Keskustelut Tekniikka Stihl 250 versus Husky 543 XPG

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 143)
  • Stihl 250 versus Husky 543 XPG

    Nyt ois Husky sopivasti tarjouksessa, mutta tehot ja kaasarin säätäminen mietityttää. Miten riittää tehot tukkipuihin? Verrokkina siis tuo saman tehonen Stihl. Nykystä sahaa ei ole tarvinnu paljon säädellä, mutta mites tuo Husky? Pitääkö säätää erikseen kesälle ja talvelle? Pureeko yhtä hyvin tukkiin, ku tuo vanha 250?

  • StihljaEchoMies

     
    <div id=”mailtoikkunamodalPopupTo” style=”z-index: 1102;”>
    <div id=”mailtoikkunapopupMailContentModal”>
    <div id=”mailtoikkunamailModalToClose”></div>
    <div id=”mailtoikkunapopupToQuestionModal”>What do you want to do ?</div>
    New mail<button id=”mailtoikkunabuttonEmail”>Copy</button><textarea id=”mailtoikkunatextCopyClipboardSelect”></textarea></div>
    </div>
    <div>Olisin itsekkin varovainen käytettyjen ostamisessa. Tiedän esimerkiksi tuttuja metsureita joilta uskaltaisin ostaa. Ei kaikki ammattisahatkaan ole tietokoneohjattuja vielä nykyäänkään. Esim. Echo CS501SX ja muut nykyiset ja lähimenneisyyden sahat kaasutinversioita. Kaasutinversiota pystyy säätelemään tee se itse asentajakin. Ei tuo saha nyt ostoksena niin ihmeellinen ole. MS251 Stihliä oli hiljan tarjouksena hieman yli 400 euroa. Jos paskan ja painavan Kiina sahan saa 200 eurolla, niin kannattaako leikkiä. Kiinalaiset ovat senverran huolimatonta sakkia ja laadunvalvonta olematonta ettei mitään rajaa. Myyhän ne niitä alitehoisia rautamöhköjään patapiheille urpoille. Oikeastaan junteille, jotka haluavat ostaa vinkuintiaanisahoja on aivan oikein että sahan elinkaari on muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen. Mutterit lentelee sahatessa, kahvat ja käynnistimet irtoilevat pitkin kankaita. Jollain ammattilaisen jäljiltä olevalla tuntemattomalla sahalla voi olla paljon kilometrejä takana. Monesti saha vaihdetaan kun se alkaa olemaan lopussa. Ei tosin aina näin. Hommaa jotain luotettavia yhteyksiä metsureihin tai kauppiaisiin taikka sijoita pari satasta enemmän ja osta uusi.</div>

    Jätkä

    Pahimmat sahanvaihtajat uusivat kolmen kuukauden välein sahansa. Käytännössä saha on silloin sisäänajettu, eli siinä mahdollisesti olleet valmistus- ja raaka-aineviat on jo hoidettu.Toki hyväkin saha voi olla aika lutku vuoden ikäisenä, mutta sellaisia metsureitakaan ei ole montaa suomessa, jotka urakkavuhtia sahaisivat koko vuoden.

    Se vaan, että jos haluaa ostaa ammattisahan, niin pitää osata ostaa ammattisaha, eikä jotain maatilamallia tai vastaavaa. Jopa sahakauppiaat kaupittelevat halpoja – saman näköisiä sahoja totisella naamalla, puhuen kuutioista ja painosta, ikäänkuin pelkästään ne ratkaisisivat tuottavuuden.

    Pitäisi katsoa tekniset tiedot ja vertailla saman kokisten ja jopa saman merkkisten sahojen arvoja, niin ehkä ne sieltä selviää…

    Joskus on ollut kaksi samanmerkkistä, lähes saman kokoista sahaa, mutta HUOM uutena toinen on ollut pari – kolmesataa kalliimpi. Kyllä siihen on syynsä – siihen korkeampaan hintaan.

    Enempi olisin varuillani aivan uutuussahan oston kanssa kuin muutaman kuukauden ikäisen laatusahan kanssa, josta jo tiedän, että se on huippuhyvä ja ”Miun maun mukkaan”.

    Puuki

    Stihliltä saa kunnon motorisahan. Melkein satapiikki johon voi laittaa metrin pituisen terälaipan. Sillä sopii esmes raivailla vesakkoa kontaten kun on ulottuvuutta eikä teho lopu kesken vaikka säädötkään ei ihan kohdillaan aina olisi.

    StihljaEchoMies

     
    <div id=”mailtoikkunamodalPopupTo” style=”z-index: 1102;”>
    <div id=”mailtoikkunapopupMailContentModal”>
    <div id=”mailtoikkunamailModalToClose”></div>
    <div id=”mailtoikkunapopupToQuestionModal”>What do you want to do ?</div>
    New mail<button id=”mailtoikkunabuttonEmail”>Copy</button><textarea id=”mailtoikkunatextCopyClipboardSelect”></textarea></div>
    </div>
    <div>Kiinasta saa yli 50 kuutioisen ”moottorisahan” joka painaa noin 9-10 kiloa. Tehoa on kuin nykyisissä 35-38 kuution oikeissa moottorisahoissa. Kiinasaha käynnistyy joka kolmannella kerralla, vanhemmiten, parin kuukauden päästä ei todennäköisesti ollenkaan. Tekele näyttää yhtä alkukantaiselta kun 60 luvun oikeat moottorisahat, ja on käsiteltävyydeltään huonompi. Puuhaa kiinasahan omistajalla riittää, kun miettii miksi sahan osat heiluvat kun mummon hampaat ja sahan tyhjäkäynti poukkoilee, jos nyt temppuilun jälkeen sattuu saamaan käyntiin. Muttereita tipahtelee vähän miten sattuu. On siinä se hyvä puoli, että naapureilla riittää hupia, kun seuraavat sivusta, kiinamöhkön kanssa pelleilevää lökäpöksyä polttamassa hermojaan ja tupakkia pihallaan, räkä nenästä valuen. Näiden totuuksien jälkeen kiinamöhkön onnellinen omistaja miettii mihin jontkaan upottaisi möhkön, että pääsisi piinasta. Sitten pitäisi ostaa vielä se kallis Tilhi, perkelee. Always look on the bright side of life:)</div>

    Pavekka

    Kannattaa ostaa tarpeen mukaan jos jöngköping/metsuri täyttää tarpeet ostaa semmosen.  501 on hyvä yleissaha ja semmosen itsekin ostaisin jos tarvisin, yksinkertaisen ja pitkäjänteisen tekniikkansa vuoksi. Voi olla että sitä kutsutaan ammattimalliksi mutta ei se mitenkään stiilin tai huskin pro laitteiden veroinen ole. Kuten ei ole makitankaan sahat.

    StihljaEchoMies

     
    <div id=”mailtoikkunamodalPopupTo” style=”z-index: 1102;”>
    <div id=”mailtoikkunapopupMailContentModal”>
    <div id=”mailtoikkunamailModalToClose”></div>
    <div id=”mailtoikkunapopupToQuestionModal”>What do you want to do ?</div>
    New mail<button id=”mailtoikkunabuttonEmail”>Copy</button><textarea id=”mailtoikkunatextCopyClipboardSelect”></textarea></div>
    </div>
    <div>Makita on ollut tutulla metsurilla koekäytössä aina talvikäyttöön asti. Piti toimivana ja suorituskykyisenä ammattisahana. Saha on periaatteessa Dolmar.  Kyllä, jos työt on pienet niin eiköhän nuo hoitune jollain kiinalaisellakin tai vaikka pokasahallakin. Aina löytyy toinen toistansa tehokkaampia ja suorituskykyisempiä sahoja. Vaihdoin omaan Echo CS501SX sahaan 15 tuumaisen 1,3mm kapean laipan ja yhtä kokoa suuremman vetopyörän. Hyvin jaksaa suurella ketjunopeudella isotkin puut esim. pistosahauksella. Ergonomia echossa minun sahoista ehkä paras. En tiedä noista ammatilaisten vaatimuksista kun en sellainen ole. Viiden vuoden takuu kuluttajalle Echossa. Huskuani en ole vielä päässyt oikein kuormittamaan, minkä vuoksi vaikea Huskin ominaisuuksiin ottaa kantaa. Kaverini kaatelee sähköyhtiölle puita linjojen läheisyydestä ja hoitaa tuulenkaatoja. Kehui kovasti Stihl MS 261 C-M sahaansa. Oli näköjään saha ottanut ulkoakin päin osumaa ja ollut kovassa käytössä. Ei mitään toimintahäiriöitä.</div>

    oksapuu

    Kait sitä tuo uusin versio Tilhin 261:sestä pitää ostaa kun tuo lahjaksi saatu kasari Dolmari lopullisesti pehmiää. Noh, tukkisahalle on nykyisin niin olemattoman vähän käyttöä kun hakkuut tehdään motolla…

    Tuossa muuten olin mukana kun paikkakunnan pihapuun kaataja kaatoi tonttipuita. Sahana oli joku järkäleen kokoinen huski mihin oli laitettu 42″ laippa. Sellaisia puita ettei oikein kädet ympäri riittäneet, kaatokolo ja suoralla sahauksellä kenttään. Ammattimies, tulipahan ainakin selväksi että asiat voi tehdä helpollakin tavalla…

    Pavekka

    Kyllä stiilin ja huskin pro-mallien ergonomia on muita edellä. Huski vielä hitusen stiiliä. Ero on kuitenkin niin kohtuullinen että kallistuisin stiiliin vähemmän teknisen- ja jälkimarkkinakikkailun vuoksi. Ruotsalaiset on kunnostautuneet siinä liikaa.  Dolmarit/makitat vaatisi laihdutuskuuria, kaippa nuoret metsurit niilläkin jaksaa. Ekkoissa on monasti lyhyt oteväli ja mainittu korkeahko kiilamainen rakenne. Oisko eurooppalaisilla pidemmät raajat ja erilainen liikegeometriä kuin itämaisilla en tiedä mutta ei sovi käteen yhtä hyvin. Kyllä niihin tottuu ja saa tehtyä mutta jos tosissaan tuottavuutta vaatii niin kyllä se stilliin tai huskiin menee.

    StihljaEchoMies

    <div>Mene kauppaan ja kokeile ammattivehkeitä. Ota se minkä ergonomia tuntuu parhaalta.</div>

    Pavekka

    Hyvä neuvo. Aina kannattaa kokeilla uusia asioita kokemuspiirinsä ulkopuolelta. 501 on hyvä yleissaha ja kannatettava hankinta mutta siltä jää hiukan paukut kesken täysveriseen ammattisahaan. Lyhyt oteväli tekee sen hivenen epästabiiliksi ja herkäksi laipan vaihdoille. Korkeus taas toispuoleiseksi. Erot on ehkä peruskäyttäjälle mitättömiä mutta enemmän tai työkseen sahaava kyllä huomaa.  Parhaimmat sahat on olleet 201 ja 550. Ne kannattaa hankkia jos kuutiot ja tilit on koneista kiinni ja parasta tarvitaan. 550 mark2:sta en ole sahannut. Siihen tuli lisää grammoja edeltäjäänsä verrattuna. En tietoa onko vaikuttanut ergonomiaan.

     

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 143)