Keskustelut Metsänomistus Suomi Kreikan tiellä

Esillä 10 vastausta, 271 - 280 (kaikkiaan 634)
  • Suomi Kreikan tiellä

    Lama-Suomi ajautui syksyllä 1992 tilanteeseen, jossa rahat loppuivat valtion kassasta. Päivän Ilta-Sanomat paljastaa, että presidentti Mauno Koiviston aloitteesta valtiovarainministeriössä selvitettiin jopa poikkeuslakien käyttöönottoa kassakriisin torjumiseksi.
    Tähän asti lamavuosia käsittelevä kirjallisuus on kertonut, että kassakriisiä ei ollut. Todellisuus oli siis paljon karumpi, joka käy ilmi valtiovarainministeriön silloisen budjettipäälikön Raimo Sailaksen ja Koiviston nauhoitetusta keskustelusta syyskuussa 1992.

    Koivisto teki syksyllä 1992 jotain hyvin poikkeuksellista. Hän antoi Sailakselle salaisen tehtävän: mitä tehdään, jos valtio ajautuu tilanteeseen, jossa se ei pysty maksamaan lakisääteisiä maksujaan, kuten esimerkiksi lapsilisiä?

    Toiminta valtion likviditeettikriisissä -raportti on päivätty 8. lokakuuta 1992. Se oli salainen ja jaettiin noin 10 henkilölle.

    Teksti on hyytävää luettavaa. Heti alussa hahmotellaan toimeksianto, jossa ”tarkastellaan tilannetta, jossa valtio uhkaa joutua tai on jo joutunut maksuvalmiuskriisiin.” Raportissa todetaan, että likviditeettikriisi voi tulla nopeasti. Raportissa viitataan arvioon, jonka mukaan ”valtio joutuu vuonna 1993 likviditeettikriisiin” mikäli ei käytetä poikkeuksellisia keinoja syntyneen vajauksen kattamiseksi. Raportissa edellytetään 10 miljardin markan lisäsäästöjä jo tehtyjen säästöpäätösten päälle. Aihevalikoimassa oli valtion henkilöstön lomauttaminen, virastojen tehtävien priorisointi ja tarvittaessa virastojen toiminnan alasajo.

    Raportti paljastaa, että Suomi oli velkaongelmineen Kreikan tiellä – jo yli 20 vuotta sitten.
    IS

  • Ammatti Raivooja

    ”IMF:n mukaan Kreikka tarvitsisi 30 vuoden vapautuksen eurooppalaisen velkansa lyhennyksistä ja pidennyksiä velkojen kestoon. Toinen vaihtoehto on suorat vuosittaiset tulonsiirrot Kreikalle tai suuret velkaleikkaukset.” MT

    Velkojen yhteisvastuu, suorat tulonsiirrot, jotkin maat eivät vain tule toimeen ilman kommunismiä, ei sitä kannata yrittää kiistää. Kreikassa ei ole merkittävää teollisuutta ja näiden mahdollista pitää yllä heidän elintasoa. Eurokomminismi on ilmeisesti olevinaan jotenkin erilaista Neuvostoliittoon verrattuna.

    Yksi maa lisää tähän sarjaan on Ukraina. Neuvostoliitto otti kaiken irti mitä siellä on irrotettavissa. Muutti sen Euroopan vilja-aitaksi ja toi tehtaita ja ydinvoimaloita. Nyt kun ne kultaiset ajat on ohi, heillä menee aina vain huonommin. He tarvitsisivat päästä taas kommunismin syleiylyyn e. EU:hun. Tulisi investointitukia, että länsimaisia tehtaita siirrettäisiin sinne, suoria tulonsiirtoja ja yhteisvastuuta. Minusta olisi paras jos Ukraina menisi äitikarhun syleilyyn, olisi halvempaa meille kun tehtaita ei siirrettäisi halvemman työvoiman maihin.

    Rane

    Eiköhän ne säästöt ole aika kattavasti hallitusohjelmassa.Niihin lisäksi yhteiskuntasopimus niin ollaan oikealla tiellä-ei Kreikan.

    Visakallo

    Hallitusohjelma on kyllä hyvä, mutta tavoite vain tahtoo karata siitä huolimatta.
    Viennin arvo on supistunut 14%, Talvivaara, Microsoft, asuntojen hintaromahdus, Venäjä-pakotteet, jne.
    Pelkästään Kreikka aiheuttaa lähes tuhannen euron alaskirjauksen jokaista suomalaista kohti.
    Syksyn butjettiriihestä tulee kova paikka.

    Rane

    Varmasti tulee kova paikka.Mutta kun tehdään ne ratkaisut jotka on pakko tehdä niin jossain vaiheessa nousu alkaa.
    Voi olla onnikin että tilanne on näin huono.Ammattiyhdistysliikekin on pakotettu tajuamaan talouden realiteetit.Puolihuonossa tilanteessa nykymeno vain jatkuisi.

    Ammatti Raivooja

    Tottakai ne haluaa elää kuten eurooppalaiset, ketkä ei haluaisi? Varaa ei vaan ole. He haluavat EU:hun hinnalla millä hyvänsä koska EU voi rahoittaa heidän eurooppalaisen elämäntapansa. Suomi antoi Romanialle Nokian tehtaan ja sai vastineeksi kerjäläisiä. Mitähän kivaa Suomi saisi Ukrainasta?

    Yhdysvallat lähetti lisää sotilaskouluttajia Ukrainaan. Brittejäkin siellä taitaa olla kouluttamassa. He aloittavat sodan ja he lietsovat sitä. Jokainen ymmärtää, että sotilaallinen tasapaino ei keikahda vaikka niitä kuinka koulutettaisiin koska Venäjä tukee tarvittaessa toista osapuolta. Tavoitehan ei ole saada sotilaallista voittoa vaan enemmän ruumita ja enemmän kärsimystä ihmisille. Ukrainalle on suuri tarve uhriutua, jotta se pääsisi säälistä EU kansalaisten rahoille. Konkurssissa olevalla maalla ei ole paljon vaihtoehtoja, kommunismiä on saatava jostakin. Yhdysvalloille Ukrainan uhriutuminen sopii paremmin kuin hyvin jos se johtaa integraatioon EU:hun ja Eurooppaan. Se on osa Venäjän saartamista.

    Visakallo

    Meidän mielipiteillä ei vain ole siinä asiassa arvoa.
    Länsi-Ukrainassa ihmiset haluavat elää niin kuin muutkin eurooppalaiset, ja siihen heillä on kyllä oikeus.
    Halutaanhan me suomalaisetkin elää nykyistä elintasoamme, vaikka se on meille kahdeksan miljardia euroa vuodessa liian kallista.
    Sitä taustaa vasten meillä ei ole oikein oikeutta arvostella ukrainalaisia.
    1500 euroa jokaista asukasta kohti vuodessa kulutamme yhteisiä varoja enemmän kuin tienaamme niitä.
    Mistä luovutaan? Rakentavia ehdotuksia?

    Ammatti Raivooja

    ”Euroopan komissio päätti keskiviikkona laittaa liikkeelle suunnitelman 35 miljardin euron lisätuesta Kreikalle. Rahalla on tarkoitus tukea Kreikan talouskasvua ja työllisyyttä aina vuoteen 2020 saakka. Mandaatti lisätukipaketille annettiin komissiolle sunnuntaisessa euromaiden huippukokouksessa.

    Komission vähintään 35 miljardin euron potti tulisi Kreikalle tällä hetkellä keskusteluissa olevan 82–86 miljardin euron lainapaketin lisäksi.”IL

    Kyllä rahaa tuntuu olevan paljon jossai . Eiköhä Sipilä siunaa nämäkin massit Kreikalle.

    Rane

    Tarkoitat siis myös Soinia?

    Visakallo

    EKP:n pääkonttorissa Frankfurtissa painetaan vain nappia ja lisätään rahan määrää.
    Jossain vaiheessa tulee kyllä siinäkin raja vastaan, viimeistään siinä vaiheessa kun muutkin Välimeren maat tulevat rahanjaolle.
    Silloin kyllä homma karkaa käsistä ja siirrytään takaisin kansallisvaluuttoihin.

    Visakallo

    Neuvostoliiton hajoamisprosessin ensimmäinen vaihe alkoi ruplan arvon heikkenemisellä aivan samanlaisista syistä mikä on nyt käynnissä euroalueella.

Esillä 10 vastausta, 271 - 280 (kaikkiaan 634)