Keskustelut Metsänomistus Suoraa puhetta EK:n Ilpo Kokkilalta

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Suoraa puhetta EK:n Ilpo Kokkilalta

    Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) hallituksen uuden puheenjohtajan Ilpo Kokkilan torstaina esittelemät talousnäkemykset olivat yhdenmukaiset ulkona vallinneen marraskuisen harmauden kanssa.
    Synkän pilviverhon takaa ei juuri valonpilkahduksia näkynyt.

    Kokkilan mukaan Suomella on edessään valtavat haasteet, kun maa velkaantuu ja ikääntyy, ja teollisuuden kilpailukyky on samaan aikaan vinhassa alamäessä.

    Kokkilan mielestä yritysten toimintaedellytysten turvaaminen on Suomen pelastamisessa avainasemassa, sillä maa menestyy vain, jos sillä on menestyviä yrityksiä.

    – Ilman perusteellisia ja varmasti myös ikäviä muutoksia me emme tästä selviä, Kokkila sanoi tiedotustilaisuudessaan EK:n syyskokouksessa.

    Kokkila muistutti, että teollisuudesta on neljän vuoden aikana hävinnyt 60000 työpaikkaa, kun tuotantoa on siirtynyt halvempien kustannusten perässä muille maille. Samaan aikaan julkiselle sektorille on syntynyt 30000 uutta työpaikkaa.

    Suomalaisten työuria pitää Kokkilan mukaan pidentää, opiskeluaikoja lyhentää ja eläkeikää nostaa. Samaan aikaan liian kalliin julkisen sektorin menoja on karsittava.

    – Me käytämme enemmän rahaa kuin tienaamme. Suomi ei ole pelkästään suhdannetaantumassa, josta päästään parin vuoden sisällä ulos, vaan olemme menossa samaan suuntaan kuin ne Etelä-Euroopan maat, joita me kovasti arvostelemme, Kokkila painotti.
    STT

  • Leevi Sytky Leevi Sytky

    Kertokaapa mistä johtuu ettei työttömyysprosentti ole noussut juuri tuosta kahdeksasta ( 8 ), vaikka tehtaita on suljettu ja joukkoirtisanomisia on ollut vähän väliä.

    tamperelainen tamperelainen

    <>

    Arvio:Palvelusektori,yrittäjäksi ryhtyminen,pikkufirmat.Pienissä työpaikoissa toteutetaan palkkojejn alennusta(ns sisäinen inflaatio),tarvitaeessa tehdään ylitöitä,ovat ketteriä muuttamaan tuotantoaan.
    Eihän sekään ole mahdotonta että työttömyystilastoissa on virhe,niitä on ollut liikkeellä

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    Yksi syy lienee että ns. suuret ikäluokat ovat jo jääneet eläkkeelle. Työikäisiä on vähemmän. Sorvien ääressä häärii ihmisiä entistä vähemmän. Samaan aikaan julkisen sektorin työvoiman tarve lisääntyy ( esim. vanhusten huolto ).
    Estääkö työvoimapula jo investointeja Suomeen?
    Kuinka paljon pitäisi tulla ”mamuja” maahamme, että vääristynyt työvoimarakenne korjaantuisi?

    Lisäys: Lieneekö ”vääristynyt työvoimarakenne” oikea sanavalinta?
    ”Huoltosuhde” voisi kuvata tilannetta paremmin?

    suorittava porras suorittava porras

    ..eli sorvin äärestä on siirrytty hoitamaan vanhuksia.

    Puolet irtisanotuista eläkkeelle ja toinen puoli palvelemaan vanhuksia.
    Tässä on vai se ongelma , että kuka maksaa tämän lystin , kun vientiteollisuus näivettyy!??

    6tukki

    Uskoisin juuri tuon suuren ikäluokan eläköitymisen selittävän pitkälle tuota työttömyysprosentin säilymistä kohtuullisena. Muistan, kun pari vuotta sitten jokin kuntaliiton publikaaneista kertoi yksistään kuntasektorilta poistuvan eläkkeelle vuoteen 2016 mennessä yhteensä 160 000 työntekijää.

    Tämä selittää myös hyvin paljon puhutun huoltosuhteen muuttumista ikävään suuntaan (eli katsotaan montako eläkelläistä on yhtä työssä käyvää kohden).

    On täysin selvää, että näemme aivan lähitulevaisuudessa eläkeiän reippaan noston, koulunkäynti tullaan aloittamaan nykyistä nuorempana, sanktioidaan lisää vetkuttelusta opiskeluaikana ja melkoisella varmuudella eläkkeen karttumista parannetaan vielä ainakin seitsenkymppiseksi asti.

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)