Keskustelut Metsänomistus Suomen energiankulutusta alennetaan. Luonee puunkäytölle uusia mahdollisuuksia?

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Suomen energiankulutusta alennetaan. Luonee puunkäytölle uusia mahdollisuuksia?

    HS tänään 4.4 sivu A 14.
    Artikkelin mukaan Suomen energiankulutus on nyt 323 terawattituntia/v. Se halutaan laskea v 2020 mennessä 310 terawattituntiin. Alennuksen toteutus -varmaankin taas sähkön, öljyn, kivihiilen jne veroja yhä ylemmäs. Kun samanaikaisesti uusiutuvien energioiden osuutta halutaan kasvattaa, eikös se luo uusia mahdollisuuksia myös puunkäytölle? Isomman pöllinkin kuin nykyiset risupaketit?

  • MaalaisSeppo

    Eihän Suomen energiankulutusta tarkoituksellisesti alenneta. Se vain alenee, kun teollisuustuotantoa ajetaan alas. Ikävä juttu työllisyyden yms. kannalta.

    Suomihan nostaa teollisuuden kustannuksia omin poliittisin voimin koko ajan ja sitten ihmetellään, kun esim. energiavaltainen teollisuus nostaa kytkintä. Esimerkkinä on KELA-maksun poisto ja sen kompensointi sähköveron nostolla. Metsäteollisuushan menetti siinä selvästi enemmän, kuin voitti. Lisäksi onneton rikkidirektiivi, josta saadaan syyttää Valtion virkamiesten torkahtamista ja poliitikkojen sinisilmäisyyttä.

    Nykyinen energialinjahan on se, että valtio laittaa kaikki paukkunsa tuulivoimaan ja lisäksi pakottaa sähkön käyttäjät mukaan savottaan. Paljon edullisempi metsäenergia (hinta, työllisyysvaikutukset, tuonnin korvaamisedut jne.) jää mopen osaan (energiatukia leikataan). Eli metsäenergiapuolelle ei ole tämän hallituksen aikana odotettavissa mitään myönteistä kehitystä, mikä on tietysti ymmärrettävää, koska metsänergian käytön lisääminen parantaisi maaseutuväen olosuhteita. Lisäksi nouseva sähkön hinta ajaa edelleen teollisuutta pois. Eli teollisuustyöläiset, joiden joukossa perussuomalaiset ovat vahvoilla ja maaseutuväestö (keskustalaiset) pistetään kyykkyyn.

    Puun takaa

    Suomi on ajanut itsensä tuotannolliseen ja taloudelliseen nurkkaan.
    Suuri muutos on nyt tulossa, ja se vaatii uusia kasvoja päätöksentekoon. Antti Herlinin nousu Sanoma Oy:n johtoon on tästä tällä hetkellä näkyvin esimerkki. Seuraavaksi vaihtuu maan hallitus. Suomi tullaan teollistamaan uudelleen, eikä se tule olemaan kaikille kovin helppoa ja kivutonta. Hienostelun aika on pian ohi.

    Gla

    Tuulivoimalla tuotettuun sähköön liittyy tällainenkin epäselvyys:

    http://yle.fi/uutiset/tiesitko_ettei
    _maksamasi_tuulisahko_
    olekaan_valttamatta_sita/6565378

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)