Keskustelut Metsänomistus Suomen metsäkeskus aloittaa yt-neuvottelut

Esillä 3 vastausta, 41 - 43 (kaikkiaan 43)
  • Suomen metsäkeskus aloittaa yt-neuvottelut

    Suomen metsäkeskus aloittaa yt-neuvottelut julkisissa palveluissa. Ne työllistävät vajaat 650 henkilöä päämajassa Lahdessa sekä 13 alueyksikössä. Yksikkö tavoittelee noin miljoonan euron säästöjä tämän vuoden aikana.

    Neuvottelut koskevat työntekijöitä ympäri Suomea. Lahdessa heitä on eniten, sillä täällä sijaitsevat paitsi Metsäkeskuksen päämaja myös Häme-Uudenmaan alueyksikkö.

    Yt-neuvottelujen aloittamisesta tiedotettiin henkilökunnalle tiistaina. Neuvottelut käynnistyvät ensi viikon torstaina. Johtaja Ari Eini odottaa, että ratkaisu saadaan jo helmikuussa.

    Eini ei osaa arvioida, kuinka monta työntekijää yksiköstä pitää vähentää. Hänen mukaansa lukumäärä on vielä aidosti auki. Yhden henkilötyövuoden kustannuksiksi hän kertoo 50 000-60 000 euroa.

    – Neuvotteluissa haetaan parasta tai vähiten huonoa yhdistelmää, Eini sanoo.

    Vähennyksiä voidaan saada esimerkiksi eläköitymisten kautta, mutta Einin mukaan ei voi luvata, että irtisanomisilta vältyttäisiin.

    Metsäkeskuksen julkisten palvelujen valtionapu on pienentynyt 5,3 miljoonaa euroa tänä ja viime vuonna. Metsäkeskuksen mukaan vuonna 2012 voimaan tullut uusi metsäkeskuslaki rajoittaa merkittävästi julkisten palvelujen mahdollisuutta omaan tulonhankintaan.

    Yt-neuvotteluja ei käydä Metsäkeskuksen muissa yksiköissä.
    ESS

  • Rane

    Niin ei Rane naapurien taimikonhoitohalukkuutta voi varmaksi sanoakaan.Mutta jotain voi päätellä siitä kun Timppa ja Kärkkäinen ovat molemmat vakaasti sitä mieltä että taimikon varhaishoito jää yleisesti tekemättä siksi kun siihen ei saa kemeratukea.

    Timppa

    Olen kyllä vakaasti sitä mieltä, että osalta metsänomistajista jää taimikon varhaishoito tekemättä. Syynä ei kuitenkaan aina ole se, ettei siihen saa Kemeraa. Syynä on se, että Kemeraa saa taimikon myöhempään perkaukseen. Siksi sitä odottaessa jää asialliset työt tekemättä.

    Jopa väittäisin, että nämä Metsäkeskukset ja MHY:t ovat kehitykseen vähintäänkin osasyylliset. Totta kai moni mielellään jakaa rahaa, kun samalla työllistää itsensä ja vielä hommiin, joista saa palkan ilman tulosvastuuta. Meidän taimikoista loppui Kemera-kelpoisuus lähes tyystin, kun siirryttiin tehokkaaseen varhaisperkaukseen.

    Vierailla teetettyinä saattoivat kokonaiskulut nousta vähän. Itsetehtyinä taisivat laskea, vaikka otetaan huomioon saamatta jääneet avustukset. Varsinainen tulos tulee tietenkin tehostuneesta kasvusta ja siitä, ettei esimerkiksi tarvita myöhempiä ennakkoraivauksia.

    ChesterC

    Kainuun MK;sta tuli ehdotus jolla toimintaa saadaan tehostettua niin, että koko Yt;tä ei tarvita. Olisi hauska kuulla tarkemmin ehdotuksesta.

Esillä 3 vastausta, 41 - 43 (kaikkiaan 43)