Keskustelut Metsänhoito Suhteellisuutta metsä- ja ilmastokeskusteluun

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 79)
  • Suhteellisuutta metsä- ja ilmastokeskusteluun

    Joskus Suomen keskusteluissa tuntuu siltä, että Suomen metsät (0,6%) olisivat ratkaisevia ilmaston kannalta. Katselin tilastoista maailman metsäpinta-aloja. Suomen metsät näyttävät siinä melko pieniltä. Ilmaston kannalta ovat keskeisiä Venäjän, Kanadan ja Brasilian metsät, jotka muodostavat yli 40% maailman metsistä.

    Maailman  maapinta-alasta metsää 31%, yht. 38,7 milj km2

    Venäjä 8,5 milj km2

    Brasilia 5,4  milj km2

    Kanada 2,5 milj km2

    ….

    Ruotsi 0,27 milj. km2

    Japani 0,24 milj km2

    SUOMI 0,22 milj km2  (0,6% maailman metsäpinta-alasta)

  • Tolopainen

    Eli Harjavallassa ei olla valmiita tekemään mitään päästöjen vähentämiseksi, se on hyvä, että antaa muille mahdollisuuden yrittää pelastaa se mitä pelastettavissa on.                                                                                                 Trump huijarina tietää,  että ääniä ei tule, jos alkaa puhua jenkeille öljynkulutuksen rajoittamisesta. Siksi kiistää koko ilmasto-ongelman. Nyt on Kalifornian metsät tuless ja syynä onkin huono metsänhoito, tietenkin.

    jees h-valta

    Tulisivat ottamaan suomesta metsänhoidon oppia. Kyllä mekin välillä Trumpin kaltaisia päämiehiä/naisia tarvittaisiin. Mutta eikös vain aleta varoiksi eurooppaakin aseistaa kun jenkkikin jo uhkaa. Kun on rajoilla jenkki ja venättä niin voi siinä aika kovasti rautaa tarvita että ne saa erillään kahinassa pysymään. Harjavallassa asiat ovat loistavasti vaikka täällä on aina se Tolopan kauhistelema työväenaate hallinnut. Ovat osanneet arvostaa työpaikkojen saantia paikkakunnalle kuten Trumppikin omaan maahansa haalinut. Kuinkahan se konservatiivisuus sitten määritelläänkään.

    harrastelija

    Muistan vielä, kun maapallon väkiluku ylitti 2 miljardin rajan. Nyt luku on jotain vajaa 8 miljardia! Onko Jees-Harjavallasta sitä mieltä, ettei sillä ole mitään merkitystä maapallon lämpenemiseen?

    Suurin merkitys maapallon ilmaston vaihteluun on ollut historiansa aikana kuitenkin omat luonnonmullistukset. Tulivuoren purkaukset, maanjäristykset ja taivaalta tulevat isommat meteoriitit. Mutta kuitenkin tätä menoa ihminen tuhoaa kyllä omia olosuhteitaan maapallolla. Sääkuvia kun katselee, niin suurista valtioista Venäjä näyttää olevan todellinen voittaja, koska siellähän lämpenemisen myötä olosuhteet vain paranee!

    kuusessa ollaan

    Nih. 90-luvun alussa yleisesti todettiin, että jos jokaiseen kiinalaiseen perheeseen hankitaan jääkaappi, tietää se energiakatastrofia. Ei tullut sellaista, tulikin hiilikatastrofi.

    husse

    Itse olen hyvin kriittinen ja arvostelen metsätaloudesta jotakin tietävänä suomalaista metsätaloutta. Olen tavallaan kriittinen hyviä toimintamalleja ja hyvää järjestelmää kohtaan. Että paremmasta parempaa…Olen iloinen, että metsätalous on ottanut luonnonhoidon parempaan hoitoon 2000-luvulla.

    Tunnustan, että voi veljet, jos puoletkaan maapalloa toimisi kuten Suomessa tehdään…

    Suomalaista ammattitaitoa kun veisi Venäjälle ja Kanadaan. Nuori ja voimissaan oleva sukupolvi herätys, olisi tuottoisaa bisnestä osaaville ja jaksaville maapallon pelastamisen varjolla, vanhat ei enää jaksa…

    jees h-valta

    Harrastelija, juurihan itse totesit millä on isoin vaikutus maapallon lämpenemiseen. Ei meidän ”kusiaisten” kuhina siinä juuri muuta tee kuin että tottakait köyhdytämme maapallon luonnonvaroja mutta sitä mukaa kun sivistymme myös väki alkaa vähetä. Ei se jatkuvaa nousua ole sekään. Ja kun väkimäärä alkaa laskea taas ollaan hiukan enemmän tasapainossa. Kyllä luonto tulee liikaa väestöä aika armotta kurittamaan joten hallitsemattomasti emme lisäänny kuitenkaan. Ikiajat täällä on lajeja ollut jotka ovat liikaa turvonneet. Luonto antaa, luonto ottaa ja piiperrys ei ole asiaa jota kannattaisi todesta ottaa.

    Tolopainen

    Mikäs on kun Harjavaltaan ei käy todellinen tilanne, vaan joka asiaan tulee mukaan oma mielikuvitustarina, no se näkyy myös tuolla metsäpuolella, että pilvissä leijutaan. Totuus on että maapallon väestämäärä kasvaa n.50- 100milj ihmisellä joka vuosi ja tuo kasvu on vain kiihtynyt. Maapallolla oli 2mrd ihmistä 1927 ja nykyisin vajaa 8mrd. Eli suurin osa maapallon väestöstä on elänyt 1900-2000-luvullä, vaikka maapallon ikä on n.4mrd vuotta. Valitettavasti suurin väetönlisäys tapahtuu Afrikassa eli alueella, jossa on vähiten resursseja hoitaa lisääntyvää väkimäärää, Eurooppa tulee pysyvästi olemaan kansainvaelluksen kohteena ja tuo näkyy jo suomalaisessa katukuvassakin. Tuohon kun vielä uskonnot tuovat oman mausteensa, kyllä siitä sellainen soppa syntyy että oksat pois. Eu:sta on tulossa suuri pakolaisasioden hoidon organisoija. Kohta nenäpäivä on joka päivä, avustettavista ei tule olemaan mitään pulaa, niin on alkeellista tuo touhu monissa Afrikan maissa. Valittettavasti mitään ongelmaa tuo avustaminen ei ratkaise koko ajan vain syntyy uusia suita ruokittavaksi.

    Nimetön

    ”Maailman väkiluku saavutti miljardin ihmisen rajan vuonna 1804, kaksi miljardia 1927, kolme miljardia 1960, neljä miljardia 1974, viisi miljardia 1987, kuusimiljardia1999 ja seitsemän miljardia 2011” Ehkä kummiskin aika hämärästi harrastelija muistaa tuon kun 2 miljardia tuli täyteen. Hurjaa on kummiskin väestön kasvu ollut ja on tällähetkellä 84 miljoonaa vuodessa, ei hyvältä näytä. Vakaata on kasvu ollut viimmevuosikymmenet.

    Tolopainen

    Mikä on kun ilmaiset ja rahaa säästävät keinot päästöjen vähentämiseksi eivät kelpaa, vaan niiden pitää olla kallista ja monimutkaista. Itse olen siirtynyt luomulihaan, hirvi ja juomaksi hanavetta, 40kg hirvenlihaa riittää reilusti vuodeksi ja juomavetta menee n. kuutio.

    harrastelija

    Täytyy korjata tuo lonkalta ollut arvio, wikipedian mukaan 1950 väkiluku näkyy olleen n. 2,5 miljardia 🙁 Joka tapauksessa kusessa ollaan, jos väkiluvun nousuun ei saada pikaista muutosta ! Eniten lisääntyvistä maista Kiina on hoitanut asiansa jotenkin, muuten ei ole kontrollia.

     

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 79)