Keskustelut Tekniikka Stihl ms201

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 691)
  • Stihl ms201

    Onko muilla kokemuksia kyseisestä sahasta? Itse ostin ja pakko huskun miehenä myöntää että stiili hallitsee noi moottorisahat paremmin, onse vaan niin mahtava peli sahata.

  • Jätkä

    Kyllä tuo sähköisesti säädettävä kaasutin on oiva keksintö kaikille niille, jotka eivät tajua mitään kaasuttimen säätämisestä.

    Autojen automaattilaatikoiden kanssa sillä ei ole mitään yhteistä. Automaattilaatikko ”säätää” ja vaihtaa jatkuvasti – kaasuttimen sitä ei tarvitse tehdä. Kun on hyvä kaasutin ja se oikein säädetty, niin sen kanssa ei tarvitse pähkäillä yhtään.

    Toisin kuin jotkut väittävät, meisselisäätöisiä kaasuttimia ei tarvitse ruuvata jatkuvasti. Siinä ei säätöneulojen asento muutu sahatessa – ei sitten takuulla.

    Kaasuttimeen ei tarvitse vaihdella kalvoja – se on vain huoltomiehen myyntikikka. joskus on lähtenut säätökalvon keskellä olevasta metallinastasta pala pois, mutta sellaiset kalvot on jo kymmenien vuosien takana.

    Yhdeksällä sahurilla kymmenestä voisi aivan hyvin tarkan säädön jälkeen ottaa säätömeisselin lopullisesti pois, taikka liimata suuttimet ikiajoiksi kiinni. Se olisi heille paras ratkaisu.

    Kerran ajeli yksi isäntä oji ja suoritti äkkijarrutuksen: Tuli sahansa kanssa minun luo ja kysyi, osaanko säätää kaasuttimen. Kysyin: Oletko ruuvannut näitä? ”Ja niin Perkeleesti”, sanoi ukko.

    Kyllä ne olivatkin ihan poskellaan. kohta saha kävi hienosti. Ukko sanoi, että koskaan se ei ole käynyt niin hyvin. Sovimme, että hän ei enää koske säätöihin.

    husku550xp

    Kumpaa laippaa suosittelette 201:seen 12 vai 14 tuumaista? Pienempää puuta sahailen alle (kuitupuu), jos joku sattuu kysymään että minkälaista puuta sahataan.

    Jätkä

    Molempi parempi. Jos tottuu jompaan kumpaan, niin se on hyvä. Lyhyemmässä laipassa ketju pysyy paremmin päällä.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Jätkä kyllä tuossa säätöasiassa oikeassa. Olen minäkin joskus saanut säädöt vahingossa kohdalleen, mutta sen olen oppinut että hyvän huoltomiehen jäljiltä kun saha on, niin meisselin voi unohtaa kotiinkin. Tuo 201 säätö on hyvä meikäläiselle, ei tarvi meisseliä.

    Eiköhän tuo laippakysymys ole tottumisasia. Jos kokemusta ei juurikaan ole niin tietysti pienelle puulle lyhyt laippa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Tolopainen:

    ”Pikkutilhi painaa tankit täynnä 5kg, eli ei lähelläkään mainostettua 3,8kg.”

    Vieläkö tuokin asia on tällä palstalla epäselvä ja aiheuttaa kommentteja?

    Sahan paino, niin kauan kun niitä on sarjatuotannossa valmistettu ja Suomessakin yleisesti käytetty (50-luvulta) on ilmoitettu ilman laippaa ja ketjua. Tietysti tankit tyhjänä. Eikä poltto ja voiteluaineita ole missään kanavistossakaan, tipan tippaa, kun laite punnitaan.

    Jos tuo suoraan metsästä tankatun sahan, talvella, puntariin, niin ei se nyt niin kummallista ole jos puntari näyttää melkein tuplaa ilmoitettuun painoon nähden.

    Tuo sahavalmistajien kikkailu on kyllä sinänsä tuomittavaa. Kyllä sahan vois ihan hyvin punnita työkunnossakin. Tätä 201 sahaakin myydään varmaan 98% juuri tuolla 44 lenkkisellä ketjulla ja sen edellyttämällä laipalla. Eli siis se viserrys että kun me ei tiedetä millä laipalla ja ketjulla sitä käytetään on silmän lumetta. Kun ketju ja laippa painon yhteydessä ilmoitettaisiin, niin siitä olisi helppo hunttailla mitä se sillä vaihtoehtoisella varustuksella olisi. Valmistajat ja sahakauppiaat eivät vain halua palvella tässä asiassa käyttäjää.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Tolopainen Tolopainen

    Aika harva on sahojaan  puntaroinut kuten allekirjoittanut, se on käytännössä iso ero, jos saha painaisi vain 3,8kg yli viiden kilon asemesta, sitäpaitsi minun vanhempi 0,20 on kevyempi kuin tämä uusin hiukan keskeneräinen malli.  Päästöjen takia tekniikkaa on jouduttu uudistamaan liian nopealla aikataululla. Pikkutilhiä tullaan  keventämään lähiaikoina, kun malli uudistuu, sahan perustekniikkahan on todella jo vanha. Rankojen sahaukseen näppärämpi ja kevyempi saha on Ms193, sitä myydäänkiin nykyisin  enemmän kuin 201:stä, joka alkaa olla liian kallis tehottomaksi piensahaksi, parilla satasella saa hyviä rankasahoja satunnaiseen käyttöön.  Jos enemmän aletaan sahata pitää olla 14 tuuman laipalla saha, jossa on vähintään kolme heppanen 45 kuutioinen voimanlähde, kilo tulee painoa lisää, mutta puhutaan ihan eriluokan työskentelynopeudesta, puolessa ajassa tekee saman mitä näillä piensahoilla.

    husku550xp

    Nyt kertokaa viisaat mistä johtuu laipan kovakuumeneminen 201:sessä. Kävin ostamassa uuden stiilin laipan ja ketjun. Laippa menee silti melko kuumaksi kärsii kummiski vielä kättä pitää vai onko tuollainen ihan normaalia. 193 stiili ei kyllä kuumene yhtään. Ketju kyllä pyörii hiukan takerrellen tuossa 201:sessä. HUOM ihan stiilin oma laippa ja ketju

    topintam topintam

    Saattaahan se pulverimaali siellä laippa-urassa vähänaikaa jarrutella ennekuin kuluu pois.

    Tolopainen Tolopainen

    Öljynsyöttö liian pienellä.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Öljynsyöttö tosiaankin ensiksi mieleen tulee. Tämä 201 kun on sellaisella säädöllä toki varustettu. Ei kaikissa tilhissä sitä säätöä edes ole. Onko Huskuissa kaikissa?

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 691)