Keskustelut Metsänomistus Suomen metsäkeskus aloittaa yt-neuvottelut

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 43)
  • Suomen metsäkeskus aloittaa yt-neuvottelut

    Suomen metsäkeskus aloittaa yt-neuvottelut julkisissa palveluissa. Ne työllistävät vajaat 650 henkilöä päämajassa Lahdessa sekä 13 alueyksikössä. Yksikkö tavoittelee noin miljoonan euron säästöjä tämän vuoden aikana.

    Neuvottelut koskevat työntekijöitä ympäri Suomea. Lahdessa heitä on eniten, sillä täällä sijaitsevat paitsi Metsäkeskuksen päämaja myös Häme-Uudenmaan alueyksikkö.

    Yt-neuvottelujen aloittamisesta tiedotettiin henkilökunnalle tiistaina. Neuvottelut käynnistyvät ensi viikon torstaina. Johtaja Ari Eini odottaa, että ratkaisu saadaan jo helmikuussa.

    Eini ei osaa arvioida, kuinka monta työntekijää yksiköstä pitää vähentää. Hänen mukaansa lukumäärä on vielä aidosti auki. Yhden henkilötyövuoden kustannuksiksi hän kertoo 50 000-60 000 euroa.

    – Neuvotteluissa haetaan parasta tai vähiten huonoa yhdistelmää, Eini sanoo.

    Vähennyksiä voidaan saada esimerkiksi eläköitymisten kautta, mutta Einin mukaan ei voi luvata, että irtisanomisilta vältyttäisiin.

    Metsäkeskuksen julkisten palvelujen valtionapu on pienentynyt 5,3 miljoonaa euroa tänä ja viime vuonna. Metsäkeskuksen mukaan vuonna 2012 voimaan tullut uusi metsäkeskuslaki rajoittaa merkittävästi julkisten palvelujen mahdollisuutta omaan tulonhankintaan.

    Yt-neuvotteluja ei käydä Metsäkeskuksen muissa yksiköissä.
    ESS

  • Timppa

    Juuri niin Rane. Usko Kärkkäistä.

    Korpituvan Taneli

    Olisihan se sitten parempi että Suomen metsäkeskuksen toimihenkilöt lähtisivät tarkastuskäynnille aina maakunnan keskuksesta liikkeelle tai vaikka kaikki Helsingistä.
    Ei pidä nähdä mörköjä siellä missä niitä ei ole.

    Se jos on yhdenmiehen toimistokoppeja paljon ei välttämättä ole ongelma. Mitenkähän sitten suu pannaan jos tosiaankin metsäkeskuksen tarkastajaa pitää aina lähteä tapaamaan maakunnan keskukseen???

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Rane

    Rane uskoo Kärkkäistä,Mutta se mitä Timppa sanoo Kärkkäisen sanoneen on eri juttu.

    Timppa

    Mites ne Kemera-tuet vaikuttavat Ranen taimikoiden hoitoon?

    reservuaari-indeksi

    On tämä jo hiukan hupsua, aikuisten oikeesti.

    Kun sumalaiselta kysytään gallupeissa että mistä säästettään, nin aina on top3:ssa vastaus että burokratiasta.

    Sitten kun yritettän karsia sitä byroota: lakkautetin täysin tarpeettomat läänit, yritetään ahdistella kuntaliitoksiin (väkeä hallinnosta pois), järkeistetään eri hallinnonaloja vähentämällä virkamiehiä jne.

    Mitä seuraa?

    Kauhea haloo, miten nyt leikataan ja supistetaan ja kyllä nyt tuomiopäivän pasuunat soi! Ja se meidänkin kunnantalon henkilökunta!

    Ikäänkuin vaikkapa metsäkeskuksen väen vähentäminen vaikuttaisi metsäklusteriin suuntaan taikka toiseen. Mielestäni on aika ohutta kinuta samaan aikaan vapautta ja lisää valvontaa.

    Lukekaa joitain muitakin lähteitä kuin Suomenmaata. Tämä maa pärjää ihan hyvin ilman puun ”väkisinkasvattamista”. Juna meni jo, sitä puuta riittää kyllä, ihan poltettavaksi asti.

    raivuri

    Ensinäkään kemera ei ole taimikonhoidon tekemisen tai tekemättä jättämisen takana. Se, joka hoitaa omaisuuttaan niin hoitaa sitä tuilla tai ilman. Jos muutoksia kemeraan halutaan tehdä niin järkevintä olisi ottaa tukea nuoren metsän kunnostukselta pois ja siirtää sitä esim. alle 10 v taimikoihin. Näin varmistetaan laatu.

    Toimipisteiden määrä ei toki kerro kaikkea, vaan henkilöiden määrä. Mutta eikö silti esim. uusien tuotteiden tutkimukseen tuolta liikenisi rahaa? Suomen pitäisi muutenkin miettiä kannattaako tutkia koivunlahokuoriaisen pilkkujen määrää vai uusia innovaatioita.

    Hiluxmetsuri

    Laskinpa mielenkiinnosta Metsäkeskuksen toimipaikat. Hämmästyin, koska nopeassa laskelmassani pääsin yli 110 toimipaikan!

    Vertailun vuoksi Kelalla on 219 toimipaikkaa!

    Melko hyvin on pullat uunissa metsäkeskuksella. Väitän, että tehostamisen varaa on vielä ihan reilusti. Tavoitteeksi seuraavalle YT-neuvotteluille asettaisin toimipistemäärän puolittamisen ja kulujen karsimisen. Nämä rahat käyttäisin verotuksen alentamiseen.

    Pannaan tähän loppuun vielä Poliisin toimipisteet: 153.

    Lähteenä tiedot v. 2011 Poliisin ja Kelan osalta, muut tiedot Metsäkeskuksen sivuilta.

    Jatkoa: metsänomistajia on 632000, Kelan asiakkaita oli n. 2,2miljoonaa, Poliisilla tapahtumia v. 2012 oli n. 996 000 kpl.

    Rane

    Niin,jos ”Timppa”tarkoittaa jäisikö Ranen taimikot hoitamatta ilman kemeraa niin ei.Ja eikä varmasti jäisi monella muullakaan tämän nettipalstan ”oikeilla metsätalousyrittäjillä”.
    Mutta ”aikuisten oikeesti” on paljon metsänomistajia jotka ei ole tippaakaan kiinnostuneita taimikonhoidosta ja heille taimikon kunnostaminen palkkatyönä ilman mitään valtion porkkanoita on mahdoton ajatus.Näiden metsänomistajien keskuudessa neuvonta ja kemera yhdessä ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi Suomen taimikoissa.
    Ja edelleenkin on muistettava että kemeraa haetaan vasta kun hommat on tehty ja se tehty työ tuottaa valtiolle verotuloja tulevaisuudessa.
    Työllistämistukena ylivoimaisen edullista verrattuna moniin projekteihin ja hankkeisiin.
    On myös hyvä muistaa että kukaan ei pakota hakemaan kemeraa.
    Jos olet ”oikean metsätalousyrittäjä” niin yksinkertaisesti jätä kemera hakematta äläkä vain täällä pillitä kurjaa kohtaloasi.

    Timppa

    Mistä Rane tietää, etteivät naapurit perkauttaisi taimikoitaan, jos Kemeraa ei ole? Eihän sellaista vaihtoehtoa ole nykyään olemassa. Ovatko he niin köyhiä? Epäilen.

    Jospa ”aikuisten oikeasti” nämäkin metsänomistajat ottaisivat vastuun omista metsistään.

    Meikäläisen edustama porukka ei ole hakenut ainakaan 10 vuoteen Kemeraa taimikoiden perkaukseen tai nuoren metsän kunnostukseen. Taimikkoja on perattu kymmeniä hehtaareja.

    Rane

    Siis mitä vaihtoehtoa ei nykyään ole olemassa?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 43)