Keskustelut Metsänomistus Suomi Kreikan tiellä

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 634)
  • Suomi Kreikan tiellä

    Lama-Suomi ajautui syksyllä 1992 tilanteeseen, jossa rahat loppuivat valtion kassasta. Päivän Ilta-Sanomat paljastaa, että presidentti Mauno Koiviston aloitteesta valtiovarainministeriössä selvitettiin jopa poikkeuslakien käyttöönottoa kassakriisin torjumiseksi.
    Tähän asti lamavuosia käsittelevä kirjallisuus on kertonut, että kassakriisiä ei ollut. Todellisuus oli siis paljon karumpi, joka käy ilmi valtiovarainministeriön silloisen budjettipäälikön Raimo Sailaksen ja Koiviston nauhoitetusta keskustelusta syyskuussa 1992.

    Koivisto teki syksyllä 1992 jotain hyvin poikkeuksellista. Hän antoi Sailakselle salaisen tehtävän: mitä tehdään, jos valtio ajautuu tilanteeseen, jossa se ei pysty maksamaan lakisääteisiä maksujaan, kuten esimerkiksi lapsilisiä?

    Toiminta valtion likviditeettikriisissä -raportti on päivätty 8. lokakuuta 1992. Se oli salainen ja jaettiin noin 10 henkilölle.

    Teksti on hyytävää luettavaa. Heti alussa hahmotellaan toimeksianto, jossa ”tarkastellaan tilannetta, jossa valtio uhkaa joutua tai on jo joutunut maksuvalmiuskriisiin.” Raportissa todetaan, että likviditeettikriisi voi tulla nopeasti. Raportissa viitataan arvioon, jonka mukaan ”valtio joutuu vuonna 1993 likviditeettikriisiin” mikäli ei käytetä poikkeuksellisia keinoja syntyneen vajauksen kattamiseksi. Raportissa edellytetään 10 miljardin markan lisäsäästöjä jo tehtyjen säästöpäätösten päälle. Aihevalikoimassa oli valtion henkilöstön lomauttaminen, virastojen tehtävien priorisointi ja tarvittaessa virastojen toiminnan alasajo.

    Raportti paljastaa, että Suomi oli velkaongelmineen Kreikan tiellä – jo yli 20 vuotta sitten.
    IS

  • Visakallo

    Jotakin meidän nykyisestä kilpailukyvystä kertoo se, että työttömiä on jo yhteensä n. 370.000.
    Se on jo n. 20.000 enemmän kuin vielä vuosi sitten.

    Jos taas palataan tuohon Suomen yleisimpään kansantautiin, eli ”saikuttamiseen”, pitää sille tehdä kiireesti sama ratkaisu kuin esim. Ruotsissa.
    Monilla aloilla kun voi meillä pitää sairauslomaa kolme päivää tai jopa enemmänkin ilman mitään lääkärin- tai terveydenhoitajan todistusta.
    Tämä on johtanut erityisesti hoitoalalla niiden ihmisten loppuunpalamiseen, jotka joutuvat jatkuvasti tekemään näiden tahallaan saikuttajien työt.
    Ollaan ilmoittauduttu sairaaksi, mutta jaksetaan kyllä ahkerasti päivittää facebookia, twitteriä ja intstragramia toisella puolella Suomea tai kauenpanakin.

    H-vallan kriitikko

    ##Silloinhan tuota AJ:n mallia voisi laajentaa niin että lyhennetään työaikaa lisää niin voidaan taas palkata uusi työntekijä. Kokeileppa palkata tänä päivänä työntekijä vaikka metsätöihin itsellesi kyseisellä esimerkillä. Olen varma että tulot eivät kasva ainakaan sinun kohdallasi###

    Eli edullisempaa olisi palkata kaksi työntekijää, joilla teetettäisiin
    kaksitoista tuntisia työpäiviä.

    Vai ymmärsinkö jotakin väärin???

    Rane

    Tuossa yhdellä tilalla oli tänä kesänä jokin 4H vaihto harjoittelija(?).
    Hän oli ollut sitä mieltä että suomalaiset eivät ylipäätään tee kovin paljon töitä.
    Voi olla oikeassakin.

    suorittava porras

    Saikulla on monen sortin väkeä . Hurjimmissa tarinoissa lasketaan saikkupäivätkin tarkkaan ja pidetään niitä kuin lomaa konsanaan .
    Saikulla siis ollaan vaikka ei olisi aihettakaan . Sitten alkaakin tarkat ajat , kun sairauspäivät onkin lusittu ja tullaan oikeasti kipeäksi .

    Toisessa päässä todellakin tehdään töitä vaikka sairaana , kun on pakko tehdä niidenkin työt , jotka epätervein perustein lorvivat sairaslomalla . Kun tämän tunnollisen kunto pettää , ollaankin äkkiä pitkällä sairaslomalla . Loppuunpalaminen ei hetkessä korjaannu , toisilla ei koskaan .

    Tuohon päivän pidentämiseen en oikein osaa lämmetä niin kauan , kun nuorisotyöttömyys lisääntyy .On jotenkin järjenvastaista , että perheessä vanhempien olisi pidennettävä päivää ja nuoriso on samaan aikaan työttömänä ja/tai satunnaisten pätkätöiden
    varassa . Rahaa on pumpattava nuorien pitämiseen työkuntoisena samalla , kun maksellaan työttömyysturvaa toiseen osoitteeseen .

    Kohta aivan liian suuri osa nuorista on kokonaan kyvytön töihin , kun yhtään järkevää työmahdollisuutta ei tule ankarista ponnisteluista huolimatta. Ei ole ihmisen elämää , jos töitä tarjotaan muutamaksi tunniksi toiselta puolelta lääniä parin tunnin varoituksella . Sen jälkeen jatkuu työttömyys epämääräiseen tulevaisuuteen .

    Rane

    Se päivän pidentäminen tuo niille nuorille töitä.Kun vanhempien tekemää kilpailukykyisempää tuotetta saadaan myytyä enemmän voidaan tuotantoa lisätä ja palkata niitä nuoriakin.Tämä taas lisää verotuloja julkiselle sektorille ja sillä on varaa huolehtia syrjäytyjistä.
    Jostain syystä ammattiyhdistysliike ei vaan halua olla mukana tämän positiivisen kierteen käynnistämisessä.

    Metsuri motokuski

    Tuo saikuttaminen loppuisi jos yksi tai kaksi eka päivää olisi palkattomia ja sitten sen jälkeen palkka olisi kelan päivärahan suuruinen. Tosi sairaat jäisivät kotia sairauta hoitamaan niin kuin pitääkin. Nythän sairaslomasta joutuu täysi palkka maksamaan ensimmäisestä viikosta.

    Ammatti Raivooja

    Työmarkkinapalapeli ei pakkokeinoilla valmistu.

    Työntekijöille on annettava tuloveronalennus ilman vastinetta
    Työvoimapulasta selvitään kun maksetaan reilusti isompia palkkoja, rahalla saa asiantuntijoita aina vaikka koko piilaakson tänne.
    Vappaehtoisesti kaikki suuret uudistukset tapahtuvat. Valtion tulee antaa veronalennuksia esimerkiksi yhtiöille, että kilpailukyky saavutetaan.

    Visakallo

    Näinhän meillä Ammatti Raivooja on juuri viime vuodet tehty, mutta työttömyys senkun vain lisääntyy!

    suorittava porras

    #”Jostain syystä ammattiyhdistysliike ei vaan halua olla mukana tämän positiivisen kierteen käynnistämisessä.”#

    Mahtaisikohan moinen johtua siitä , että ay-liike tuntee työelämän mahdollisuuksinen ja uhkineen alan asiantuntijana taviskansaa paremmin . : )

    Ne , joilla tänä päivänä on töitä tekevät varsin monessa tapauksessa jo nyt sitä toivottua pidennettyä työaikaa . Omalla kohdallakin ns normaali työaika on ylittynyt vuositasolla jatkuvasti jopa lakirajoille asti .” Edellisessä elämässäni ” maatilan toimintojen pyörittäminen vielä tämän päälle . Onneksi huomasin ajoissa keskittyä olennaiseen ja luopua viimeksi mainitusta .
    Jälkensä tämä urheilu on jättänyt . Jalka ei enää nouse ihan niin nopsaa, kun haluaisi ja olisi tarve . Tähän saumaan palkaton työajan jatkaminen olisi varsin epäsopiva toimenpide . Terveitä käsiä ja jalkoja olisi tarjolla tekemään hommat huomattavasti tehokkammin , kun ne vain saisivat mahdollisuuden yrittää .
    Aviosiipankin askel alkaa jo painaa hoitoalan töissä . Kuormaa on aivan liikaa ja työtaakka kasvaa koko ajan . Asiakasmäärät kasvavat
    väen vanhetessa huomattavasti nopeammin , kun tarvittavaa määrää työvoimaa ehditään rerytoimaan . Moni hoitaja joutuukin työtaakan uuvuttamana ennenaikaiselle eläkkeelle , vaikka herrat viisaat unelmoivat työurien pidentämisestä . Toiseta päästä-nuoremmasta-on tulossa työkyvyttömiä , kun ei tarjota mahdollisuutta osallistua työelämään . Aika hankalassa somussa tuntuvat asiat olevan .

    Ammatti Raivooja

    Jos asioihin haluaa uudistuksia ja parannuksia niin keinot on melkein aina oltava pakkokeinoja, muu on höpötystä.

    Meillä oli 4 vuotta SAK:n Ihalainen työministerinä ja työttömyys vain kasvoi. Ammattijärjestöt on aina tietämässä miten työpaikkoja syntyy mutta miten sitten käykään kun pääsee päättämään? Kyllä etujärjestöt on todellakin pidettävä kilometrin tikun päässä.

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 634)