Keskustelut Luonto Suojelualueet aukoille

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 77)
  • Suojelualueet aukoille

    Merkitty: 

    Virkistävä ehdotus metsäpatologian professorilta.

    Metsien suojelu on toteutettava lunastamalla avohakattuja metsäpalstoja – Mielipide | HS.fi

    Jos kyettäisiin luopumaan suojelijoiden vaalimasta ajatuksesta, että ”luonto on ikuisesti menetetty”, kun metsässä tehdään hakkuu, niin ehdotus on käytännöllinen, kustannustehokas ja muutenkin oivallinen. Alue saa kehittyä rauhassa luonnontilaisena, kun pohjalla ole kehitystä muokanneita metsänkäsittelytoimenpiteitä. Näkisivät suojelijatkin, millaista on luonnontilainen metsä ja millaiseksi se kehittyy.

    Raati keksii varmasti muitakin hyviä puolia.

  • Per Ä Reikäs

    Oikein virkistävästi kehittyy lähes maat kuin maat luonnonmukaisiksi sekapuu metsiksi, kunhan raivuri pysyy poissa.

    käpysonni käpysonni

    Millä hinnalla myisin suojeltavaksi avohakatun metsänpohjan? Jota ei  siis ole hakkuun jälkeen mitenkään käsitelty.

    Kun ottaa huomioon että luonnonsuojelijoiden mukaan luontoarvoja ei voi rahassa mitata ja luonto saa olla tuolla alalla rauhassa satoja vuosia ja luontoarvoja sinne ehtii kertyä ajan mittaan runsaasti, niin millään parin tonnin hehtaarihinnalla en myisi. Ja kun vielä otetaan huomioon tulevien sukupolvien saamatta jäävät hakkuutulot ja se että yhteiskuntakin menettää puun käytön tuoman arvonlisän, niin alle 100 000 €/ ha en aukkoa suojeluun myy. Joten vähintään tuo määrä hehtaarilta ja mieluummin vielä verovapaasti.  Kun se on niin mittaamattoman arvokasta tuo luonnon suojelu. Johan alkaisi suojeluinto lisääntymään.

    Tolopainen Tolopainen

    Kyllä aukkojen myyjiä riittäisi, ei olisi mitään pulaa suojelualueista, kukaan ei sadan vuoden päästä enää huomaisi aukkoa. Ei kaiken tarvitse olla valmista heti. Tänään aukko, huomenna aarniometsä, aukoista saisi parempia suojelumetsiä kuin vanhoista harsituista kuusikoista, joista pääosin puuttuu lehtipuusto.

    Per Ä Reikäs

    Itellä on yli kuusi hehtaaria täysin puutonta ojilttamatonta avo suo nevaa viellä jäljellä.Hieman olen ajatellut, viellä kun laki sallii, edes vähän vallata tuota tyhjiöä metsitykseeni lannoituksineen

    Timppa

    Olllaan tuota harrastettu jo 1999, kun vaihdettiin muutama vuosi aiemmin aukoksi hakattu 3 hehtaarin alue kunnon metsään.  Todellisuudessa tuo aukko oli osa suurempaa Naturan vaatimuksesta luonnonsuojeluun luovutettua aluetta  ja yhdisti varsinaiset luontokohteet.  Ei kyllä valitettukaan, koska vaihtomaana tuli mm 30-vuotiasta OMT-kuusikkoa.

    Hakattiin n 1995 ja varsin pian hakkuun jälkeen saatiin tietää, että aukkoa suunnitellaan osaksi tuota Natura-aluetta.   Ei tehty mitään uudistamistoimia ja aukko on saanut kehittyä luontaisesti.  Kuvaa hyvin sitä millaiseksi varsin reheväpohjainen metsä kehittyy ilman ihmisen mtoimenpiteitä.  Pääosin erilaista lehtipuuta, leppää, haapaa, koivua.

    Itse en kannata tuota systeemiä.   Vähällä rahalla poistettaisiin puuntuotannosta kunnon alueita.  On kuin housuihin kuseminen talvella.  Kyllä luonnonsuojeluun pitää osoittaa ennen kaikkea puun tuotantoon huonosti sopivia alueita.

    Tolopainen Tolopainen

    Oikein tee 12m sarat ja 1000kg NpK/ha,  kyllä alkaa hieskoivua puskea. Rahaa ei tuota, mutta saunavastoja saa oksista.

    Lehtipuiden jälkeen alueelle tulee havupuusto, niin Suomessa on luontaisesti tapahtunut jääkauden jälkeen.

     

    Haba Haba

    Kauppa tapahtuma on myyjän ja ostajan välinen. Ei siihen tarvita valtuutusta ja hyväksyntää hakea kepukommareilta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Etelä-Suomessa on suojelualueilla erittäin vähän lehtoa tai lehtomaista kangasta, koska niistä suurin osa on raivattu pelloiksi. Tällainen alue olisi arvokas suojelualueverkoston osa, mutta yksittäinen pieni metsäkuvio ei ole järkevä suojelukohde vaan kokonainen tila tai tilan osa.

    Osa aktiiviviljelyn ulkopuolelle jääneistä pelloista voitaisiin metsittää suoraan suojelutarkoituksiin, eli tavoitteena monilajinen lehtipuusto esimerkiksi kylvämällä. Jossain ketjussa kirjoittaja mainitsi että peltomaa ei mene kaupaksi, joten suojelukin olisi mahdollinen vaihtoehto.

    Jos omistaisin ojittamattoman vähänkään isomman nevan, en kyllä ojittaisi enää. Sijoitettua pääomaa ei saa takaisin ja luontoarvoja häviää. Suojelualueeksi mieluummin sellaiset. Uudisojitus on kai myös metsäsertifikaatin vastaista toimintaa.

    Visakallo Visakallo

    Jos halutaan oikeasti luonnontilainen metsä, eihän silloin ole muuta vaihtoehtoa kuin aloittaa se aukosta, kuten jääkauden jälkeenkin tapahtui. Valmiiden metsien suojelu on enemmän tai vähemmän teeskentelyä. Voisin nyt hyvinkin kolauttaa aukoksi lapsuuteni 10 hehtaarin avosuon, jossa on tällä hetkellä päällä järeä tukkikuusikko. Pyytäisin konemiehiä samalla sotkemaan laskuojat tukkoon, niin ei tarvitsisi kutsua kaivinkonetta sitä tekemään. Jos suojelijat haluavat nyt maksaa jonkun hehtaarikorvauksen minulle, otan mielelläni rahan vastaan. Näin yhteiskunnan maksamien, koko metsän kiertoajan kattaneiden tukien ketjukin sulkeutuisi.

    Tolopainen Tolopainen

    Viimeiset 20v, Suomessa kaikki on mennyt päästöjen kannalta maankäyttöpuolella väärään suuntaan. Meillä hallinnolla ei ole yhteisiä tavoitteita. Pitäisi olla Kiinan tapainen keskusvalta, joka määrää suunnan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 77)