Keskustelut Tekniikka Stihl 250 versus Husky 543 XPG

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 143)
  • Stihl 250 versus Husky 543 XPG

    Nyt ois Husky sopivasti tarjouksessa, mutta tehot ja kaasarin säätäminen mietityttää. Miten riittää tehot tukkipuihin? Verrokkina siis tuo saman tehonen Stihl. Nykystä sahaa ei ole tarvinnu paljon säädellä, mutta mites tuo Husky? Pitääkö säätää erikseen kesälle ja talvelle? Pureeko yhtä hyvin tukkiin, ku tuo vanha 250?

  • Koivunkaataja2

    Neljäs 543 on käytössä ja sopii tämmöiselle puolitoista kätisille hankintahakkaajalle.

    Tuhanteen mottiin en olepäässyt ennenkuin on tullut isompi remontti,muunmuassa kiertokangen silmukan katkeaminen tai laakeri vika.

    Olenkin ruvennut vaihtahan sahan kun takuu päätyy.

     

    Pavekka

    Ensivaikutelma 543:sta oli pettymys. Voiko tämä olla oikeasti näin huono? Ruotsinmallit on ihan eri maata. Ellei tarvi kahvalämmitystä ostaa 445 tai 450. Jos tarvii 545 tai 550 tai jos sahaa enemmän.

    StihljaEchoMies

     
    <div id=”mailtoikkunamodalPopupTo” style=”z-index: 1102;”>
    <div id=”mailtoikkunapopupMailContentModal”>
    <div id=”mailtoikkunamailModalToClose”></div>
    <div id=”mailtoikkunapopupToQuestionModal”>What do you want to do ?</div>
    New mail<button id=”mailtoikkunabuttonEmail”>Copy</button><textarea id=”mailtoikkunatextCopyClipboardSelect”></textarea></div>
    </div>
    <div>Vastaus edellä olevaan juttuun jossa ergonomiaa pidetään Echo sahassa vaillinaisena. Echo CS501SX sahassa on minulle sopiva ergonomia. Saha on kiilamainen ja sitä pystyy käyttämään lähellä kehoa. Kahvoista saa otteen ja ne ovat sopivasti sijoitettu. Kuten tuossa jutussani sanoin, että kannattaa kokeilla, mikä saha sopii käteen. Meillä jokaisella omanlainen fysiikka ja käsitys sahan ergonomiasta. Mittapuina mielestäni toimivat selkeästi sahan käytettävyys kehon lähellä ja ”pyörittelemisen” vaivattomuus. Kun kokeilee eri sahoja, on helppo tehdä valinta.</div>

    petep

    Se on mielenkiintoista kun Jätkän mielestä Husku käy käteen kuin kintas. Voi olla vähän tottumisestakin kiinni mutta ihmettelen aika paljon jos Huskun ergonomia olisi se ainoa oikea miksi sitä ei kopioida ?

    Jätkä

    Husku on ollut useamman vuosikymmenen ajan edelläkävijä M-sahan ergonomian saralla. Husku alkoi tekemään kapeita sahoja, joissa Kampiakseli oli suhteessa kaikkein lyhyin. Kun vertaa viime vuosituhannen puolella tehtyjä ruotsalaissahoja, niin Jonssit ja Patut olivat leveitä, kulmikkaita lohmuja. Jonssi oli lähinnä sen näköinen, kuin olisi jostain ostettu halvalla erilaisia komponentteja ja ne ripusteltu kampikammion kupeisiin. Kytkimen puolella vetoratas oli pitkän ja ohuen kammen päässä lisäten sahan leveyttä ja samalla tasapainotus meni poskelleen. Etukahva on kohtisuorassa, kun se on huskussa ergonomisesti vinossa, se oli Jonssissa maalattua putkea, kun se Huskussa oli päällystettyä. Takakahva oli aluksi sahan oikeassa reunassa = tasapainotus.  Huskussa oli hyvä tärinän – ja äänenvaimennus ensimmäisenä sahana. Etukahva oli tasaisesti kaareutuva, kun se Jonssissa oli suora – mutka ja suora = käsi ei luisunut siinä luontevasti.

    Huskussa oli vetoratas hyvin lähellä kampikammion kylkeä, eli ketju veti lähempää sahan keskipistettä kuin Jonssissa ja jopa Tilhissäkin.

    Suurin osa Huskun eri osista on mallisuojattu ja patentoitu, joten ne tulevat muille vasta vuosikausien viiveellä. Nykyään Jonssi on samaa taloa, mutta sen tuotemerkki pimenee, eli merkkinä se loppuu, vaikka tekniikaltaan ammattimallit ovatkin Huskuja punamustin värein.

    Myös Shindaiwa (nykyisin Echo) On saanut vahvoja vaikutteita Huskun muodoista. 400 ja 488 mallit ovat niin kopioita, kuin lakien mukaan on ollut mahdollista tehdä ilman käräjöintiä. Niiden jälkeläisissäkin on samoja linjoja käytetty.

    Tilhi alkoi yhdessä vaiheessa röyhkeästi kopioimaan Huskun malleja. Jopa vinoa etukahvaa soviteltiin.

    Pavekka

    Jonssia on kolmenkymmentä vuotta tehty huskin kanssa samoilla malleilla ja silti edelleen vuodesta toiseen ulvotaan oranssin paremmuudesta. 🙂

    oksapuu

    Olen ihmetellyt tuota huskin rakkautta halpaan muoviin…

    Jatkuvasti palasina erinäistä koteloa, sulku lirpaketta ja korkkia. Voisi nuo muoviosat tehdä sellaisesta materiaalista että kestäisivät ihan oikeasti käyttöä…

    Kävin tuossa erääseen huskin koneeseen vaihtamassa uusia hyde-letkuja kun pelkäsi pimeää ja laski alleen. Ihan ammattiliikkeessä kaveri puristi uudet letkut, sanoi vaan että alkuperäiset oli halvinta mahdollista kuraa…

    Ola_Pallonivel

    Olen minäkin ihmetellyt tuota rakkautta Huskiin.

    Vaihdoin merkkiä Stihlistä Huskyyn pelkästään siitä syystä, kun mökki paikkakunnalla poistui Stihlin edustus huoltoasemalta.

    555FXT sai uuden moottorin takuuseen. 543XPG on tommonen rempula, jota pitäisi kokoajan rassata ja säätää. Sontaa sanon minä. No onhan siinä raivurissa lämpökahvat, niin ei sormia palele jos moottori pyörii.

    Ja ennen ku sanotte, että osta 543 tilalle 545 tai 550, ni ne painaa melkein kilon enemmän.

    Jätkä

    Pavekka:”Jonssia on kolmenkymmentä vuotta tehty huskin kanssa samoilla malleilla ja silti edelleen vuodesta toiseen ulvotaan oranssin paremmuudesta. ?”

    Sama saha huskuna  ja Jonssina on kuitenkin päältä katsottuna erilaisia muutenkin kuin värin puolesta. Toinen on kulmikkaampi ja käteen otettaessa myös ero tuntuu, vaikka olisi pimeässä tilassa.

    Omituisia väittämiä on myös, että sama muovi eri värisenä olisi kestoltaan erilaista. Molemmissa merkeissä on sekä ammattikäyttöön suunniteltuja, että -sopivia malleja, mutta vain muutamia. Kun onnellisesti sekoittaa ”Mökkimallit ja Ammattimallit”, niin sekasotku on valmis.

    Jos vertaillaan eri sahoja vain kuutiotilavuuden tai painon perusteella, ollaan ihan hukassa. Pätevin arvottaja on hinta! Jos 50 kuutioinen saha maksaa alle viisisataa ja kilpailijalla saman kokoinen maksaa tonnin, ei niitä käytännössä voi asettaa kisaan siitä, kumpi on parempi, ei ainakaan, jos haluaa rehellisen tuloksen.

    Ei ole vielä tullut vastaan moottorisahaa, jossa on hydrayliletkuja – ainakaan tehdasasennuksena.

    Pavekka

    Värin lisäksi niiden ainoat erot on etukahvan/jarrulavan ja käynnistimen kulma. Siitä jotkut näkee aiheelliseksi tehdä suuren numeron. Joka osaa sahata, osaa kummalla vaan. Hinta ei ole paras arvottaja vaan käyttötarkoitus. Mökkimallien ja ammattimallien välissä on isäntäsahat. Useimmat niistä on ”kuttaperkkasahoja” ja ne on kehitetty juuri isännille. Ei kannata ostaa ammattimallia ellei tarvi. Hyvät isäntäsahat on monella tavalla ammattimalleja parempia.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 143)