Keskustelut Metsänomistus Suomi on hyvä maa omistaa ja yrittää

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 53)
  • Suomi on hyvä maa omistaa ja yrittää

    Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes on vuotuisessa Parhaat maat liiketoiminnalle -listauksessaan sijoittanut Suomen sijalle kuusi.
    Omistusoikeuksien osalta Suomi on maailman paras maa, ja innovaatioissa maailman toiseksi paras.
    Suomi on ykkönen myös myös yksilönvapaudessa ja kolmas vähiten korruptoituneena maana.

    Ykkösenä The Best Countries for Business -listauksessa on Tanska. Sen jälkeen tulevat Uusi-Seelanti, Norja, Irlanti, Ruotsi ja Suomi.
    Forbes-listauksessa arvioitiin 144 maata 11 eri muuttujan avulla. Listaus tehtiin tänä vuonna kymmenennen kerran.
    HS

  • Rane

    OK,miksi Suomen talous kuitenkin vaan jumii?

    Visakallo

    Suomen talous on ollut liiaksi vain suuryritysten ja Venäjän kaupan varassa.
    Korjausliike on nyt käynnissä ja nousu alkamassa.
    Yhdysvaltain vienti on nyt ensimmäisen kerran ylittänyt Venäjän viennin yli 80 vuoteen.
    Vienti Yhdysvaltoihin on nyt 8% ja ja Venäjälle 6%.
    Nykyajan nuoret omaksuvat yrittäjyyden aivan toisella innolla kuin meidän vanhempien sukupolvi.

    Metsäkupsa

    Omaisuus Suomessa turvassa,eli omistaminen turvallista.Yrittäjyyden autuudesta en ole yhtä varma,etenkin pienyrittäjät usein velvoitteiden lakiviidakossa,vaikka vain 1-2 työntekijää ,sitten ihmetellään miksei palkkaa apulaista,vaan yksin puurtaa .

    Jumi kestänyt 7 vuotta,eikä ole tietoa ison kirjan 7:stä lihavastavuodesta ,joiden aika olisi tulevasta vuodesta eteenpäin.

    jees h-valta

    Ilonsa kullakin. Jos Venäjän kauppa jumitettiin pakolla on aika kornia reuhuta usan myynnistä. Ei aivan vertailukelpoista dataa nuokaan tilastot. Tietääkseni usaan ei ole mitään jarruja voimassa.

    Visakallo

    Pääsyy Venäjän viennin hiipumiseen on kuitenkin ruplan arvon romahdus, – ei pakotteet.
    Koska ruplan ulkoinen arvo on 2,5 vuodessa puolittunut, ei silloin ostovoimaa yksinkertaisesti ole niin kuin ennen.
    Talousongelmistaan ja valuuttansa arvon heikkenemisestä Venäjä saa syyttää vain ja ainostaan itseään.
    Mikä tahansa maa, jonka talous on ollut vain yhden kortin varassa, on polvillaan silloin kun päävientituotteen, – tässä tapauksessa öljyn, hinta romahtaa.
    Kun tähän vielä liitetään väkivaltaiset hyökkäykset naapurimaihin ja kaikenlainen muu epäasiallinen pullistelu, on tilanne tämä kuin se nyt on.
    Suomikin voi nyt oppia tästä tilanteesta ja monipuolistaa talouttaan ja parantaa suhteitaan länteen.
    Nuorempi sukupolvi ei onneksi ole niin kaavoihin kangistunutta kuin me vanhemmat.

    abietis

    Suomi on hyvä maa omistaa. Minulta on viimeisen 15 vuoden sisällä ”pakkolunastettu” maata ”yleisen edun nimissä” pilkkahintaan.
    Toinen perustui Ranskalaisen atomivoimayhtiön valtaukseen joka vaatii uusien teiden rakentamisen hamassa tulevaisuudessa perustettavalle uraanikaivokselle.
    Tässä on kaksi esimerkkiä omistuksen varmuudesta yhdessä.
    Toinen on kaivoslakiin perustuva yksipuolinen oikeus perustaa valtaus ja kaivos, käytännössä ilmaiseksi.

    Joka yhtiö muuten heikentää biometsätalouden toimintaedellytyksia omalla toiminnallaan.

    Jakeluvarmuuden nimissä rakennetaan uusia linjoja umpimetsään.
    Rakentamisessa ei voida käyttää eristettyjä johtimia ja kavennettuja johtokatuja koska raketaminen tulisi kalliimmaksi, kenelle?
    Jakeluyhtiölle. Metsän raiskaaminen on halpaa. Kilometrin linja ”syö metsätalousmaata neljä hehtaaria. Korvaus maksetaan kuitenkin vain yhdestä hehtaarista hintaan 300…500€/ha.

    Kolme hehtaaria joulukuusille.

    abietis

    Kannattaa muistaa Suomen hyvinvoinnin kaikesta ryssävihasta huolimatta perustuneen merkittävältä osin, ensin Tsaarivenäjän sitten Neuvostoliiton ja viimeisemmäksi Venäjän kauppaan.

    Venäjän ajaminen taloudelliseen lamaan mistään syystä ei palvele Suomen etua.

    Yhdysdvallat on mm pettänyt Suomen Hornet vastakaupoissa.
    Yhdydsvallat taistelee vieraalla maaperällä parantaakseen aseteollisuutensa kannattavuutta. Tappaa ja terrorisoi itsenäisiä valtioita kauko-ohjttavilla lentokoneillaan. On aikaansaattanut 2.sodan jälkeisessä maailmassa 150 laillisen hallitusvallan vallankaappausta.

    Venäjän etuihin liittyvät toimet leimataan aina terrorismiksi vaikka ne rajoittuvat uhkaa aiheuttaviin lähialueisiin.

    Suomessa ryssävihaa lietsovat yleiset tiedotusvälineet ovat kansallinen katastrofi.

    Koska suomalaiset ovat pääosin hyväuskoisia hölmöjä heitä kannattaa amerikkalaisten suosia liikekumppanenina.
    Yhdysvaltain kauppatavat ovat luonteeltaan epärehelliset. Juuri siitä syystä kauppasopimkset sisältävät kymmenien sivujen ehtolausekkeita, joilla taataan omat edut.
    Suomalaiset uskovat sikäläisten kaunopuheisuuteen ja perusteettomiin suunsanallisiin lupauksiin, lukematta sitä kuuluisaa pientä prännttiä.

    Korpituvan Taneli

    On tosiaankin turha ilakoida USAn kaupan nousemisella ohi Venäjän kaupan. Venäjä on kuitenkin lähinaapurina se luonnollinen kauppakumppani Suomelle. Toki hiukan epäluotettava, mutta varansa kansainvälisessä kaupassa pitää pitää kaikkien kanssa.

    Venäjän nykyiseen ahdinkoon vaikuttavat kyllä myös EU:n pakotehölmöilyt. Joo, on Venäjä tehnyt yhtä ja toista väärin, mutta historiasta voidaan lukea että kauppapakotteet ovat diplomatian keinoista tehottomimpia. Monesti niiden vaikutus on ollut jopa ajettuun asiaan nähden kielteinen.

    Puun takunen ei ilmeisesti tunne yhtään maanviljelijää. Tämä pakotehölmöily on ajanut maatalouden Suomessa siihen jamaan että se todella vaikuttaa koko maan rahaliikenteeseen. Saatamme nähdä vielä maatilojen konkurssiaallonkin tässä. On turha naurahtaa että vähemmänhän menee sitten tukiaisia. Maatalous pyörittää hyvin monia rattaita Suomessa, tämä pyörittäjä ollaan pakotehölmöilyillä ajamassa kokonaan alas.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Timppa

    Kuule Taneli. Ne Venäjän asettamat pakotteet eivät johdu EU:sta vaan todellisuudessa saudeista, jotka ovat romauttaneet ruplan arvon öljypolitiikallaan. Venäjä on vaan pakotteillaan löytänyt syntipukin EU:sta. Nimittäin Venäjän rahat loppuvat ja silloin on pakko rajoittaa tuontia. Jos ei olisi voinut asettaa pakotteita, niin olisi sitten keksitty erilaisia teknisiä esteitä, joilla Suomen elintarvikevientiin Venäjälle olisi sama, mutta vielä satunnaisempi ja vaikeammin ennakoitava, vaikutus.

    Lueskelin tässä pyhinä inkeriläisen 1920 Pietarin lähellä syntyneen Matti Putkisen 1950-luvulla kirjoittamiin muistelmiin perustuvaa teosta ”Vanki, vakooja, sissi”. Hän kuvaa erittäin osuvasti korruptiota, joka vallitsi 1930-luvullakin aivan kuten nytkin. Läpikorruptoituneella maalla ei tulevaisuutta eikä ostovoimaa. Venäjä saa väliaikaisesta olojen kohoamisestaan kiittää Opecia, joka aikanaan moninkertaisti öljyn hinnan. Kun se etu on menetetty, niin palataan taas vanhaan kurjuuteen, jota Putinin asevarustelupolitiikka pahentaa, kuten kävi kommunistivallankin aikaan. Siis kyllä Suomen viljelijöiden kannattaa unohtaa Venäjän markkinat oli pakotteita tai ei.

    (Tämä Putkinen päätyi vankilaan 1930-luvun lopulla. Sitten saksalaisten hyökättyä työleirille. Sitten hänet koulutettiin desantiksi. Suomeen hypättyään hän antautui ja päätyi lopulta suomaisiin sissijoukkoihin. Hän joutui turvallisuussyistä pakenemaan 1945 Ruotsiin, jossa perusti perheen Korpilahdella syntyneen Sadun kanssa)

    Ammatti Raivooja

    Kun Venäjä aloitti sodan isistä vastaan teeveehen marsitettiin Suomalaisia tutkijoita sanomaan, että Venäjän toimet pidentävät kriisiä ja Venäjä on paha ja jne. Mutta eipä media enää marsittanu asiantuntijoita kertomaan miten Ranskan, iso-britannian ja Saksan sotatoimien kiihdyttäminen Syyriassa ei pidentää kriisiä. Puun takaakin oli sitä mieltä, että Venäjä tekee meistä isiksen maalitauluja. Mutta mutta, Suomi on Ranskan rinnalle vedetty isiksen vastaiseen taisteluun mutta siitä ollaan ihan hiljaa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 53)