Keskustelut Tekniikka Sthil Ms 150

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Sthil Ms 150

    Maailman kevein saha.

    Soveltuukohan metsään?

    565 ecua-kallis

  • Itäsuomen Antti

    No miksipä ei, jos työkohde on sellainen jossa pärjää kilowatin tehoisella sahalla. Veikkaan jotta tuo on suunniteltu enemmän puistojen ja puutarhojen hoitoon. Kuin varsinaisiin hakkuutöihin.

    jees h-valta

    Olihan se testissäjo. Kyllä pärjää jopa tukkikoivun kaatoon mutta jokainen tajuaa että tarkoitettu juuri kevyeen rankametsään.

    raivaussahaaja

    Ehkä taimikonhoitoon, jos hoito on jäänyt ajoissa tekemättä. Tosin raivaussahalla pystyy senkin tekemään. Ehkä tiheissä pusikoissa pieni ja ketterä saha voisi olla myös hyvä. Miten olisi pystykarsintaan olkapään korkeudelle?

    metsänvartija

    Pystykarsintaan voisi olla näppärä.

    Ms 200 on huippusaha, nuo pienimmät mallit on ehkä enemmän muihin tarkoituksiin kuin metsään.

    Gla

    Kallista sahailua, jos edellä esitettyihin kohteisiin 500 euron sahaa alkaa hankkia. Taitaa 150 olla pikemminkin imagosaha, jolla Stihl saa mainoksiinsa uutta hohtoa, kun voi maailmanennätyksellä kehua.

    tamperelainen

    Törkeän kallis,ja voimaton.Eivät metsänomistajat osta eikä sillä mitään metsässä teekkään.Jos ei yhtään painavampaa sahaa jaksa käsitellä niin parasta pysytellä soffalla.

    Aukusti

    Tuli mieleen, että olisikohan tällaiselle vaari-ikäiselle sopiva saha tyvien raivaukseen polttopuusavotassa? Jos putsaisi kaadettavia puita valitessaan varsinaiselle nuoremmalle kaatajalle ja karsijalle.

    Pystykarsintakin tuli mieleen tyvien osalta, jos oksat eivät katkea kepillä.

    Gla

    Raivaussahana 150 voisi olla ok, mutta edelleen hinta/paino-suhde on pielessä. 192 on lähes yhtä kevyt ja hiukan tehokkaampi, mutta yli satasen halvempi. Tosin raivausveitsi on kaikilla tavoin ylivoimainen tuossa hommassa. Ja ihan perinteinen oksasaha pystykarsintaan.

    Liikkeessä näin 150:n. Aika huvittavan oloinen 1,1 millin levyinen ketju ja laippa oli. Vaikka saha ei sorkkarauta olekaan, aina joskus syystä tai toisesta joutuu hiukan voimaa käyttämään. Siksi äärimmilleen kevennetyt rakenteet ei luottamusta herätä.

    Aukusti

    Vesuria olen pääasiassa tähän saakka käyttänyt ”leimattujen” polttopuurunkojen ympärillä kasvavien vesojen sekä alaoksien raivaukseen. Tällöin varsinaisen kaatajan työ on nopeutunut.Tällainen työnjako nuoremman polven esittämänä on tuntunut sopivalta.

    Pystykarsinnassa nopein on mielestäni ns. keppikarsinta pakkasen aikaan tehtynä kuivien- ja pienten tuoreiden oksien karsinnassa. Oksasaha suuremmissa oksissa.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)