Keskustelut Metsänomistus Suomi Kreikan tiellä

Esillä 10 vastausta, 491 - 500 (kaikkiaan 634)
  • Suomi Kreikan tiellä

    Lama-Suomi ajautui syksyllä 1992 tilanteeseen, jossa rahat loppuivat valtion kassasta. Päivän Ilta-Sanomat paljastaa, että presidentti Mauno Koiviston aloitteesta valtiovarainministeriössä selvitettiin jopa poikkeuslakien käyttöönottoa kassakriisin torjumiseksi.
    Tähän asti lamavuosia käsittelevä kirjallisuus on kertonut, että kassakriisiä ei ollut. Todellisuus oli siis paljon karumpi, joka käy ilmi valtiovarainministeriön silloisen budjettipäälikön Raimo Sailaksen ja Koiviston nauhoitetusta keskustelusta syyskuussa 1992.

    Koivisto teki syksyllä 1992 jotain hyvin poikkeuksellista. Hän antoi Sailakselle salaisen tehtävän: mitä tehdään, jos valtio ajautuu tilanteeseen, jossa se ei pysty maksamaan lakisääteisiä maksujaan, kuten esimerkiksi lapsilisiä?

    Toiminta valtion likviditeettikriisissä -raportti on päivätty 8. lokakuuta 1992. Se oli salainen ja jaettiin noin 10 henkilölle.

    Teksti on hyytävää luettavaa. Heti alussa hahmotellaan toimeksianto, jossa ”tarkastellaan tilannetta, jossa valtio uhkaa joutua tai on jo joutunut maksuvalmiuskriisiin.” Raportissa todetaan, että likviditeettikriisi voi tulla nopeasti. Raportissa viitataan arvioon, jonka mukaan ”valtio joutuu vuonna 1993 likviditeettikriisiin” mikäli ei käytetä poikkeuksellisia keinoja syntyneen vajauksen kattamiseksi. Raportissa edellytetään 10 miljardin markan lisäsäästöjä jo tehtyjen säästöpäätösten päälle. Aihevalikoimassa oli valtion henkilöstön lomauttaminen, virastojen tehtävien priorisointi ja tarvittaessa virastojen toiminnan alasajo.

    Raportti paljastaa, että Suomi oli velkaongelmineen Kreikan tiellä – jo yli 20 vuotta sitten.
    IS

  • ostaamyy

    Tämmöisiin tapauksiin yhteiskuntasopimus olisi ollut välttämätön.
    Ei kelvannut ammattiyhdistysliikkeelle.
    Jäsenistö edunvalvotaan kortistoon.
    Ongelma on että sekä itse jäsenistö että ammattiliitot kieltäytyvät tajuamasta tilannetta.
    Lähetetty: 22 h, 42 min sitten
    Lähettäjä: Rane

    Moniko teistä on ostanut nanson tuotteita ?
    Kun käyttää euroa konsulttina sortuu kiinalasiin tuotteisiin ja suunta on sitten TÄMÄ missä ollaan.

    abietis

    Suomessa mikään ei estä työntekijää vaatimasta huonompia työehtoja ja pienempää palkka kuin TES.
    Ei edes työaikalakia tarvitse noudattaa.
    Täysin vapaaehtoisesti voidaan tehdä talkootyötä joka jätetään kirjaamatta.

    Sitä sanotaan paikalliseksi sopimiseksi ja se toimii.
    Viralliset työehdot vahvistetaan kirjallisella työsopimuksella.

    Suomi nousuun! Palkat pienemmiksi !

    Visakallo

    Lentoyhtiö Air France uhkaa leikata kymmenen prosenttia kaukoliikenteestään vuoteen 2017 mennessä, jos lentäjät eivät taivu merkittäviin säästöihin työehdoissaan.

    Air France haluaa lisätä työntekijöidensä työaikaa ilman, että palkkaa nostetaan. Reutersin lähteen mukaan yhtiö harkitsee myös joidenkin kaukoreittien siirtämistä halpalentomalliin.

    Air France-KLM:n ranskalaisosan tavoitteena on kääntää 80 prosenttia kaukoliikennereiteistään kannattaviksi. Tällä hetkellä reiteistä on kannattavia vain puolet.

    Reutersin lähteiden mukaan Air France voisi vähentää laivastostaan vähintään kymmenen lentokonetta.

    ostaamyy

    Ei edes työaikalakia tarvitse noudattaa.
    Täysin vapaaehtoisesti voidaan tehdä talkootyötä joka jätetään kirjaamatta.

    Sitä sanotaan paikalliseksi sopimiseksi ja se toimii.
    Viralliset työehdot vahvistetaan kirjallisella työsopimuksella.

    Suomi nousuun! Palkat pienemmiksi !
    Lähetetty: 9 h, 44 min sitten
    Lähettäjä: abietis

    Työaikalaki on LAKI ja sen noudattamatta jättäminen on RIKOS.
    Työaikalain ulkopuolella ovat poromiehet, toimitusjohtajat ja hänen välittömät alaisensa.

    Ei tätä yhteiskuntaa sohlaamalla rakenneta

    Metsuri motokuski

    Tuossa jo edellä tarkennettiin abiestin kirjoitusta mutta tässä vähän vielä lisää:

    Suomessa on laaditty työaikalaki joka on maksimi laki. Nykyään noudatetaan monessa paikassa erikseen työehtosopimusneuvotteluissa sovittua työaikasopimusta joka on pienempi kuin työaikalaki. Täytyy muistaa että ilman työntekijän suostumusta ei työnantaja voi muuttaa myöskään työaikasopimusta. Työaikalaki on maksimilaki jota ei saa ylittää edes yhteisestä sopimuksesta huolimatta.

    Toisaalta työehtosopimus on plalkan oslalta ns minimisopimus. Joka tarkoittaa sitä että työnantaja ei saa maksaa vähempää kuin sopimus edellyttää. Työntekijä voi antaa suostumuksen myös huonommalle palkanmaksulle kuin työehtosopimus edellyttää.

    Tietyt erikoisryhmät eivät noudata työaikalakia. Mm. puolustusvoimat ovat ohitettu työaikalain ulkopuolelle poikkeusolojen vuoksi. Mutta heihin sovelletaan sitä myös soveltuvin osin. Heillä on myös erikseen sovittu työaikasopimus, joka noudattelee yleistä työaikasopimuksia ja lakia.

    ostaamyy

    ” G20-maiden eli 20 suuren kansantalouden päättäjät lupasivat lauantaina, että G20-maat pidättäytyvät valuuttojensa arvon alentamisesta kilpailusyistä. Näin pyritään välttämään ajautuminen niin sanottuun valuuttasotaan, jossa useat valtiot pyrkivät lisäämään vientiään valuuttaansa devalvoimalla.”

    Vika ei taida olla tuottavuusloikassa. Onko siitä sisäisestä devalvaatiosta mitään hyötyä jos vienti ei vedä kun ei ole ostohaluja vientituotteille ?

    Kurki

    Kyllä maailmankauppa kasvaa, mutta Suomen vienti ei.
    Kilpailukyky on mennyt, koska Suomessa on korotettu palkkoja enemmän kuin kilpailijamaissa. Jos oltaisiiin omalla markalla, niin devalvaatioprosentti olisi noin 20%, jolla alennettasiiin palkkoja 20% muihin valuutta-alueisiin nähden. Suomestahan on kokonaan kadonnut oman maan kuluttajatuotteet, nythän ne ovat suurelta osin made in Cermany, China, Japan, Korea mitä suomalaiset ostaa. Kilpailukyvyn paraneminen antaisi suomaisillekin yrityksille mahdollisuuden nostaa jalostusastetta ja tulla mukaan kuluttajatuotteisiin.

    http://www.verkkouutiset.fi/talous/Vientiteollisuus%20markkinaosuudet-37672

    Visakallo

    Jos ammattiliitot eivät suostu palkka- ja työaikauudistuksiin, Suomi tulee olemaan ensinmäinen eurosta eroava maa.
    Kreikan eroahan on jo monesti povattu, mutta nyt näyttää kyllä Suomi kaikkein vahvimmalta ehdokkaalta.

    Metsuri motokuski

    Entinen suomen pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen totesi että pelkkä markaan siirtyminen ja sen devalvointi ei aikeuttaisi sitä tarvittavaa piristysruiketta.

    Markka olisi kuulemma nykyään liian pieni valuutta ja markkinat heilauttaisivat valuttaa miten sattuu. Siten kurssin ennustettavuus kärsisi. Varmaan näin onkin sillä onhan euro sentään huomattavsti vakaampi valuutta. Joten se devalvointi on kuitenkin jotenkin tehtävä niin muilla keinoilla sitten. Taitaa tuo alv-veron nosto ja työnantajamaksun alennus olla aika kovassa huudossa.

    Rane

    No,ainakin kova huuto todennäköisesti seuraa.

Esillä 10 vastausta, 491 - 500 (kaikkiaan 634)