Keskustelut Puukauppa Suomen Sahat: Tasainen puuvirta varmistettava

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)
  • Suomen Sahat: Tasainen puuvirta varmistettava

    Metsäuutisissa on tuttua juttua. Sahojen huoli tuottamattomasta pääomasta on liikuttava. Haluankin esittää vastakysymyksen sahoille: Jos puuta olisi ollut tarjolla metsiemme kasvua vastaava määrä, mutta kantohinnat olisivat pysyneet jotakuinkin nykyisellään, paljonko puuta olisi ostettu nykyistä enemmän?

    Tuottamattoman pääoman makuuttamisesta johtuvan huolen taustallahan ei voi olla kantohintojen lasku ylitarjonnan seurauksena, eihän.

    Milloin saadaan jotain vastapainoa metsäteollisuuden ja sahojen yksipuolisiin julistuksiin? Kun tällaisen jatkuvan tykityksen tuloksena jo muutamat vakavasti otettavat kansanedustajat alkavat puhua puun pakkomyyntiverosta, ei kyse enää ole harmittomasta jutustelusta.

  • Gla Gla

    Ja uusimmassa uutisessa taas haikaillaan muutoksia verotukseen. Ei taida vielä tutkijat ja ostajat olla havainneet, että tähän saakka muutokset ovat aiheuttaneet vain häiriöitä puumarkkinoille.

    Teollisuus voisi viimein kertoa, paljonko sillä on valmius ostaa nykyistä enemmän puuta, kun tarjonnasta niin huolissaan ollaan. Onko teollisuus huomannut, että pääosa heidän kommenteistaan pohjautuu huoleen myyjien verokohtelusta? Pitäisiköhän MTK:n alkaa vaatia muutoksia ostajien verotukseen samalla voimalla kuin teollisuus on huolissaan myyjistä? Vastavuoroisuuden periaatetta noudattaen, tietysti. Pakko-ostoverot vain käyttöön, niin saadaan strategian mukaiset tavoitteet puun käytön lisäämisestä toteutumaan.

    abietis

    on se säännöstö joka määrää kaikkien palvelusten ja tavaroiden hinnat.

    Siihen on tyytyminen sekä sahureitten että metsänomistajien.

    Tähän ideologiaan kuuluu että kaverille ei jätetä, ts. heikko-osaisinkaan ei saa turvautua mihinkään joka voidaan tulkita kaverien ja samalla oman edun puolustamiseksi.
    Mitään hintäsääntelyä, ei sopimista eikä kabinettikähmintää saa esiintyä.
    Tästä näkökulmasta MTK:t, MO-liitot tai MHYt eivät saa pyrkiä vaikuttamaan kilpailuasetelmaa.

    Tietenkin propagandakoneiston voi valjastaa asennemuokkaukseen. Tässä muokkauksessa vääristely, valehtelu, syyllistäminen, pelottelu globalisaatiolla, vetoaminen kansalliseen etuun tai työpaikkoihin on tietenkin sallittu.

    Poliittisiin päättäjiin kohdistuva lahjonta, lobbaus ja asennemuokkaus joilla saadaan aikaan myyjiä pakottavia rasitteita on ostavalta puolelta normaalia vaikuttamista.

    Eläköön talousliberalismi, eläköön täysin vapaa kilpailu !

    Joka ei tätä ymmärrä olkoon myymättä.

    Gla Gla

    Tarkoitatko, että teollisuuden vaatimusten esittäminen puuntuottajia kohtaan nykyisessä mittakaavassa, jossa jopa elinkeinoministeri alkaa juttuja uskoa, on ihan ok ja pitää vain hiljaa kannonokassa istua odottamassa uusia veroja?

    putte

    Onko jollakin tietoa minkälaisilla prosenteilla tätä yhdistelmäverotusta puuntuottajien toimintaa ohjaava metsäteollisuus – eli meidän asiakkaamme – on esittänyt sitä toteutettavan?

    abietis

    Itse tarkoitin Metsäsäätiön pystykaupassa 0,2% ja hankintakaupassa 0,1% suuruisia ”Menekin edistämismaksuja”

    Ko maksuhan on toistaiseksi vapaaehtoinen.

    Toinen kammottava ajatus joka on esitetty on että palautetaan pinta-alaverotus jossakin muodossa.

    Gla Gla

    Putte: ”Onko jollakin tietoa minkälaisilla prosenteilla tätä yhdistelmäverotusta puuntuottajien toimintaa ohjaava metsäteollisuus – eli meidän asiakkaamme – on esittänyt sitä toteutettavan?”

    Metlan uutiskirje ei ainakaan anna vastausta. En tiedä, löytyisikö jutun alla olevista linkeistä.

    http://www.metla.fi/uutiskirje
    /metsatalous-ja-yhteiskunta/
    2013-01/uutinen-4.htm

    Jotenkin silti tuntuu, että tuossa keskitytään lillukanvarsiin. Puukaupan toimivuus ei ole tuosta kiinni.

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)