Keskustelut Luonto Suomusalmi. Raakkujoki

Esillä 10 vastausta, 1,081 - 1,090 (kaikkiaan 1,113)
  • Metsuri motokuski

    Eihän se nyt ihan huono asia ole jos valkoposket muuttomatkalla pysähtyvät vanhalla turvesuolla. Mieluimmin siellä kuin maanviljelijöiden pelloilla paskomassa niitä pilalle.

    Visakallo

    Valkoposkihanhen kansainvälinen luokitus on elinvoimainen. Uhanalaisuus on keksitty joidenkin omasta päästä täällä Suomessa. Kanta on kasvanut vuosi vuodelta, ollen nyt jo 1,4 miljoonaa yksilöä, jotka lähes kaikki muuttavat nykyisin Suomen kautta.

    Tikkula

    Niin tään lpr casen idea siinä, eiväthän valkoposkihanhet ruokaile pusikoituneella turvesuolla, vaan viereisen maajussin pellolla. Eivät edes käy nukkumassa siellä turvesuolla. Lintuharrastajien mukaan peltosirkkukin nähty alueella. Lentänyt yli, asustaa 5km päässä. Luulisi että niille hörhöille olisi riittänyt turvetuotannon lopettaminen, ja nyt ruman ryteikön( mikä ei näy mihinkään) muuttaminen ideologian mukaiseen aurinkovoimaan, mutta ei.  Samaa sakkia kun venäläiset, niille jos lupaa pikkusormen vievät koko käden.

    Visakallo

    Nyt kun pää on raakuilla aukaistu, jatkossa on käytettävissä n. 2600 sellaista lajia, joilla voidaan perustella suoja-alueiden ja muiden rajoitusten sekä toimien tarvetta.

    saffe

    Visakallo kirjoitit:

    Kyllähän sitä kovin mielellään kuulisi selkeän syyn, miksi maanomistajille ei anneta tietoa raakuista eikä muista uhanalaisista lajeista? Onko vaarana, että voisikin tulla tietoon, että ko. lajit eivät olekaan niin harvinaisia ja uhanalaisia, kuin annetaan ymmärtää? Pelätäänkö tikkojen ja oravien kaltaista suojeluarvojen inflaatiota?

    Maanomistaja on ollut tietoinen raakuista, sillä ELY on tämän ilmoittanut hänelle. Eli mikään seliseliperustelu ei omistajalta riitä. Ja mitä tuohon sönkötykseesi raakkujen ei-uhanalaisuudesta tulee, niin raakkujen määrä ei ole syynä uhanalaisuuteen. Raakkupopulaatiot ovat monituhatpäisiä, mutta niiden lisääntyvät yksilöt ovat äärimmäisen harvinaisia, ja niitä on vain muutamissa joissa. Raakun kasvu pienestä vauvaraakusta aikuiseksi, lisääntyväksi yksiköksi vie useita vuosia. Tästä voit peruskoulun ensimmäisen luokan matematiikallakin jo laskea ja päätellä ihan itse jotain.

    A.Jalkanen

    Visakallo kysyy miksi uhanalaisten lajien esiintymien paikkatietoa ei anneta maanomistajille. Nyt meneillään olevassa uudistuksessa aiotaan antaa tieto metsäammattilaisille, mutta ei siis vieläkään maanomistajille. Jos olisi tietoa, lajit voisi ottaa paremmin huomioon metsäsuunnittelussa.

    MaalaisSeppo

    Saffe ei taida olla oikein perillä näistä puukauppakuvioista. Kun mo sopii puukaupasta ostajan kanssa, niin yleensä vasta sopimuksen jälkeen ostaja tekee metsänkäyttöilmoituksen, joka menee metäkeskuksen kautta ELY-keskukseen ja vasta sen jälkeen tiedetään mahdolliset rajoitteet. Olisi hyvä, jos rajoitetiedot olisivat tiedossa ja kaupan suunnitteluvaiheessa.

    Visakallo

    Saffelle kerron, etten tarkoittanut vain Hukkajoen tapausta, vaan koko systeemiä. On olemassa kaikkiaan n. 2600 eri lajia, joilla voidaan maanomistaja yllättää. Sehän on käytäntönä aivan järjetön. Miksi olennainen tieto salataan juuri maanomistajalta, joka kuitenkin on aina avainasemassa lajien suojelussa.

    PS. Käytähän saffe jatkossa asiallisempaa kieltä.

    Petkeles

    Huomaa saffe, että näillä ei ole kyse peruskoulusta vaan jostain kansakoulun ja kiertokoulun välimaastosta.

    Ravistella kyllä saa, se ei kuulemma tunnu missään.

    Kurki

    Saffe: ”Maanomistaja on ollut tietoinen raakuista, sillä ELY on tämän ilmoittanut hänelle.

    Huomaa Saffe, sait juuri puolustajan väitteellesi.

Esillä 10 vastausta, 1,081 - 1,090 (kaikkiaan 1,113)