Keskustelut Tekniikka Stihl ms 211 hyytyminen

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 33)
  • Stihl ms 211 hyytyminen

    Merkitty: 

    Vuosmalli 2011 oleva saha on nyt pari vuotta temppuillut, eli välillä käy ihan ok ja välillä hyytyy kun kaasuttaa. Kaasari ja äänenvaimennin putsattu eikä päällisinpäin näy mitään kulumaa. Sahalla sahattu maksimissaan 100 tankillista. Bensana olen käyttäny 98E ja teboilin 2-t öljyä. Kaasarin vaihto edessä vai mikä?

  • Marni

    Tinnerissä pitää liottaa

    Jätkä

    Taitaa ne Zama-kaasuttimet tulla Tilhin omistamasta Kiinalaisesta tehtaasta. MS 200:n kaasuttimissa on tiettävästi kiihdytyspumpuilla ja -ilman olevia kaasareita – ero tuskin havaittavissa.

    Jos sahan ilmansaantia ei ole suunniteltu myös pöllyävän lumen seassa käytettäväksi, se toki jäädyttää ilmanputsarin. Sellaisiin sahoihin pitää imuilman saanti järjestää niin, että siinä ei ole lunta, eikä edes vettä. Joskus oli Jonseredissä tiheä metalliverkkosuodatin, joka rehellisesti päästi lumen ja veden moottoriin sen käydessä.

    trimmeri

    Siis onko nyt kyseessä oikeasti ms 211 ? Täällä on haukuttu ns. isäntälinjan sahat syvimpään, mutta 211 onkin huomattavasti syvemmältä. Puhdas mökkisaha on ja ihan p*ska. 2 tuollaista sukulaisilla ja kokemuksen mukaan 100 tuntia on hyvä saavutus. Ennen kannattaa hommata vaikka olio makki.

    Tolopainen Tolopainen

    Niin ei tuosta käyntivarmaa sahaa saa muuten kuin ostamalla ammattisahan 241, aika tyypillistä, että halpamalleissa on toimintahäiriöitä. Tuo on kallis halpismalli, kun tilhillä on noita parin sadan mökkisahojakin.

    pitkät neulaset pitkät neulaset

    Näkyy olevan jossain 350 kantturoissa tuo malli. Torin palstalle myyntiin , voi saada puolet pois maksamastaan hinnasta.

    Nuo kaasutinongelmat on aika raivostuttavia. Kiihdytyspumputtoman vanhan vähän sahatun jos jostain löytää, niin onkkelmat siltä kohdin vähenee.

    sebu2000

    Pitääpi kokeilla halpis kaasarilla vielä jos sahan sais sillä kuntoon. Vara sahana 55 husky joka pelaa mutta on turhan painava pienkarsimiseen mettässä.

    Pavekka

    Kaasari voisi olla syypää. Mutta voi olla joku muukin. Zamat on kiinalaisia mutta kiinalaiset tarvikekaasari on eri.  Jotkut niistä toimii jotkut ei. Kannattaa tilata kaksi eri kaupoista jos edes toinen toimisi. Ei ne toimiessaankaan alkuperäisen veroisia ole. Mutta jos toinen maksaa satasen ja toinen vitosen niin ei parane valittaa jos toimii jotenkin.

    Jätkä

    Uskokaa huviksenne, että Stihlilläkään ei ole kuin pari- kolme sahamallia, jotka on tehty ihan aikuisten oikeasti sitä varten, että niillä sahataan niin perusteellisesti.

    Taitaa halvin niistä olla tällä hetkellä 201, jonka todellinen kesto on testattu Suomessakin tuhansin käyttäjin. Ainoa heikko kohta on ollut kaasutin.

    Sama kaava on Huskulla ja Jonssilla. Sinitaivas myös!

    Merkki koneen kyljessä ei kerro vielä mitään, eikä sahakauppiaan leveät jutut.

    Yksi vanha totuus on ja pitää : Halpa ja hyvä ei sovi samoihin kuoriin. Jos saa tarjouksessa 55 kuutioisen ”Melkein ammattisahan” alle neljänsadan, niin hälytyskellojen pitää soida. Onko se varastettu, vai onko se koottu epäonnistuneista osista?

    Miksi ammattimetsureilla ei ole kaikenmaailman sahoja?  Miksi metsäoppilaitoksen oppilaat sahaavat vain parilla erilaisella sahamallilla?

    Kun aloitimme aikoinaam Kuhmoisissa metsurikurssin, ostimme sille k’ättelyssä lähes kolmekymmentä M-sahaa Huskuja ja Jonsseja. kumpiakin saman verran. Sitten myöhemmin esittelymielessä Patuja – Ei ainuttakaan Tilhiä vielä kymmeneen vuoteen.

    Täällä Pohjanmaalla on SOK niin vahvoilla, että ne alkoivat työntää Tilhiä aina pari kappaletta kerrallaan esittelysahoina. Yhtäkään ei ostettu – laatu ei vakuuttanut.

    Nykyään on tilanne toinen, Tilhilläkin on pari ”ihan hyvää” sahaa. 241 ei kuulu joukkoon.

    Jos sahan hankintaan on mahdollista käyttää korkeintaan neljäsataa, mutta sen pitää olla oikea saha, niin käytetty saha, joka on ihan oikeasti uutena maksanut ainakin 700 – mieluummin tonnin pintaan…. Jos se on ehjä, ( ei ole kaikkein kevein, Tilhin 200 – 201 :stä lukuunottamatta) – oikein kunnon puristukset, käy oikein hyvin matalaa tyhjäkäyntiä ja jos myyjä vielä antaa sille takuun, niin se vastaa kahtakymmentä kolmensadan euron Guttaperkkasahaa.

    Nimetön

    Tilhellä ja Huskulla ainakin sahat on luokiteltu kolmeen eri luokkaan ja jos valmistaja on sahansa ilmoittanut ammattisahojen luokkaan niin sitä se sillon on, esim Stihl 241 kuuluu kyseiseen luokkaan ja sähkökahvoilla hinta 839 euroa. Joskus on sanottu että ammattisa on suunniteltu kestään polttaa bensaa kolminkertasen määrän mitä näillä isäntä/vapaaajan sahoilla. Niitä litramääriä en muista minkä litramäärän esim. ammattisaha on suunniteltu kestään.

    Varmaankin aika pieniä määriä ammattisahoillakin nykyään sahataan kun Husku lupaa ammattisahoillekkin 2v takuun.

    Jätkä

    Husku lupaa kolmen vuoden takuun, jos samalla kertaa ostaa pienkonebensaa, kuin uuden sahankin. Tismalleen samalla sylinteritilavuudella ja teknisillä tiedoilla varustetut Huskun ja Jonssin ammattisahat ovat käytännössä saman arvoisia ja samoista osista koottuja kosmettisista eroistaan huolimatta.

    Tilhi 241:n varustukseen kuuluu 3/8 ” ketju, joka on mökkisahojen tunnus pienemmissä kokoluokissa. Siinä on myös kiinteä vetoratas, joka samoin on lelusarjan sahojen merkki. Hinta on alkaen 699 €.

    Eli myyntihinta on liikkeestä riippuen jotain 500 – 699 :n välillä.

    Varmaan se on mökkisahojen kärkeä, mutta ei taida ammattilaisilla olla sellaisia käytössään.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 33)