Keskustelut Luonto Suomusalmi. Raakkujoki

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 1,113)
  • Tolopainen

    Jos metsänomistaja haluaa suojella lähteen, hän tietenkin perustaa ympärille suojelumetsän, eikä teetä siinä mitään hakkuita.

    Rane

    Edelleenkin somekeskusteluissa ja muissakin yhteyksissä kannattaa painottaa sitä seikkaa että tämä ”Suomen paras raakkujoki” kulkee normaalisti hoidetun talousmetsäalueen läpi.Kun metsänkäsittely,ojitus mukaan lukien,hoidetaan sääntöjen mukaan niin jopa vedenlaadun suhteen äärimmäisen vaativa raakku menestyy hyvin.Sääntöjä ei todistetusti  tarvitse tiukentaa vaan saada niiden rikkomiset pois.

    narisija

    Onko tuon hakkuualueen omistajasta julkisuudessa tietoa? Esson baarissa väittivät omistajan olevan yhtymä, osakkaissa nimen perusteella varsin varakkaita henkilöitä.

    Petkeles

    Ranen logiikkaan voisi vinkata, että Gazassa on tällä hetkellä maailman paras palestiinalaistihentymä, mutta ei niilläkään taida kivaa olla.

    Nostokoukku

    Viherpesu raakkutapauksessa on alkanut. SE:n ilmoituksen mukaan lupa Mh:n metsätien käyttöön on haettu. Kuitenkin lupaa haettu päivä sen jälkeen, kun hakkuut oli jo keskeytetty. Mh myöntänyt luvan samana päivänä. Vastuukuormaa yritetään kallistaa varmaankin korjuu-urakoitsijan suuntaan.

    suorittava porras

    Yrittäjän tehtäviin ei kuulu hakea kulkulupia eikä tehdä teitä. Nämä asiat on puut ostaneen tahon hoidettava ennen hakkuun aloittamista. Mielestäni vastuu siirtyy varsin selkeästi pois yrittäjän puolelta.

    Jos on käynyt vielä niin ,että on vain ylimalkaisesti ilmoitettu joessa olevan suojeltavaa , ei tule mieleenkään käyttää entisistä poikkeavia reittejä joen ylittämiseen. On vain luotettava siihen ,että entiset reitit eivät ylitä vesistöä väärästä paikasta. Aika on kuitenkin tehnyt tepposet ja muokannut juuri niistä vanhoista urista raakkujen kannalta parhaat pesäpaikat.

    Konekuskien tehtäviin tuskin kuuluu sukellella jokiin tutkimaan ,onko reitti selvä. Tehtävä kuuluu niille ,jotka homman osaavat ja joilla on sitä tarkoitusta varten välineet. Kaikki on oltava valmista siinä vaiheessa ,kun hakkuulupa annetaan.

    leku

    Äsken katsoin kahdesta eri metsäfirman järjestelmästä hukkajoen kartan. ruksasin kaikki ympäristöpuolen hälyt päälle, ei mitään merkintöjä. sivujoissa oli rantoja suojeltu ja ylempäällä  nisäkkäitä, 10 pykäliä yms mutta raakku vesistöstä ei mitään tietoa.

    aivan normi metsätalousaluetta ilman mitään rajoituksia….

    tuossa selkeä epäkohta; pitäisi olla edes jokin merkintä järjestelmissä jotta tieto menee suorittavaan portaaseen, vaikka jokin erikois merkki, jotta ostomiehet sekä koneurakoitsijat näkisi että jotain erikoista on, ja saadaan hälyt päälle. vaikka huomautuksena että ottaa yhteyttä elyyn/metsäkeskukseen,

     

    nyt selkeästi tietosuoja ongelma.

    konekuski tehnyt kuten käsketty ja käytetty nimenomaan suosituksen mukaisia vanhoja uria. eriasia onko kellä ollut erikseen tieto raakuista, mutta ainakaan järjestelmät ei ilmoita mistään erikoisesta.

     

    Sulli

    Ympäristökohteiden salaaminen onkin varsinainen aivopieru. Moni muukin tarkistaa niiden olemassaolon näiden erinäisten verkkopalvelujen kautta ja jos ei mitään näy niin kaivinkone käyntiin. Jokainen neliökö on kuitenkin kierrätettävä ELY: kautta? Kui ka moni tietää?

    Nostokoukku

    Olen Suorittavan kanssa yrittäjän velvollisuuksista täysin samaa mieltä. Mutta yleensä vastuut heitetään sille jolla on vähiten voimaa, valtaa ja rahaa puolustaa oikeuksiaan.

    käpysonni

    Kustannusjahti ja metsäteollisuuden ahneus on johtanut siihen että sen jälkeen kun ostomies on allekirjoittanut kauppasopimuksen myyjän kanssa, kaikki vastuut puukaupan  käytännön toteutuksista   siirtyy urakoitsijalle, joka nauhoittaa leimikon, suunnittelee ajourat ja muut toimet, joilla puut saadaan tienvarteen, KUSTANNUSTEHOKKAASTI !!

    Mahdollisimman suoraviivaisesti, ilman ylimääräisiä koukeroita ja kikkailuja.

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 1,113)