Keskustelut Tekniikka Stihl fs280k raivaussahan viat

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Stihl fs280k raivaussahan viat

    Merkitty: 

    Arvoisat palstalaiset!

     

    Sain korjattavaksi Stihl fs280k raivaussahan. Se on aika vanha laite.

    Siinä on seuraavat viat:

    -Lähtee käyntiin siten että käynnistysnarua nykiessä pitää painaa hieman kaasua.

    -Raivaussahan terä pyörii tyhjäkäynnillä.

    -Tyhjäkäynti tuntuu olevan hieman matalakierroksinen.

     

    Mistäs päästä tätä ongelmaa kannattaisi lähetä selvittämään?

    Jos olen oikein ymmärtänyt terän pyörintä tyhjäkäynnillä saattaa johtua kytkimestä tai kaasuttimen säädöistä.

    Kaasuttimessa on perinteiset LA, L, H säätöruuvit.

    Onko tuo LA ruuvi että se säätää kaasuläpän asentoa?

    L ruuvi = matalat kierrokset.

    H ruuvi= korkeat kierrokset.

    Onko tuossa laitteessa perinteinen L ruuvi ja H ruuvi täysin kiinni ja sitten 1½ kierrosta auki. Pääasia ettei käy liian laihalla.

     

  • Jätkä

    Periaatteessa nuo säätöruuvit ovat juuri noin. Jos kytkin ottaa kiinni tyhjäkäynnillä, saha yleensä sammuu, kun terää painaa puuhun. Jos Tyhjäkäynti on liian matalalla, kannattaa ensin kokeilla, LA- ruuvia myötäpäivää kiertämällä esim kierroksen = nostaa tyhjäkäntinopeutta. Sen jälkeen ehkä käyntiinlähtö onnistuu ilman kaasuttamista. Kaasulle on yleensä joko liipaisimessa tai ryyppyvivussa ”puolikaasu-asento”, joka lähtee sitten pois kun liipasimesta liipaisee.

    Kun kone käy maassa ja terä on koholla pyörien, niin L- suutinta käännetään pienemmälle (myötäpäivään), jolloin tyhjäkäyntikierrokset ehkä nousee. Etsitään paras käynti – jonka jälkeen säädetään kierrokset sopivaksi L-suuttimesta.

    Sitten murjaistaan kaasu aivan pohjaan, odotetaan, kunnes kierrokset asettuvat ja H-suuttimella haetaan se raja, jossa käynti alkaa nelistää. Se on siinä, mutta jos terä ei lakkaa pyörimästä, niin kurkistus kytkimeen – vika on siellä

    teukka

    Juu kiitoksia vinkeistä.

    Laitoin tänään tuon sahan käyntiin ja tyhjäkäyntikierrokset olivat ihan hyvät.

    Lisäksi irroitin varren ja moottorin toisistaan, pääsin näkemään kytkimen. Kytkimen jousi oli katkennut. Hieman oli epäselvyyttä mihin suuntaan kytkinpalojen kiinnitysruuvit irtoaa mutta se olikin normaali kierre ja ne lähti irti.

    Pitää hankkia uusi jousi.

     

    Jätkä

    Yleensä  kun kytkimestä katkeaa jousi, ei kytkin irroita lainkaan, vaan aina kun kone käy, pyörii terä ja kun terän pysäyttää, kone sammuu.

    Sitä voisi ihan hyvin verrata autoon, jossa on vaihde päällä ja kone käynnissä. Jos kyse on manuaalisesta vaihteistosta, niin riskimpikin kone pysähtyy, kun auto pysäytetään (jarrulla) – kytkimeen koskematta.

    teukka

    Laitoin sahan kuntoon. Nyt terä ei pyöri tyhjäkäynnillä. Tyhjäkäyntinopeus on aika hyvä.

    Vielä olisi kysyttävää ilmansuodattimista.

    Tuossa sahassa on 2 erilaista ilmansuodatinta. Toinen on jotain kangasta ja on ilmeisen halpa. Toinen taas on muovireunainen, siinä on jonkinlainen ohut kalvo jonka läpi ilma kulkee.

    Miten noita ilmansuodattimia käytetään? Ilmeisesti tuo muovireunainen on normaalikäyttöön ja paksumpi kangassuodatin on sitten pölyiseen maastoon. Käytetäänkö noita yhtä aikaa vai pelkästään jompi kumpi?

    Tuo saha ei käynnistynyt kunnolla jos siinä on molemmat suodattimet samaan aikaan kiinni.

    Jätkä

    Se suodatin, joka päästää ilmaa kevyemmin läpi on oikea. Toinen soippi paremmin talvikäyttöön ja toinen kesäkäyttöön, mutta käytännössä R-sahan suodattimen työ on pitää kaikki satiaista suuremmat loitolla. Ei kai sillä missään hiekkamyrskyssä sahailla.

    Petkeles Petkeles

    Olen aikoinani viettänyt useita kesiä tuon sahan kanssa joten voin varmaksi sanoa että se nylonsuodatin tulee alimmaksi kaasaria vasten ja se huopapalanen siihen päälle esisuodattimeksi.

    Jätkä

    Ei ole pitkä aika, kun eräältä laadukkaitakin sahoja tuottavalta valmistajalta on tullut sahoja, joiden ensiasennussuodattimet ovat olleet vääriä. Liian tiukkoja!

    Jos tutustuu erilaisten – erimerkkisten sahojen ilmansuodattimiin, niin voi joskus äimistellä, miksi suodatin on sellainen kuin on.

    Nuhainen kone muuttuu ihan oikeaksi ammattikoneeksi, kun esim kuorii sen ilmansuodatinta – Onhan niissä usein kaksinkertainen verkko, joiden väliin kertyy roskaa, eikä se pääse hevillä sieltä pois. Joissakin on paksu vaahtomuovityyny, joka vielä öljyyntyy kaksitahtiöljyllä, tai siihen jopa suihkutetaan sitä varten myytävää öljyä.

    Raivurissa sellaisia ei tarvita, nii kauvan, kuin sillä sahaillaan normaalissa olotilassa ja itseki pystytään siellä olemaan.

    Ilman suodatinta ei kuitenkaan pidä sahailla, vaan sellaisen puuttuessa voi esim kangas-suodatin toimia varsin tehokkaana siivilänä, ettei suotta mene esim neulasia ja lehtiä nieluun – ainakaan kovin usein.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)