Keskustelut Metsänomistus Suomen metsäkeskus aloittaa yt-neuvottelut

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 43)
  • Suomen metsäkeskus aloittaa yt-neuvottelut

    Suomen metsäkeskus aloittaa yt-neuvottelut julkisissa palveluissa. Ne työllistävät vajaat 650 henkilöä päämajassa Lahdessa sekä 13 alueyksikössä. Yksikkö tavoittelee noin miljoonan euron säästöjä tämän vuoden aikana.

    Neuvottelut koskevat työntekijöitä ympäri Suomea. Lahdessa heitä on eniten, sillä täällä sijaitsevat paitsi Metsäkeskuksen päämaja myös Häme-Uudenmaan alueyksikkö.

    Yt-neuvottelujen aloittamisesta tiedotettiin henkilökunnalle tiistaina. Neuvottelut käynnistyvät ensi viikon torstaina. Johtaja Ari Eini odottaa, että ratkaisu saadaan jo helmikuussa.

    Eini ei osaa arvioida, kuinka monta työntekijää yksiköstä pitää vähentää. Hänen mukaansa lukumäärä on vielä aidosti auki. Yhden henkilötyövuoden kustannuksiksi hän kertoo 50 000-60 000 euroa.

    – Neuvotteluissa haetaan parasta tai vähiten huonoa yhdistelmää, Eini sanoo.

    Vähennyksiä voidaan saada esimerkiksi eläköitymisten kautta, mutta Einin mukaan ei voi luvata, että irtisanomisilta vältyttäisiin.

    Metsäkeskuksen julkisten palvelujen valtionapu on pienentynyt 5,3 miljoonaa euroa tänä ja viime vuonna. Metsäkeskuksen mukaan vuonna 2012 voimaan tullut uusi metsäkeskuslaki rajoittaa merkittävästi julkisten palvelujen mahdollisuutta omaan tulonhankintaan.

    Yt-neuvotteluja ei käydä Metsäkeskuksen muissa yksiköissä.
    ESS

  • Puun takaa

    Uuden metsälain tarjoamat vapaudet ja tuleva valvonnan vähäisyys herättävät varmasti myös tietyntyyppisten venäläisten ostajien kiinostuksen suomalaisia metsiä kohtaan. Samantyyppinen ilmiö on ollut jo pitemmän aikaa havaittavissa lukuisten suomalaisyritysten, liiketilojen, tehtaiden ja nuiden kiinteistöjen siirtymisessä heidän haltuunsa. Yhteisenä nimittäjänä lähes kaikissa kaupoissa on ollut pääsy euroalueella ja sitä kautta rahanpesu.

    Rane

    No joo,aikoinaan kun ajat oli huonot ja ei ollut savotoita eräs jätkä kyllästyi kylmään,nälkään ja yleensä kurjuuteen ja hirtti itsensä.Kun kaverinsa sitten ottivat miehen alas oksasta riippumasta niin yksi jätkä tuumi että tuota se Valte katuu kunhan ajat tästä paranee.
    Esimerkiksi Kiinassa ei enää pitkään tehdä tuotteita halvimpien työvoimakustannusten voimalla.Siellä työnantajat ovat joutuneet taipumaan kymmenien prosenttien palkankorotuksiin.Halpatyö on siirtynyt Intiaan ja ehkä seuraavaksi Afrikkaan.Voi olla että kun aika sopivasti kulkee niin työpaikat lopulta pakenevat korkeiden palkkojen Kiinasta takaisin halpamaa Suomeen.

    juuso8

    Ehkä tämä ajankohta on Metsäkeskuksesta vapautuville jonkinlainen etu, jos ajattelee sijoittumista työmarkkinoilla.
    Seuraavassa aallossa lasketaan työvoimantarve metsänhoitoyhdistyksissä. Mihin se sitten ajoittuu, ehkä vuoden kuluttua, kun veroluointeinen maksu poistuu. Yhdistysten tulot notkahtaa muutenkin, kun nämä Otsot sun muut tarjoaa palveluaan.

    ChesterC

    Tuskin irtisanomisia tulee. Pakkolomaa ja määräaikaisia työsuhteita ei ehkä jatketa. Täällä maakunnassa on kyllä purnattu keskusyksikön paisuttamista ja nämä yt;t eivät varmasti tyytymättömyyttä vähennä. Omasta yksiköstä on porukkaa heivattu pihalle reilusti yli 50% siitä mitä se oli parhaimmillaan joskus 2005. Veikkaan, että päälikkötasolla voi olla tuulista lähivuosina. Metsään.fi tulee olemaan kriittinen tulevaisuuden suhteen, joten sen kehittämiseen löytyy paukkuja vaikka väkisin.

    Puun takaa

    En oikein jaksa uskoa yksityisten metsäpalveluyritysten kovin suureen kasvuun täällä Suomessa.
    Jotta yritys pystyy kannattavasti toimimaan, se tarvitsee maksavia asiakkaita, ja asiakkailla taas pitää olla motivaatio maksaa palveluista.
    Nyt kun laki ei enää aseta vaatimuksia metsänkäsittelylle ja -hoidolle, miksi käyttää rahaa siihen?
    Rahallehan löytyy niin helposti muita ottajia.
    Kielitaitoisilla metsäammattilaisilla riittää varmasti kysyntää maailmalla, missä mennään täysin päinvastaiseen suuntaan kuin nyt täällä Suomessa.

    Reima Ranta

    Metsään.fi on metsäkeskuksen tärkein palvelu. On hyvin perusteltua, että metsävaratieto kerätään keskitetysti ja se on kohtuudella kaikkien saatavilla.

    Palvelussa vain on runsaasti kehittämisen varaa. Sen tulisi keskittyä metsävaratiedon keräämiseen ja siitä saatavien metsänomistajalle tärkeiden tunnuslukujen esittämiseen.

    Kustannuksista piittaamattoman, puuntuotannon maksimointiin pyrkivän suunnitelmatiedon tuputtaminen kattavasti tulisi lopettaa. Kukin teettää mahdollisimman tarkasti kerätyn metsävaratiedon perusteella halutessaan sitten oman suunnitelmansa näkemyksiensä mukaisesi haluamallaan taholla. Työkalun suunnitelman tekemiseen palvelu voisi sisältää.

    Palvelusta puuttuu omistajan päätöksenteolle aivan keskeinen tieto metsäomaisuuden tuotosta. Kun kasvulaskenta kyetään kerran tekemään, tietohan on jo olemassa. Miksi ihmeessä sitä ei laiteta näkyviin?

    Omaisuuden tuottotiedot ovat välttämättömiä omaisuuden hoitajalle. Kasvutiedosta saadaan oleellinen tieto päätöksentekoon. Tarvitaan kasvutieto m3 ja sen jakautuminen puutavaralajeihin, kasvutieto euroina valituilla hinnoilla ja mikä oleellisinta, tuottotiedot suhteessa puumääriin ja arvoon.

    Metsäkeskuksen tulisi kiireesti esim. Helsingin yliopiston metsäekonomian laitoksen talouden asiantuntijoiden avustuksella selvittää, mitä tietoja taloudellinen metsänhoito tarvitsee.

    Jos taas metsäkeskuksilla ei ole muuta puuhaa kuin pyrkiä välittäjäksi puukaupassa, ne tulisi tarpeettomina lakkauttaa. Puiden myynti on pieni ongelma, jos on mitä myy. Jos tätäkään ongelmaa ei kykene ratkaisemaan, on syytä kiireesti luopua tällaisesta omaisuudesta.

    Korpituvan Taneli

    Reima Ranta:
    ”Jos taas metsäkeskuksilla ei ole muuta puuhaa kuin pyrkiä välittäjäksi puukaupassa, ne tulisi tarpeettomina lakkauttaa. ”

    Ei tämä metsäkeskuksen viranomaispuoli ole kai sellaista suunnitellutkaan. Se on se OTSO-palvelu, joka sinne on tunkeutumassa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    hemputtaja

    Tässä on vähiinsä arveltu metsäkeskusten töiden loppuvan, kun nyt ihana vapaus koittaa metsälain hirmuvallasta.

    Silmäilin huolimattomasti noita uudistettuja metsälakeja.

    Mitenkäs tuli sellainen hytinä, että metsäkeskuksilta eivät työt suinkaan lopu. Päin vastoin. Valvottavaa taisi tulla lisää.

    Timppa

    Oma kokemus jostain 10 vuoden takaa (myöhemmin ei taimikonhoitokemeroita haettu). Tietysti pitää olla joku kontrolli, jos yhteiskunnan rahaa jaetaan. Tuntuu kyllä aika turhauttavalta, kun aikuinen mies käy laskemassa, että onko tarpeeksi kantoja perkaustyömaalla. Kyllä tuollaisen puuhastelun voi lopettaa, kun samalla lopettaa Kemeratkin ainakin taimikonhoitojen ja ilmaisten taimien osalta.

    Miten se Otso sitten pärjää. Metsäsuunnitelmien laatimiseen on varmaan ammattitaitoa. Vaikea on varmaankin hintakilpailussa pärjätä, kun ei ole enää valtion rahoja apuna. Muilla aloilla voi olla vielä vaikeampaa. Eiköhän sielläkin ole pian yt:t

    Puun takaa

    Toivottavasti metsänkäsittelyn vapauttaminen ei johda samantapaiseen ilmiöön kuin sääntelyajan jälkeinen rahamarkkinoiden vapautus 80-luvulla.
    En usko, että metsien tänänhetkiset omistajat kovin radikaalisti muuttavat toimintatapojaan, mutta mitä tekevät seuraavat omistajat?
    Venäjä on ollut tähän asti metsätalouden villi itä, mutta siellä on nyt herätty tehostamaan metsien hoitoa ja valvontaa. Meillä taas siirryttiin kerralla Euroopan vapaimpaan metsälainsäädäntöön.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 43)