vaivaa. Susilla on muonaa yltäkyllin luonnossa ja kyllä se sieltä sitä pääosin ottaakin mutta kelpaahan sille makoisat lammaskinkut varmasti myös. Sille ei vain ole mitään muuta tapaa kuin lauman suojelu aidoilla ja vartijakoirilla. Mutta kun muutaman lampaan menetyksistä huudetaan hirveitä juttuja kuten metsästäjien koirienkin menetyksistä.

    jees h-valta

    Tämä on aivan samantasoista keskustelua kuin minulle mökkinaapuri viesti että raja-aitamme metsän puolella on nähnyt ison kyykäärmeen. Hänen ehdotuksensa tai korjausajatuksensa, (miten vain halutaan) että hän ottaa hakettimen ja hakettaa kaikki risukon naapurin metsästä. Ehkä susillakin toimisi että kaadetaan kaikki metsät että niiden lymypaikat paljastuu. Tietysti myydään myös kaikki risut hakkuusta ettei vaan jää lymyämispaikkoja!  Sillä varmaan saataisiin kansantalouskin samalla nousuun (puujaloilla kuten ennenkin) ja sudet muuttaisivat naapurimaiden riesaksi. Ehkä jopa osa hirvieläimistäkin.

    Metsuri motokuski

    Viime vuonna saksassa sudet tappoivat 4400 kotieläintä. Maastullin mukaan. Siellä sentään hirvieläinkanta on samaa luokkaa kun meillä pahimmilla peura alueilla. Nyt komissiokin alkaa vihdoinkin olla sitä mieltä että pelkällä suojelulla asia ei ratkea.

    arto

    Susi ei tiedä mitään miksi lajitoveri makaa kuolleena. Se hyödyntää helpon evään ja syö sen.    Empä ole kuullut tuotakaan. Tuskin kukaan nähnytkään.

    A.Jalkanen

    Keskustelu näkyy Hesarissa jatkuvan… Ajattelisin että susien ”opettaminen” ihmisaroiksi ja kannan lisääminen pitäisi tapahtua samanaikaisesti. Opettaminen tapahtuisi karkottamalla liian rohkeita yksilöitä ja tarvittaessa myös poistamalla niitä. Evoluutio toimisi sitten niin että vähemmän rohkeat geenit yleistyvät populaatiossa.

    Nostokoukku

    Kannibalismi on eläinten keskuudessa varsin yleistä. Kanit, hiiret, kanat, karhut, leijonat, siat jne. tappavat ja syövät omia ja vieraan uroksen poikasia. Sudet tappavat ja syövät vieraan lauman ja jopa oman lauman pahasti loukkaantuneita jäseniä. Alaskassa on dokumentoitu varsin yleinen käytäntö, että ihmisen ansaan kuolleen suden pistelee toinen susi poskeensa. Meilläkin on metsästyksessä todettu, että paras supikoiran syötti on toisen supikoiran raato.

    A.Jalkanen
    Nostokoukku

    Pieni asiavirhe linkissä. Supikoiran eivät esiinny laumoittain, pareittain kylläkin. Poikuekkin hajaantu varsin pian pesästä lähdön jälkeen. Supikoira pareja olen nähnyt ja saanut saaliiksikin, mutta laumoja en koskaan.

    A.Jalkanen

    Niinpä. Ehkä tarkoitetaan pentuja.

    A.Jalkanen

    Sirolan lammastila FaceBookissa:

    ”Tavallisessa tilanteessa lampaita alettaisi tässä vaiheessa vuotta tuoda pikkuhiljaa kauemmilta lohkoilta lähilaitumille ja sisätiloihin. Nyt heinäkuisesta susivahingosta johtuen olemme kuitenkin joutuneet toimimaan erittäin poikkeuksellisesti, ja ylimääräistä sisäruokintaa on jatkettu nyt jo noin puolitoista kuukautta. Se tarkoittaa puolitoista kuukautta ylimääräistä työtä, puolitoista kuukautta ylimääräistä kuivittamista ja puolitoista kuukautta ylimääräistä ruokintaa. Sen sijaan loppukesän laitumet on murskattu käyttämättömänä peltoon. Tilanne on pitkällä tähtäimellä vähintäänkin lohduton. Ja toki myös byrokraattisesti mahdoton – olemmehan mekin sitoutuneet useamman perinnebiotoopin hoitoon eläimiä laiduntamalla. Nämä kedot ja hakamaat ovat Suomen uhanalaisimpia luontotyyppejä ja niiden säilyttäminen olisi ensiarvioisen tärkeää luonnon monimuotoisuuden näkökulmasta. Toivottavasti siihen pystymme jatkossakin. Aika näyttää.”

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 236)