Keskustelut Luonto Suomusalmi. Raakkujoki

Esillä 10 vastausta, 761 - 770 (kaikkiaan 912)
  • A.Jalkanen

    Parhaiten auringolta suojaa aivan rantaviivassa kasvava pitkä kuusi. Mänty ja koivu heikommin ja kauempana kasvavat heikommin. Ravinteiden huuhtoutumisen estäjänä leveä kaista toki on parempi kuin kapea.

    Aika pahan näköinen kyllä maisemallisesti tuollainen iso sertifioinnin ulkopuolella oleva avohakkuu. Iso kuvio on muuten silloin tällöin tehtynä ok, jos siinä on näkemäesteitä – iso yhtenäinen kuvio ehkäisee metsän pirstoutumista.

    Perko

    A-studiolla säästetään ei ollut varaa tai rahaa kutsua  maanomistajaa  keskusteluun.  On menossa keskustelut  ja lopuksi päätetään maanomistajan yli  kaistat ja hakkuut.  Etupiirijako on kuin  – 30 luvun Aatun ja  Jose-sedän tekemä.  Missä on se näkymätön Metsänomistaja ?  MM -ministeriä ole nähnyt kukaan!   Nyt Myh:llä  ja   Kaikkosellakin  luusi olevan asiaa.

    Tarkoitus jos on  hoitaa propsiviljelyn ja luovutuksen tavoin nöyränä  mo:n omalla vastuulla suojelut.   Tarvitaan koko metsän  suunnitelmallinen ja laillisin keinoin toimeenpantu uudistus  koskien kaupankäyntiä ja  hinnoittelua  ym  juttuja!

    käpysonni

    Metsänomistajat laitetaan siis maksamaan muiden mokat. Tähän on tultu.

    Metsänomistaja  ei ollut millään tavoin syyllinen raakkujen tuhoon. Nyt me kaikki metsänomistajat yhteisvastuullisesti kärsimme ja maksamme muiden mokailuista. Metsäteollisuus meidän selkämme takana kusetti meitä. Mykkänenkin raukkamaisesti työnsi valtion vastuut muille.

     

    käpysonni

    Sahateollisuudessa sentään järjen valo ei ole vielä onneksi  sammunut:

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/f256703a-687b-4c1c-bd5e-2146c2adb8cc

    Jos ette pääse lukemaan, niin kopioin jutun tähän. Sorry MT.

    Sahateollisuus ry on eri linjoilla kuin isot metsäyhtiöt 50 metrin suojavyöhykkeestä raakkuvesistöjen hakkuiden yhteydessä. Itsenäisten sahojen etujärjestö ei anna suojavyöhykkeestä ehdotonta ohjetta sahayhtiöille.

     

    ”Yhdistyksemme ei tee päätöksiä koko toimialan puolesta, vaan tässä asiassa tehdään tapaus- ja yrityskohtaisia ratkaisuja. Jäsenemme ovat hyvin erikokoisia, ja ne toimivat paikallisesti. Siksi emme tee koko toimialaa koskevaa sitoumusta. Tämä ei silti tarkoita sitä, etteikö asiaa käsiteltäisi huolellisesti”, sanoo toimitusjohtaja Tino Aalto Sahateollisuus ry:stä.

     

    Ympäristörikkomuksista maksettavissa vahingonkorvauksissa Sahateollisuus ry pitäisi nykyisen tason.

     

    ”Pk-yrityksillemme miljoonaluokan korvaukset olisivat todella isoja rahoja jo nykyisellään. Niitä ei pidä noin vaan korottaa. Pitäisi huomata sekin, että Suomessa on paljon metsäalan yrityksiä, joiden liikevaihto ei ole miljardiluokkaa. Useampi jäsenyrityksemme on ollut tästä huolissaan”, Aalto toteaa.

     

    ”Jos luontoarvokaupasta halutaan tuottaa lisäkustannus alan yrityksille, niin se heikentää kilpailukykyä.”

     

    Jos suojavyöhykkeiden käyttö lisääntyy, niin miten se mielestänne pitäisi korvata metsänomistajille?

     

    ”Sahateollisuuden yrityksille puun hinta on 75–80 prosenttia kokonaiskustannuksista. Jos luontoarvokaupasta halutaan tuottaa lisäkustannus alan yrityksille, niin se heikentää kilpailukykyä. Se on uusi kustannus”, Aalto sanoo.

     

    Aallon mukaan uutta kulua ei pystyttäisi vyöryttämään ulkomaisille asiakkaalle.

     

    ”Kyllä siitä tulee paljon huolta tilanteessa, jossa puun hinta on jo nyt ennätystasolla.”

    MaalaisSeppo

    Mitään lakimuutosta ei saada aikaan nykyhallituksen aikana. Siitä pitävät Persut huolen. Mykkänen lähtiessään Espooseen ei murehdi tekemisiään hallituksessa. Pesee näin kätevästi kätensä koko raakkusotkusta maanomistajien rahoilla. Eläkevirka odottaa.

    käpysonni

    Miksi pitäisi lakimuutoksia tehdä?

    Lait ei auta mitään jos niitä ei noudateta.

    Ylinopeuttakin ajetaan, vaikka se on laissa kielletty.  Ihmisiä tapetaan, vaikka se on laissa kielletty jne.

    A.Jalkanen

    Espoolaisena pakko korjata että kaupunginjohtaja valitaan nyt 7 vuodeksi johon on mahdollista saada jatkokausia. Mykkänen on vasta 45-vuotias.

    MaalaisSeppo

    Mykkäsen jatkokaudet ovat selviö, jos ei pahasti mokaa tai vaihda muihin töihin. Eläkevirka nykyiselläkin kaupunginjohtajalla (KOK) oli.

    Panu

    Isot ostajat ovat jo aiemmin omassa ohjeistuksessaan sitoutuneet 45m suojavyöhykkeeseen raakkuesiintymien kohdalla. Mykkänen kävi kahvittelemassa, ei tässä sen kummempaa ole tapahtunut.

    ”Ympäristöministeri Kai Mykkänen ei pidä uutta lainsäädäntöä tarpeellisena.”

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010688817.html

    R.Ranta

    Eräs pikkuseikka metsistä kyseenollen tahtoo aina päästä unohtumaan. Niin on aina tahtonut olla metsistä lakejakin säädettäessä. Se, että ne ovat jonkun omaisuutta ja persustuslaissakin puhutaan jotakin omaisuudensuojasta. Minun puolesta suojeltakoon vaikka kaikki metsät, kunhan ne lunastetaan edes sunnilleen käypään hintaan, jos yhteiskunnalla on varaa siihen. Kysymys koskettaa ennen muuta maanomistajaa ja vasta välillisesti esim. puuta käyttävää teollisuutta. Eilisestäkin keskustelusta sai sen käsityksen, että ongelma koskettaa vain lähinnä metsäteollisuutta.

    Onko kokoomuksestakin tulossa puhdas virkamiespuolue, jolle omaisuudensuoja ei merkitse enää mitään. Persuko on enää moisesta kiinnostunut, vai kuinka tämä on ymmärrettävissä? Mykkäsen hämmentävät  kommentit johtavat vakavaan uudelleenarvioointiin.

    Metsäomistajalle on aivan oleellisen tärkeää tietää, että kuinka ja missä metsätaloutta voidaan harjoittaa. Epätietoisuus on myrkkyä puuvarojen kasvattamispyrkimyksille ja  innostukselle investoida puuntuottamiseen.

    Olisi vakavan keskustelun paikka, että tiedämme kunka jatketaan.

Esillä 10 vastausta, 761 - 770 (kaikkiaan 912)