Keskustelut Metsänomistus Suden tapporahaa esitetään maksettavaksi

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 84)
  • Suden tapporahaa esitetään maksettavaksi

    Helsingin Sanomissa olevassa laajassa susi-aiheisessa jutussa on mielenkiintoinen ehdotus.
    Siinä esitetään susien tapporahaa maksettavaksi myös Suomessa.
    Kaiken lisäksi ko. ehdotus tulee aika yllättävältä taholta.
    Kannattaa lukea, antaa varmasti ajattelemisen aihetta niin nojatuoli-suojelijoille kuin susien kanssa elävillekin.

  • Puun takaa

    Jostain syystä susi-aihe ei nykyisin enää herätä sellaisia keskusteluhaluja niin kuin ennen.
    Mistähän moinen mahtaa johtua?
    Alatteko tulla vanhoiksi?

    Metsuri motokuski

    Jos suden kaataa ja myös minkätahansa rauhoitetun eläimen niin aina tulee käräjäreissu. Siinäkin tapauksessa että karhu hyökkää päälle ja ammut sen itsepuolustukseksi. Käräjäoikeudessa katsotaan asian todellinen tila. Jos tilanne on ollut itsensä tai omaisuuden suojaus niin tuomiota ei tule. Näin minusta pitä mennäkkin. Tällä poistetaan ne luvattomat tietoon saadut kaadot.

    Tosiaankin näitä poliisin myöntämiä lupia, omaisuuden suojaan tarkoitettuja, on myönnetty ja esimerkki oli mm Äänekoskella viime talvena. Poliisi oli rajannut kaatoalueen aika tiukalle ja susi /-t eivät vierailleet täällä alueella sen koomin lyhyitä pikakäyntejä lukuunottamatta. Tämä kyseinen hukka on vieläkin hengissä kun siirtyi tuonne Oulun eteläpuolelle.

    Minusta Virtain alueella on nimenomaan kyse alueen susikannan harventamisesta ei niinkään tietyn yhden tai kahden häirikkösuden poistosta. Kyse on ns lauman hajoittamisesta joka vaatii jo ministeriön luvan. Se lupa onkin tiukassa. Tämä tiedoksi mm. Tanellille jonka tarkoituksena oli arvatenkin kyseenalaistaa kirjoitukseni. Turhaan….. 🙂

    Korpituvan Taneli

    Kun pihassakin tapahtuva suden ampuminen automaattisesti johtaa käräjille, niin silloin ei todellakaan ole kysymys mistään luvasta ampua susi pihaalueella.
    Sen minä kyllä ymmärrän että niissäkin tapauksissa asia tutkitaan. Tutkinnan jälkeen yleensä tulee syyteharkinta. Jos olisi edes muutama tapaus jolloin olisi tehty syyttämättä jättämis päätös, niin silloin voisi puhua jonkinlaisesta luvallisuudesta henkensä ja omaisuutensa puolustamisessa.

    Se että yhtään syyttämättä jättämispäätöstä ei ole tehty, osoittaa että on oletusarvoisesti rikollista puolustaa henkeään ja omaisuuttaan sutta vastaan, vaikka olisi omassa makuuhuoneessa se susi.

    ””Hölliä”” poliisin myöntämiä lupia esiintyy vain kaupunkialueilla, joissa taas ampumisen esteenä ovat yleiset turvallisuusnäkökohdat.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    putte

    Rane:
    ”Ranen mielestä eläin ei voi olla yhtäaikaa sekä uhanalainen että yleinen riesa.”

    Metsuri motokuski:
    ”Kyse on ns lauman hajoittamisesta joka vaatii jo ministeriön luvan. Se lupa onkin tiukassa.”

    Susi on sosiaalinen laumaeläin, joka metsästää sille ominaista ravintoa luonnollisen laumansa voimin. Uhanalaisena laumoittumista ei pääse tapahtumaan, jolloin yksittäiset sudet evät pysty käyttämään luontaista ravinnonhankintatapaansa vaan joutuvat nälissään harjoittamaan jopa kannibalismia syömällä biologisesti samaa lajia olevia koiria.

    Susilauman hajoittaminen onkin todella älytön ajatus, sillä juuri laumojahan Suomeen pitäisi saada lisää. Susikannan tarpeelliseen kehitykseen meillä on todella otollinen tilanne hirvikannan ollessa noin tuhat kertaa suurempi kuin sata vuotta sitten. Hirvimiesorganisaatio on osoittanut haluttomuutensa huomioida harrastustoiminnassaan muuta yhteiskuntaa millään tavalla, joten ehkäpä sudet hoitavat homman kuntoon.

    A.Jalkanen

    Sudelle koiran likvidoinnin syy voi olla paitsi ruuan hankinta, myös kilpailijan eliminointi reviiriltä.

    Puun takaa

    Viimeisimpien uutisten mukaan maa- ja metsätalousministeriö on muuttamassa suurpetopolitiikkansa aluelähtöiseksi.
    Vahinkoa aiheuttavat pedot tullaan hävittämään.
    Ensimmäiseksi poistetaan poroja tappavat ahmat ja sen jälkeen sudet ja karhut.
    Taustalla on valtion maksamat useisiin miljooniin euroihin nousevat petokorvaukset, joista halutaan nyt päästä eroon.

    pitkät neulaset

    Ehkä tarkoitus on kasvattaa susia niin paljon ettei kukaan uskalla
    liikkua jalkaisin tahi polkupyörällä ?
    Seurantalaitteella varustetulla autolla 3,3 senttiä/km ajelevat kaikki
    tulevaisuudessa.

    suorittava porras

    Lainaus ”maaseudusta”:

    Kapia eli syyhytautia sairastavaksi epäilty susi on nähty useaan otteeseen Huittisissa Satakunnassa. Eläimestä on myös riistakamerakuvia. Eviraan ei ole tullut kapisia susia moneen vuoteen.

    Paikallisten mukaan riistakameran kuvassa vieraillut yksilö ei ole ainoa sairastunut susi.

    Näihin ei tarvita tapporahoja . Antaa vain luonnon hoitaa…parhaassa tapauksessa koko lauman.

    Puun takaa

    Valtion ensi vuoden budjetissa suurpetojen aiheuttamien vahinkojen korvaamiseen on runsaat 4 miljoonaa euroa. Tämänhetkisen arvion mukaan valtio joutuu pulittamaan petojen aiheuttamista vahingoista poromiehille noin 8 miljoonan euron korvaukset. Esitykset korvaussumman kasvattamisesta hylättiin eduskunnan budjettiäänestyksissä torstaina.

    Useat kansanedustajat toivoivat, että petokorvauksiin varattaisiin todellisia kuluja vastaava summa. Äänestyksissä esitettiin määrärahaan 1 – 4 miljoonan euron korotusta – mutta tuloksetta.

    Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että korvauspottia joudutaan kasvattamaan ensi vuonna lisäbudjettirahoituksella. Eduskunta patistaakin hallitusta lisämään rahoitusta ja pitää välttämättömänä, että suurpetojen aiheuttamat vahingot korvataan täysimääräsesti.
    Yle Uutiset

    Anton Chigurh

    Porojen aiheuttamat vahingot metsätaloudelle ovat satoja miljoonia.

    Noita tahallisia vahinkoja suurpedot hivenen osaltaan pienentävät. Ja saavat ne jopa loppumaan, kun niiden annetaan operoida rauhassa.

    Tuo mantra on kontrolaista propagandaa (MTK:n metsävastaava tiirolan hymistellessä vieressä hyväksyvästi), jota vastuullisten puuntuottajien yhteiskunnan jämäkkänä selkärankana ei tarvitse sietää.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 84)