Keskustelut Tekniikka Stihl MSA 160 C akkusaha

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16)
  • Stihl MSA 160 C akkusaha

    Luin Tekniikan maailman Rakennusmaailmasta 5/12 sivu 60-61 otsikon sahaa kovasti ylistävän ”Täysosuma” -artikkelin. Sahaa kehuttiin jopa samanveroiseksi yhdellä latauksella kuin pieni 2-t saha yhdellä tankillisella suorituskyvyltään.
    Riittäisköhän oikeastikin kakkos sahaksi johki kevyempiin hommiin?
    Onko kellään kokemuksia?

  • jees h-valta

    Kyllähän tuolla puolensa on. Saa polttopuita vaikka tallissa sahailtua. Ja hätävaraksi jopa harvennuksen kakkos-sahaksi mukaan. Ja mökin pikkuhommiin kätevä katkoja.

    Itäsuomen Antti

    Jos oletetaan että kakkossahalle riittää että voi sahata yhden tankillisen, niin mikäjottei. Mutta entä jos ykkössaha laukeaa aamupäivällä, ja kakkossahalla päätetään pärjätä koko päivä?

    Akkuvehkeet on niin pitkään käteviä kunnes sähköloppuu. Näkeehän sen raksallakin. Akkukone toimii tasan niin pitkään kun virtaa riittää ja toinen akku latautuu nopeammin kuin käyttöakku kuluu.

    Rakennushommissa kuvittelen että akkukäyttöinen saha toimii erinomaisesti. 2-3 akkua pitää sen toiminnassa koko päivän.

    Harvennuksellakin itsellä ainakin menee pienessä sahassa varmasti tankki ja tunti joten työpäivään pitäis varata 5-6 akkua tai sitten latausmahdollisuus, jos jompikumpi näistä toteutuu niin miksipä ei.

    Gla Gla

    Kokemuksia ei ole, mutta akkusahan kohderyhmä lienee pieni. Muuta järkevää käyttöä kuin sisätiloissa sahaamisen en keksi. Stihlin 192 on niin näppärä kuin saha voi olla, ja sitä voi käyttää rakennushommien lisäksi hätätilassa myös metsässä.

    TM:n arviot pätee vain akun ollessa uusi. Kapasiteettihan heikkenee jatkuvasti, joten vuoden jälkeen voi olla edessä uuden akun hankinta. Paljonkohan sekin maksaa?

    torppari

    säästää hakkuut kevät-talveen niin voi ottaa aurinkopaneelin selkään. jo alkaa virta riittää

    koutus koutus

    Muistan lukeneeni akkusahatestin, olisiko ollut jossain Metsälehden tai jonkin toisen alan julkaisun numerossa. Mieleeni on jäänyt siitä vain lopputoteamana, ettei Stihlinkään akkusaha sovellu metsähommiin.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Eiköhän sähkökäyttöisille sahoille yleisesti ole käyttöä ihan tarpeeksi muuallakin, ettei niitä tarvitse metsässä ulkoiluttaa.

    Onhan noita tullut jo kaksikin ostettua. Keskellä asutusta on turha roikastaa bensakäyttöisellä ja pitäähän sitä aina joskus sisätiloissakin sahailla.

    Tämä akkusaha on siitä hyvä, että ei tarvitse temppuilla sen johdon kanssa, se on uskottoman iso riesa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Gla Gla

    Jos rakennushommaa tekee, jossa silloin tällöin hiukan sahaa tarvitaan, en itse sähkösahaa edes kaipaa. Pienkonebensalla käryt jäävät mitättömän vähäisiksi.

    Eri asia on, jos enemmän pitää sisällä sahata. Mutta aika harvinaisia tuollaiset tilanteet varmaan on. Johan pölykin alkaa pian haitata, joten parempi isommat määrät on sahailla ulkona. Niin sähköllä kuin bensallakin.

    6 m3 6 m3

    Tohon Glan kommenttiin täytyy todeta että sisäremonteissa purkuhommissa akkusaha on kähy peli. Tahtoo niitä roikkia risteillä muutenkin ristiin rastiin.
    Tuo on kahden ”rintsikan” omistajan kokemuksella kerrottua.

    Pihalla ja puutarhassa myös näppäriä ja turvallisempi niinkuin Taneli totesi.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Rööri Roope:
    ”Akkusahat on tehty tumpeloita varten. ”

    Jos näin on, niin ilmoittaudun tumpeloksi numero yksi. Tosin minulla ei ole koskaan ollut akkusahaa, mutta sähköisiä ketjusahoja kaksittainkin.
    Minä tumpeloin niillä puuta poikki, silloin kun naapurit olivat lähellä ja joskus sisätiloissakin.

    Akkusaha tuo hommaan helpotusta kun ei tarvitse varoa johtoa.

    Minusta tumpelo on se joka ei ymmärrä että kuhunkin tarkoitukseen on omat työkalunsa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    6 m3 6 m3

    Rööri roopella omat työkalut, kenen lie työ halut?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16)