Keskustelut Metsänomistus Suomen metsäkeskus aloittaa yt-neuvottelut

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)
  • Suomen metsäkeskus aloittaa yt-neuvottelut

    Suomen metsäkeskus aloittaa yt-neuvottelut julkisissa palveluissa. Ne työllistävät vajaat 650 henkilöä päämajassa Lahdessa sekä 13 alueyksikössä. Yksikkö tavoittelee noin miljoonan euron säästöjä tämän vuoden aikana.

    Neuvottelut koskevat työntekijöitä ympäri Suomea. Lahdessa heitä on eniten, sillä täällä sijaitsevat paitsi Metsäkeskuksen päämaja myös Häme-Uudenmaan alueyksikkö.

    Yt-neuvottelujen aloittamisesta tiedotettiin henkilökunnalle tiistaina. Neuvottelut käynnistyvät ensi viikon torstaina. Johtaja Ari Eini odottaa, että ratkaisu saadaan jo helmikuussa.

    Eini ei osaa arvioida, kuinka monta työntekijää yksiköstä pitää vähentää. Hänen mukaansa lukumäärä on vielä aidosti auki. Yhden henkilötyövuoden kustannuksiksi hän kertoo 50 000-60 000 euroa.

    – Neuvotteluissa haetaan parasta tai vähiten huonoa yhdistelmää, Eini sanoo.

    Vähennyksiä voidaan saada esimerkiksi eläköitymisten kautta, mutta Einin mukaan ei voi luvata, että irtisanomisilta vältyttäisiin.

    Metsäkeskuksen julkisten palvelujen valtionapu on pienentynyt 5,3 miljoonaa euroa tänä ja viime vuonna. Metsäkeskuksen mukaan vuonna 2012 voimaan tullut uusi metsäkeskuslaki rajoittaa merkittävästi julkisten palvelujen mahdollisuutta omaan tulonhankintaan.

    Yt-neuvotteluja ei käydä Metsäkeskuksen muissa yksiköissä.
    ESS

  • metsänvartija

    Mihinkähh’n nämäkin ihmiset työntää?

    Risusavottaan työllisyys rahalla ja valtion metsiin, kai.

    Puun takaa

    Kehitys menee kuten oli arvattavissakin. Samaan aikaan metsälain muutoksen kanssa valvontaorganisaatio ajetaan alas.
    Jatkossa vain prosentti taimikoista tarkastetaan, jos niitäkään.
    Jos ei ole hyvä sekään, ettei metsiä hakata, ei hakkuualojen heitteillejättökään tilannetta paranna.

    Puun takaa

    Säästöleikkurin iskiessä täydellä voimallaan metsäkeskuksiin ja muihin metsäorganisaatioihin, herää kysymys, pysyykö esim. metsävaratiedot enää ajan tasalla, jos maastossa ei juurikaan käydä?
    Kyllähän tämä aika erikoiselta tuntuu, kun samaan aikaan muualla Euroopassa metsätaloutta kehitetään kymmenillä miljardeilla euroilla.
    Käykö suomalaiselle metsätaloudelle kuten taannoin maastohiihdolle, että toiset menevätkin vauhdilla ohi?

    pihkaniska

    Epä nuo ole mitään hyödyllistä tehneet tähänkään asti, kilometritehtaalle vaan.

    Kurki Kurki

    Mitään säästöleikkureita ei tarvittaisi, jos julkisen sektorin palkankorotukset olisi jätetty tekemättä vuodesta 2008 lähtien, sillä perusteltua tietenkin olisi että, kun bruttokansantuote ei kasva, niin julkisia menoja ei lisättäisi.
    Suomen talouteen ei ole tullut mitään lisäjaettavaa sitten vuoden 2008 jälkeen ja BKT on vuoden 2006 tasolla.
    Nuo 5 vuoden aikana tehdyt palkankorotukset ovat tästä eteenpäin 7000 milj. euroa per joka vuosi eli tuo summa, joka on valtion bubjetin alijäämän suuruinen.
    Lisäksi mitään kasvua Suomelle ei ole odotettavissa lähi vuosiksi, sillä vienti ei vedä, kun ei ole hintakilpailukykyä, joka sekin meni euroaikana kilpailijamaita vuosittain 2..3% korkeammilla palkankorotuksilla.
    Suomen teollisuuudella oli hyvä kilpailukyky liityttäessä euroon vuonna 2002.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Pihkaniska:
    ”Epä nuo ole mitään hyödyllistä tehneet tähänkään asti, kilometritehtaalle vaan. ”

    Eihän se nyt ihan noin ole. Kyllä sielläkin töitä on tehty yhteiseksi hyväksi.
    Luonnollisesti kaikkia organisaatiota on aina joskus hiukan tarkastella kriittisestikkin.

    Valvontahan luonnollisesti vähenee. Mitä sitä valvomaan kun kuitenkin kaikki on luvallista?
    Hiukan pelottaa, että halaavatko ne nyt hengiltä tuon orastavan Metsaan.fi palvelun. Se vaatisi ainakin näin kehittämisvaiheessa kunnolla työvoimaa, että siitä sitten jotain todella tulisi.

    En muuten usko että väkeä juuri kortistossa pitempään lepäilisi. Yksityisellä puolen on vetoa, kun julkinen puoli tekee ihan selvästi sen toimille tilaa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Hiukan hupaisaa.
    Eli sanoo Taneli joka ei koko palvelua lupaillu enää tikullakaan tönkiä.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Jees H-valta:
    ”Hiukan hupaisaa.
    Eli sanoo Taneli joka ei koko palvelua lupaillu enää tikullakaan tönkiä. ”

    Lujutaitokin on jo jees mieheltä hukassa!

    Sanoin toki että en nyt maksa seuraavaa vuosimaksua vielä, ihan periaatteellisista syistä.
    Halusin tällä ilmoituksella antaa puhtia kritiikilleni, jota olen jakanut suoraan palveluun paljon enemmän ja yksityiskohtaisemmin kuin tänne palstalle. Tietysti jokainen poisjäänti jo tilastoissakin on huomauttamassa että joku asia ei ole kohdallaan.

    Olen mielestäni selvästi tuonut julki ajatukseni, että jotain tuontapaista homman pitäisi tulevaisuudessa olla. Nykyiset tulokset ja erityisesti tunnustettujenkin epäkohtin etanan vauhtinen korjailu, vain ei nyt sitten tyydytä.
    Olen tosiaankin valmis taas jossain vaiheessa uhraamaan sen 60 euroa että voin taas vuoden katsastella miten homma kehittyy. En todellakaan ole tehnyt mitään lopullista pesäeroa palveluun, vielä. Se miten homma jatkossa kehittyy ratkaisee.
    Viimeistään silloin kun metsäsuunnitelmani menee vanhaksi on palvelu taas kerran otettava käyttöön, että voi hyödyntää sen tietoja, vanhanmallisen suunnitelman teossa, teki sen sitten mikä taho tahansa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    hemputtaja

    Ettei vain olisi esimerkki siitä mitä presidentti Niinistö tarkoitti kun totesi julkisen hallinnon turvonneen liikaa ja kun porukkaa on vähennetty se on tehty aina alapäästä eli kansalaisten palveluista.

    Metsäkeskuksia on mäikytetty vähän päästä. Aina kun valtionvarainministeriö on esittänyt säästötavoitteita maa- ja metsätalousministeriölle on alkanut kova saneeraus ja mahtavat organisaatiomuutokset ministeriön juoksupoikien joukossa.

    Metsäkeskukset eivät ole joukossa ainoa kärsijä. Kyytiä ovat saaneet myös maatalouden tutkimuskeskus, metsäntutkimuslaitos, jne. Eli oikeastaan suorittava porras. Seminaareissa kulkeva ”parempi” väki on sen sijaan turvassa (kuten pressa vihjasi).

    Puun takaa

    Suomalaisilla metsäalan osaajilla on nyt kysyntää Euroopassa ja muualla maailmassa. On enemmän kuin todennäköistä, että meiltä suuntautuu nyt aivovienti ulos. Muiden maiden panostukset metsätaloutensa kehittämiseen on huomattavan suuria, eli kymmeniä miljardeja euroja.
    Venäjällä on myös herätty oman metsänhoidon kehittämiseen.
    Suomalaisia kysytään sinnekin jatkossa yhä enemmän.
    Käykö seuraavaksi Suomen metsätaloudelle nokiat?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)