Keskustelut Metsänomistus Suomen petopolitiikka umpikujassa

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 58)
  • Suomen petopolitiikka umpikujassa

    Suomen talous, kuten petopolitiikkakin ovat nyt omatekoisessa umpikujassa.
    Molempien ratkaiseminen vaatii uutta ajattelua.
    Tähän asti on suojeltu vahingon tekijöitä ja korvattu aiheutetut vahingot lainatulla rahalla.
    Tämä tie on nyt käyty loppuun.
    Nyt on poistettava vahingon aiheuttajat, sillä se on ylivoimaisesti paras ratkaisu kansantalouden kannalta.

  • Puun takaa

    Miksi sitten petovahinkojen korvaamiseen piti ottaa lisäbutjetista neljä miljoonaa euroa?

    Korpituvan Taneli

    Vihertävyyskortti tai ei, mutta kyllä on kaukaa haettua, että nyt mukamas jollain petorevervaatin matkailijatuloilla olisi muka jotain merkitystä Suomen kansantaloudelle.

    Onkohan RR juuri yksi niistä laittomien haaskojen pitäjistä, jotka katselukojuineen opettavat Suomen petokannalle että ihmisen haju tietää helppoa ruokaa.
    Tälläinen toimintahan juuri on yksi syy miksi pedoista tylee asutukselle ja elinkeinoille ongelma. Jos pedot pidetään petoina eikä niitä hyysätä nurkissa eikä haaskoilla, niin kyllähän Suomen luontoon jokunen VILLIPETO mahtuisikin asustamaan.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Puun takaa

    Olen ollut aika paljon tekemisissä ulkomaisten matkailijoiden kanssa.
    Eipä juuri kukaan ole tullut Suomeen petojen takia.
    Eniten tullaan katsomaan talvea ja revontulia sekä laskettelemaan, katsomaan järviä ja metsiä ja nauttimaan hiljaisuudesta ja puhtaudesta.
    Ulkomaisia matkailijoita ei meidän petopolitiikkamme kiinosta.
    Suomen mustamaalauksen ovat lähes aina tehneet suomalaiset ympäristöaktivistit.

    A.Jalkanen

    ”laittomien haaskojen pitäjistä, jotka katselukojuineen opettavat Suomen petokannalle että ihmisen haju tietää helppoa ruokaa”

    Kysyin tästä luontokuvaaja Pekka Punkarilta Hannu Hautalan näyttelyn avajaisissa Haltiassa, ja hän vastasi, ettei mitään erityistä peto-ongelmaa ole nähtävissä siellä, missä luontomatkailuyrittäjät ja valokuvaajat pitävät laillisia haaskojaan. Siis esimerkiksi Kuhmossa ja Kuusamossa.

    Olisiko niin että ongelmat ovat suuremmat täällä etelässä missä asutus on tiheämpää, haaskoja tai ei.

    Grimsössä Ruotsissa on muuten testattu koirien kimppuun hyökkäävälle sudelle sähköiskun antavaa liiviä, ja ilmeisesti kohtalaisen hyvin tuloksin.

    Korpituvan Taneli

    Puun takaa kertoi jo kaiken sen matkaijoiden mielipiteistä, jonka aioin sanoa.

    Mutta kun asiaa kysytään niiltä ihmisiltä, jotka kyllä lähtevät kotimaastaan lomailemaan ulkomaille, mutta ei Suomeen. Suomeen lähdön esteenä ovat monesti juuri Suomessa olevat pedot. Kun he tietävät että omassa maassa pedot ammutaan aina heti pois ja että Suomessa suojellaan niitä, niin heillä on se käsitys että niitä sitten kuka tahansa voi päivittäin kohdata täällä Suomessa. Ompa vielä niitäkin, jotka sanovat helsingin kadulla kuljeskelevan jääkarhuja.

    Eli tälläisiä käsityksiä matkailijoilla, eikä yksin matkaijoilla. Ompa törmätty siihenkin, että Kanadan suomalaisten toista polvea on vaikea houkutella Suomeen samanlaisista syistä. Sitten jos tulevatkin, niin metsään marja ja sieniretkelle ei millään ilveellä, juuri petojen pelossa. Eikä suolle käärmeitten pelossa. Kun sitten metsäautotiellä näkyy rekka puutaraa hakemassa, niin paniikissa auto tien sivuun, että rekka ei aja päälle.

    Että tälläisiä käsityksia Suomesta todellisuudessa on ulkomailla.
    Tämä RR:n huoli matkailutuloista on täysin turha, me voimme harjoittaa sen puolesta millaista petopolitiikkaa tahansa. Petojen voimakkaalla vähentämisellä saattaisi jopa olla matkailu tuloja lisääväkin vaikutus.

    Tälläiset huolet kumpuavat vain Suomalaisesta huonosta itsetunnosta, eli kaikkea tekemistämme peilataan sen mukaan mitä ne ulkomailla meistä ajattelevat. Sitten ne ulkomaalaisten ajatukset kuvitellaan vielä ihan päälaelleen.
    Vanhaa sanontaa mukaillen:
    ”Suomi elää tavallaan ja matkailijat käyvät ajallaan”

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    suorittava porras

    Viimeisimmät uutisiet kertoivat , että ahman kohdalla ollaan löysäämässä käytäntöjä . Valtio ei mielellään maksele korvauksia 3,5 tuhannesta pedon tappamasta porosta . Ahma on pedoista aktiivisin porojen teurastaja . Samaa käytäntöjen löysäämistä veikkaan muidenkin petojen kohdalla , kun ei ole rahaa maksaa niiden aiheuttamia tuhoja. …nälkä neuvoo…

    Puun takaa

    Minkään sivistysvaltion toimintaan ei kuulu jonkun kansanosansa elinkeinon vainoaminen.
    Suomi löytää itsensä EU:n ihmisoikeustuomioistuimen edestä, jos se ei oma-aloitteisesti ratkaise peto-ongelmaansa.

    Leevi Sytky

    Kuuluuko sivistysvaltioon määrätietoinen luonnon tuhoaminen? Esimerkkinä vaikkapa järjetön porojen kasvatus keinoruokinnan avulla. Keinoruokinnan, koska ylilaidunnuksen takia ei riitä enää luonnon ravinto.

    Ammatti Raivooja

    Luonto antaa, luonto ottaa. Pientä sietokykyä pitää olla, että edes jonkinasteinen monimuotoisuus ja luonnonlait säilyvät.

    A.Jalkanen

    ”että edes jonkinasteinen monimuotoisuus ja luonnonlait säilyvät”

    Juuri näin, eli olisi alennettava porojen ja hirvien määrä lähemmäs kohti luonnonmetsän tasoa ja samaan aikaan nostettava petoeläinten (sekä pienten että isojen) määrää kohti luonnonmetsän tasoa. Kutsun tätä ”ravintoketjun ennallistamiseksi”.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 58)