Keskustelut Metsänhoito Suhteellisuutta metsä- ja ilmastokeskusteluun

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 79)
  • Suhteellisuutta metsä- ja ilmastokeskusteluun

    Joskus Suomen keskusteluissa tuntuu siltä, että Suomen metsät (0,6%) olisivat ratkaisevia ilmaston kannalta. Katselin tilastoista maailman metsäpinta-aloja. Suomen metsät näyttävät siinä melko pieniltä. Ilmaston kannalta ovat keskeisiä Venäjän, Kanadan ja Brasilian metsät, jotka muodostavat yli 40% maailman metsistä.

    Maailman  maapinta-alasta metsää 31%, yht. 38,7 milj km2

    Venäjä 8,5 milj km2

    Brasilia 5,4  milj km2

    Kanada 2,5 milj km2

    ….

    Ruotsi 0,27 milj. km2

    Japani 0,24 milj km2

    SUOMI 0,22 milj km2  (0,6% maailman metsäpinta-alasta)

  • Scientist

    Niin linkki taas unohtui, tässä alkuperäinen lähde:

    https://www.stat.fi/tup/tietoaika/tilaajat/ta_01_03_metsat.html

     

    harrastelija

    Tärkeintä on saada loppumaan fossiilisten po-aineiden käyttäminen. Suomen metsillä ei ole siihen muuta osuutta kuin hakata sopivasti ja hoitaa metsät mahdollisen hyvään kasvuun, jolloin metsät sitovat myös CO2:a.

    Pitkässä juoksussa fossiilisten polttamisen lopettaminen aikaansaa maapallon normaalin kierron eli 100 000 vuoden päästä on sitten seuraava jääkausi!

    Suomen media kerää näitä ”väärien profeettorien” sanansaattajia, koska he ovat niin kauniita ja sanavalmiita. Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas oli ihme kyllä saanut puheen vuoron!

    Gla

    ”Joskus Suomen keskusteluissa tuntuu siltä, että…”

    Me voimme käytännössä vaikuttaa omien metsien käsittelyyn. Vähemmän voimme vaikuttaa Venäjän metsiin. Jokaisen on hoidettava oma osuutensa, joten mitä muuta voisimme kuin hoitaa omia metsiämme? Tärkeintä mitä voimme tehdä on pitää huoli omien metsien hyvinvoinnista ja tuottavuudesta ja koittaa pitää taivaanrannan maalarit kurissa. Silloin metsät tuottaa uusiutuvaa raaka-ainetta ja sitoo hiiltä mahdollisiman tehokkaasti.

     

    jees h-valta

    Scientist hyvällä pohjalla liikkeellä. Noin se on nähtävä ja meille jää lähinnä seurantarooli katsella mitä maailma tekee. Mehän emme ole maailma vaan vain hyttysen kokoinen murunen kokonaisuudessa. Jo kun katsoo Venäjän ja Suomen kokonaismaa-alaa käsittää jokainen normijärkinen että mehän emme todellakaan voi mitään emmekä millekkään. Joten eletään ihmisiksi kuten olemme eläneetkin ja lopetetaan turhat kaahotukset heti ennen kuin teemme turhaa vahinkoa pienen maan elämälle.

    mehtäukko

    Tänään purkautui Joensuun yliopistosta tohtorin väitös, jossa olemme oikealla tiellä. Ei syytä mihinkään huoleen, elleivät Vihervouhkat vaan ehdi syytää paskaa tuulettimeen niin paljon että( moottorin) käämi palaa.

    kuusessa ollaan

    Tuolla kuvalla saadaan taas ihmisten kauhukuvat esille. Ihan ok tietää, mutta jonkinlaista suhteellisuuden katoamista tuo esittää. Kiinassa ja Intiassa osa kansasta asuu kaduilla, ilman minkäänlaista elintasoa.

    Korpituvan Taneli

    Mielenkiintoista tuossa kuvassa on se että yhdysvalloissa päästöt ovat noin paljon suomea suuremmat. Kuitenkin siellä asutaan keskimääräisesti huomattavasti lämpimämmissä olosuhteissa, suomessa kun paina tuo ilmasto näissä asioissa aika pajon. Toisen seikka mikä pitää huomata että yhdysvalloissa keskimääräinen elintaso ei ole lähellekkään suomen luokkaa. Nämä kaksi asiaa kun huomioidaan voidaan vetää sellainen johtopäätös että yhdysvaltain paljon suuremmat luvut ovat peräisin holtittomammasta luonnonvarojen käytöstä ja jopa asenteista.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    harrastelija

    Onhan se selvä asia tavallisellekin suomalaiselle, että lämpimän ilmaston alueella asuville ihmisille asuminen on helpompaa ja halvempaa kuin täällä peräpohjolassa. Tuo suomalaisia syyllistävä ”hiilijalanjälki” on sitä kauhuskenaariota, jota esim. vihreät jakavat median avustuksella.

    Hiilijalanjälki tulisi mitoittaa väkilukuun. Tuon yo-linkin mukaan suomalaisten koko hiilijalanjälki vastaisi Intian n. 5-kertaiseen väestöön – eli n. 27 miljoonaan ihmiseen. Intiassa on kumminkin n. 50-kertainen väki!

    Tuossa vertailussa Yhdysvalloissa saisi olla jotain 3 miljoonaa ihmistä! Kiinassakin n. 8 miljoonaa! Kun maailmalla päästään samaan ”hiilijalanjälkeen” kuin koko Suomessa, niin osallistun kyllä sitten vaikkapa nenä-päivään!

    Tolopainen

    Suomessa ei asuminen nykyaikaiseti ole yhtään sen kalliimpaa kuin vaikka Floridassa, siellä energiaa kuluu asunnon jäähdyttämiseen ja täällä lämmitykseen. Jos tuohon menee omakotitalossa n. vajaa tuhat euroa vuodessa ei se kovin merkittävä summa ole kokonaismenoista. Vakuutuksiinkin menee enemmän perheeltä.

    Suomi ei nykyisellä menolla koskaan saavuta elintasossa esim. Jenkkilää eikä koko Eurooppakaan, kiitos vasemmistolaisen  talouspolitiikan, joka tänne on pesiytynyt. Sen ansiosta Suomen bkt on saatu pidettyä kymmenen vuotta samana tai hiukan alempana kuin 2007. Miksi ei haluta samanlaista kasvua kuin jenkkilässä, siellä on dynaaminen avoin talous, jossa annetaan fuduja ja lasketaan palkkoja kun yrityksellä menee huonosti. Yhteiskunta ei siellä tarjoa ilmaispalveluja kehdosta hautaan, vaan joutuu tekemään töitä elantonsa eteen, siis kaikki joutuvat eikä ole progressiivista tuloverotusta joka vie työhalut. Hiilijalanjälki jenkkilässä on iso kun siellä ei ole julkista liikennettä juuri lainkaan, eikä jätteiden kierrätystä. Lisäksi polttoaine on niin halpaa että isoilla jenkkiromuilla siellä kannattaa ajella liikenteessä.

    Puuki

    Onhan se USA:ssa aika paljon erilainen kulttuuri kuin täällä autoilun ja muunkin toiminnan osalta.  Gallona polttoainetta on maksanut suunnilleen saman verran kuin litra Suomessa. Autojen päästöverot taitaa olla tuntematon käsite lännenmailla ja monessa muussakin maassa. Lisäksi  mm. öljyn poraaminen ja liuskeöljyn hyödyntäminen aiheuttaa paljon päästöjä, jos niitä ”luonnonpäästöjä” sitten yleensä lasketaan hiilijalanjälkeen kuuluviksi (?) .    Mm. Venäjän asukkaiden hiilijalanjälki puuttuu taulukosta, miksiköhän.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 79)