Keskustelut Metsänomistus Suomi Kreikan tiellä

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 634)
  • Suomi Kreikan tiellä

    Lama-Suomi ajautui syksyllä 1992 tilanteeseen, jossa rahat loppuivat valtion kassasta. Päivän Ilta-Sanomat paljastaa, että presidentti Mauno Koiviston aloitteesta valtiovarainministeriössä selvitettiin jopa poikkeuslakien käyttöönottoa kassakriisin torjumiseksi.
    Tähän asti lamavuosia käsittelevä kirjallisuus on kertonut, että kassakriisiä ei ollut. Todellisuus oli siis paljon karumpi, joka käy ilmi valtiovarainministeriön silloisen budjettipäälikön Raimo Sailaksen ja Koiviston nauhoitetusta keskustelusta syyskuussa 1992.

    Koivisto teki syksyllä 1992 jotain hyvin poikkeuksellista. Hän antoi Sailakselle salaisen tehtävän: mitä tehdään, jos valtio ajautuu tilanteeseen, jossa se ei pysty maksamaan lakisääteisiä maksujaan, kuten esimerkiksi lapsilisiä?

    Toiminta valtion likviditeettikriisissä -raportti on päivätty 8. lokakuuta 1992. Se oli salainen ja jaettiin noin 10 henkilölle.

    Teksti on hyytävää luettavaa. Heti alussa hahmotellaan toimeksianto, jossa ”tarkastellaan tilannetta, jossa valtio uhkaa joutua tai on jo joutunut maksuvalmiuskriisiin.” Raportissa todetaan, että likviditeettikriisi voi tulla nopeasti. Raportissa viitataan arvioon, jonka mukaan ”valtio joutuu vuonna 1993 likviditeettikriisiin” mikäli ei käytetä poikkeuksellisia keinoja syntyneen vajauksen kattamiseksi. Raportissa edellytetään 10 miljardin markan lisäsäästöjä jo tehtyjen säästöpäätösten päälle. Aihevalikoimassa oli valtion henkilöstön lomauttaminen, virastojen tehtävien priorisointi ja tarvittaessa virastojen toiminnan alasajo.

    Raportti paljastaa, että Suomi oli velkaongelmineen Kreikan tiellä – jo yli 20 vuotta sitten.
    IS

  • Kurki Kurki

    Metsuri motokuski sanoo asiat julki, juuri niin kuin ne ovat.

    Rane:
    <<<Myös on hyvä muistaa että Suomessa tuloverotus on ollut jo pitkään progressiivista.Solidaarisuus tulee ihan automaattisesti.
    Pääomaveroahan edellinen hallitus nosti jo valmiiksi.<<<

    Eniten tienaava kymmennes palkansaajista maksaa 70% kaikista ansiotuloveroista.
    Yli 100 000 e vuodessa tienaavat 0,7% palkansaajista maksavat 20% ansiotuloverosta,

    Kyllä jonkinlainen häpy pitäisi olla kerjätessäkin.

    http://www.vapaasana.net/blogi/2012/01/rikkaat-maksavat-verot

    William Munny William Munny

    Osaahan se puun takunen oikeeta asiaakin kirjoittaa.
    Hienoa,jatka samaan malliin.

    Visakallo Visakallo

    Kyllähän minä asiaa koetan yleensä kirjoittaa, toiset tykkää, toiset ei. Minulle se on melko sama.

    Visakallo Visakallo

    61 prosenttia venäläisistä on ainakin jossain määrin sitä mieltä, että Venäjän naapurimailla on Venäjälle kuuluvia alueita. Tämä selviää Pew Research -tutkimuskeskuksen teettämästä laajasta kyselystä.

    Venäläisistä 24 prosenttia oli väittämästä täysin samaa mieltä ja 37 prosenttia enimmäkseen samaa mieltä. Täysin eri mieltä oli 11 prosenttia ja enimmäkseen eri mieltä 18 prosenttia. Kymmenen prosenttia ei kyennyt tai halunnut vastata kysymykseen.

    Näkemys naapurimaiden kuulumisesta Venäjään on vahvistunut 2000-luvulla. Vielä vuonna 1991 vain 22 prosenttia kyselyn vastaajista oli täysin tai enimmäkseen samaa mieltä väittämän kanssa.

    Presidentti Putiniin luottaa 88 prosenttia venäläisistä. Venäläisistä 83 prosenttia hyväksyy presidenttinsä toimet Ukrainassa.

    Visakallo Visakallo

    Euroopan keskuspankin neuvosto on kasvattanut kreikkalaispankkien ELA-hätärahoitusta 2,3 miljardilla eurolla 83 miljardiin euroon.
    ELA-rahoitus on pankeille suunnattua rahoitusta, jonka vakuudeksi hyväksytään myös heikompilaatuisia arvopapereita.

    EKP päätti helmikuussa, ettei se enää hyväksy Kreikan valtion velkakirjoja kreikkalaispankkien rahoituksen vakuutena.

    Tämän jälkeen pankkien on ollut pakko turvautua Kreikan keskuspankin ELA-rahoitukseen, jota keskuspankki tarjoaa omalla riskillään, mutta EKP:n säätelemänä. Rahoituksella korvataan talletuspaosta johtuvia menetyksiä.
    Hätärahoituksen määrää tarkistetaan viikoittain.
    Taloussanomat

    Visakallo Visakallo

    Euroaluetta repivä konflikti varasti huomion, kun EU-maiden johtajat kokoontuivat keskiviikkona huippukokoukseen tapaamaan Latinalaisen Amerikan maiden johtoa.

    Pääministeri Juha Sipilä saapui EU-areenoille ensi kertaa edustamaan Suomea. Hän sanoi lähestyvänsä Kreikkaa haastavasta asetelmasta: Suomen kehnojen talouslukujen pohjalta on hankala patistella muita talousuudistuksiin.

    Sipilän mukaan Kreikka pärjäsi viime vuonna Suomea paremmin julkisen talouden tasapainoa mittaavissa luvuissa. Kreikan budjetin perusjäämä eli velanhoitokuluista putsattu lukema ylsi plussalle, kun Suomen vastaava lukema oli pari prosenttia miinuksella.

    Kreikan edellinen hallitus sopeutti julkista talouttaan kovalla kädellä velkojien vaatiman säästökuurin takia. Uusi hallitus yrittää sanoutua irti lainoittajien vaatimista lisäleikkauksista.

    Sipilä kertoi istuvansa huippukokouspöydässä Tsiprasin vieressä. Hän sanoi, että Kreikan talousuudistusten tarpeesta on hankala puhua ”syvällä rintaäänellä”.

    – Me kovasti painostamme Kreikkaa tekemään nopeasti muutoksia meidän asettamillamme aikatauluilla. Kovasti näyttää muutosvastarintaa olevan tuolla meillä kotona, hän sanoi viitaten ”kipeisiin päätöksiin”, joita pyritään siirtämään eteenpäin.

    SAK ja Akava vaativat tällä viikolla yhteiskuntasopimuksen lykkäämistä.
    STT

    abietis

    Suomen hallitus on aloittanut talouden kuntoonsaattamisen Kreikan malliin ja tulee sen viemään loppuun.

    Parku on odotetusti yltynyt ja Kreikasta voi katsoa mikä tuleen olemaan kansalaisten kohtalo kun nämä toimenpiteet toteutetaan loppuun .

    Sipilän on saatava aikaan 120 000 uutta yritystä jottei pankkeja ja kauppoja ryöstettäisi.

    Metsuri motokuski

    Niin eihän meillä ole muuta mahdollisutta. Ennen EU;ta oltaisiin devalvoitu aika päivää sitten ja kilpailukyky olisi tullut sitä kautta. Euron aikaan ei näin voida tehdä ja nyt tämä devalvointi hoidetaan yhteiskuntasopimuksella. Joko helposti tai vähemmän helposti. Lainarahan varaan kun ei voida jatkuvasti elintasoa rakentaa.

    Kyllähän se on totuus että tulorahoitus pitää riitää hyvinvointi yhteiskunnan ylläpitoon. Jos tulorahoitus ei ole riittävä niin silloin kuluja on vähennettävä ja nimenomaan sieltä johonka sitä rahaa menee. Ihmettelen vain näitä lehtien yleisönosstoihin kirjoittavia narisijoita jotka eivät tätä ymmärrä. Halautaan saattaa valtion talous kuntoon mutta ei haluta nähdä sitä miten se tehdään. Hokkuspokkus ratkaisua ei tässäkään hommassa ole.

    Rane

    Juuri näin.
    Tämä 88 professorin ja erikoistutkijan vaatimus hallitusohjelman ”tasa-arvovaikutusten” arvioinnista kertoo osaltaan miksi olemme tässä tilanteessa.Joka asiassa on laitettava byrokraatteja selvittämään sitä ja tätä.Asiat venyy ja vanuu, mikään ei edisty.
    Ja rahaa palaa.
    Liekö Kreikassa selvitetty onko köyhillä naisilla varmasti yhtä nälkä kuin miehillä?

    abietis

    Kyllä se niin on että kasvuun ja hyvinvointiin tulee raha Suomalaisomistuksesta ja Suomeen kotiutetusta verotulosta.

    Kun valtionyrityksistä alkaen siirretään tulos veroparatiiseihin ja maksajiksi jäävät palkansaajat loppu on vain ajankysymys.

    Kun vielä voitot vielä tehdään keinottelemalla joka siis ei ole muuta kuin tyhmemmän vedätystä.

    Ei tässä parane rampoja ja sairaita, lapsia ja koululaisia syyllistää.

    Katsokaa nyt peiliin tässä asiassa.

    Osuuskauppakin on siirtynyt keinottelijaksi ja ponukset lypsetään rahastoon josta isännätöntä rahaa voidaan käyttää pelimerkkeinä.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 634)