Keskustelut Metsänhoito Stihl 490 raivurin kulmavaihteen kesto

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 38)
  • Stihl 490 raivurin kulmavaihteen kesto

    Pahimmillaan lauennut kulma per työreissu. Parhaimillaan kestänyt jopa 3kk..

    Ostin tänään uuden 490 stihlin, mietin jotta veis kulman pajalle ja laitattaisi siihen niiden kiinalaisten laskereiden tilalle SKF laakerit ja teettäisi rasvareijän.

    Toki takuu raukeaisi, mutta jos edellämainituilla muutoksilla saisi kestämään täyden kauden, niin olisi se vaivan arvoinen yritys verrattuna siihen kiusaan kun yrittää etsiä lähintä takuuhuoltoa reissussa

  • Rane2
    Jätkä

    Paras hyötysuhde on, kun kone ottaa kohtalaisen tarkkaan ne kierrokset, jotka valmistaja on koneelle suunnitellut ja toteuttanut. Jos kone ei röpötä yhtään, seos on liian laiha, eikä saada ulos niitä tehoja, jotka on siihen laitettu. Jos käynti on tasaista röpellystä, puuttuu ylärekisteristä helposti 1000 – jopa 2000 kierrosta. Koneesta ei saada täyttä tehoa, se katrstoittuu ja sen esim kytkin luistaa liian helposti. Myös polttoaineen kulutus kasvaa ja saattaa olla, että täydellä tankilla saa sahattua vain tunnin ja viisitoista minuuttia ja kaveri samanlaisella päästelee pari tuntia.

    Varvikello olisi joillekin ”suhareille” aivan välttämätön varuste.(Tosin he eivät uskoisi edes sitä)

    Jos oikein huippusahuri sahailee ”joka päivä” samalla sahalla, jonka ilmanputsaria ei pestä koskaan, sytytystulppa on vielä kolmen vuoden tehokkaan sahaamisen jälkeen kertaakaan avaamatta je teräketjua vaihdetaan korkeintaan kerran vuodessa, eikä sen purupiikkiä ole viilattu lainkaan, niin sanonkin, että tuollainen kolmivuotia saha pitäisi säätiöidä museoon – Samoin sen sankarikäyttäjä. Siinä on yhdistelmä, josta kaikkien pitäisi oppinsa ammentaa.

    Nimetön

    Kulutus/sahan kesto ovat toisarvoisia asioita, korkeintaan mielenkiintoisia aiheita keskustella.  Sahan ei tarvitse pelata yhtä kautta kauempaa. Se on sikäli pieni hankinta vuosi tasolla, että sen kyllä raskii säästelemättä käyttää loppuun. Sahasipa itsekukin minkä määrän hehtaareja vuodessa, niin ainoa mikä merkitsee on, paljonko viivan alle jää.  Urakalla vaihtelevissa metsissä vuositasolla ei ammattimiehen tarvitse alle neljänkymmenentuhannen euron  työtään tehdä. Siihen kyllä raskii sahan väsyttää. Työkaluja ne on ja niillä tehdään tiliä

    Jätkä

    Paljonko yli kymppitonnin vuodessa Kopsurin omat verotettavat ansiotulot metsätyöstä ovat?

    Nimetön

    2017 ansiotulot 55 tuhatta 2018 ansiotulot 42 tuhatta.

     

    Nimetön

    Joka näitä ihmettelee,  todistaa minulle että tällä foorumilla on vain paikallistason pehertäjiä.

    Raivaaja

    Mulla Stihl 490 kestää kyllä hyvin. Ei mitään ongelmia,  jotain 100ha sahalla sahattu.  Eikä ole tapana säästellä vaan täysillä mennään. Urakkapalkalla ei jouda leikkimään.

    Kopsurilla työkohteet vähissä kun joutaa täällä höpöttämään parhaaseen sahausaikaan? 🙂

    Kumikettu

    Hyvin sanottu Kopsuri, olen paikallistason pehertäjä paikallisimmasta päästä. On ilo laulattaa sahaa paikallisesti.

    pihkatappi

    Joo, täälläkin ihan vain piirikunnallisesti ja veteraani sarjassa. Mutta kopsuri on ihan uskottava hahmo, jos sahaa samoilla vehkeillä ja työnmahtia on ja urakkaa, niin kyllä siinä tietysti pensaa palaa, eikä kannata laihalla seoksella särkeä moottoria. Viimeinen pätkä tällepäivälle lähtee nyt vuoden vanhalla 555fxllä ja kulma klonksuu aikalailla.

    Jätkä

    Kopsuri:”2017 ansiotulot 55 tuhatta 2018 ansiotulot 42 tuhatta.”

    – Siis Verotettavat henkilökohtaiset ansiotulot metsätyöstä? Sehän tietäisi jo  8000 €:n bruttoansiota / kk.  Ihan hyvää tasoa.

     

     

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 38)