Keskustelut Tekniikka Stihl MS 241 C-M

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 128)
  • Stihl MS 241 C-M

    Merkitty: 

    Kiinnostaisi kuulla kyseisen sahan viimeisimmästä mallista (2.3kW) kokemuksia. Itse ostin kyseisen sahan lokakuussa ja n.15 tankillisen jälkeen ei ole kuin positiivista sanottavaa sahasta.

  • Ola_Pallonivel

    Jossain täällä oli keskustelua, että yhden mutterin laipan kiinnityksessä pitää olla tarkempi. Jääkö laippa ”vinoon” ja lämmetessään oikenee => ketju löysällä?

    Mettämakuri

    MS 200 ketjukotelo pitää puhdistaa kerran päivässä jos oikeasti töitä tehdään. Kyllä se  ketju hieman kiristyy vielä kun mutterin kiristää.

    Jätkä

    Pavekka:”Ei niitä oikein viitsi kunnostaakaan kun ajettu hammas muodottomaksi.”

    -Jos on ajettu hammas muodottomaksi, niin sitä ei todellakaan kannata enää kunnostaa, koska siitä ei enää koskaan kunnollista saa. Ainoa laite sellaiselle ketjulle on teroituskone, eikä sen kanssa kannata hienostella. Sahaaja ei sitä ansaitse, vaan painetaan kerralla milli pois särmästä – Ei ole väliä vaikka hammas karaistuu, paremmin kestää sitä hölmöä käyttöä.

    Noille suhareille voisi olla ihan sopivia ne Kiinalaiset ketjut, joita myydään 5 kpl kahdellakympillä.

    Kaverilla oli ”vinopino” mökkiläisten ketjuja, joita ei ole kertaakaan viilattu. Sahattu jurrattu vain niin kauvan, että usko on loppunut. Hän kun on nuuka mies, niin viilailee niistä itselleen harrastesahaukseen ketjuja. ( En kyllä itse viilaisi)  Merkkiketjuja kyllä, mutta laittaisin teroituskoneen pyörimään, koska maksaa ne kunnon viilatkin, vaikkakin olen aina ostanut vähintään tusinan kerrallaan alan liikkeestä parhaita viiloja.

    Kaveri kertoi yhdellä mökkiläisellä olleen sahasta vetoratas kulunut niin loppuun, että ketju ei pyörinyt. Se olisi pitänyt nähdä ihan ite`.

    Mettämakuri

    Niin ketjun kiristys ongelma voi johtua myös kuluneesta vetorattaasta. jos uraa keskellä niin heti ratas vaihtoon.

    Pavekka

    Rakennuspurkuhommissa viila ja teroitin saattaa olla jo lähtökohtaisesti liian hienoa tekniikkaa. Akkukulmuri siinä paras on mutta silloinkin teroitusta pitäisi tehdä jatkuvasti työn edetessä terän tylstyessä juuri siksi ettei ne hampaat mene muodottomiksi ja ketju veny.

    Toinen on tuo kiinanketjujen kierrättäminen mutta mun mielestä ajoittainen merkkiketjun teroittaminen on kätevämpää kuin ketjujen vaihtelu. Vaihtelussa on kuitenkin aina siivoustyötä, availuja ja säätöjä. Joissain sahamalleissa vaihto voi olla lisäksi työlästä.

    Jätkä

    Niin. Kiinanketjujen käyttöä tarkoitin siis vain ja ainoastaan kertakäyttöisinä, eli jos kerran sahaillaan hiekkaisia ja betonisia puita ja usein maihin tai kiviin, sekä jurnutetaan niin kauvan kuin savun mukana jotain tulee puusta pois, niin ketju vaihtoon. Kun sen oikein treenaa, menee vaihdossa jopa alle kymmenen sekuntia.

    En kuitenkaan sellaisiin roskahommiin laittaisi uutta merkkiketjua, loppuunsahattu olisi siihen kyllä hyvä, eli ketju, joka on viilattu viimeisen kerran.

    Pavekka

    No voihan kiinanketjuakin teroitella ihan samoin kuin merkkiketjuakin eli voi sen niinkin tehdä että kiristelee ja teroittelee sitä mukaa kun venyy ja kuluu. Tai käyttää kertakäyttöisenä. Nuo kymmenen sekunnin vaihdot on esson baarin hölinöitä. Voihan sitä noinkin uhota.

    Nimetön

    En löytänyt sitä ennätys suoritusta.

    Teufelin Zumi

    Mihinkähän tuon säästyneen ajan sitten käyttäisi?

    jees h-valta

    Mettämakuri tuolla siivoilee ketjukoteloa päivittäin ms200:llaan. Huvinsa kullakin, eipä ole tosiaan tullut mieleenkään aivan viimeisten 200-201 sahojen kanssa. Päivät tehdään ja illat huilataan ja saha saa lähinnä bensaa ja teräketjuöljyä. Oli kesä tai talvi.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 128)