Keskustelut Luonto SITRA-TURVE

Esillä 10 vastausta, 721 - 730 (kaikkiaan 963)
  • SITRA-TURVE

    Taas yksi putiikki laittaa ruutia turve-elinkeinon lopettamiseksi. Kun putiikissa on vihreäkaapuista porukkaa elätettävänä, tottahan mölähdys on paikallaan. Eräs Oras Tynkkynenkin on tekeytynyt erityisasiantuntijaksi sinne, ja tuskimpa olisi jättänyt sorkkimatta aihetta. Uutisissa nimi ei kyllä paistatellut..?!

  • Tolopainen

    Niin mikä estää hoitamasta taimikoita ja laittamasta kuluja vähennyksiin vaikka joka vuosi. Jos energiapuuhakkuussa myyntitulo on nolla, mutta tulo tulee 420€ Kemera sta. Taitaa jäädä tekemättä pelkillä tuplavähennyksillä.

    Puuki

    Taimikonhoidosta ei tule mitään tuloja .   Menojen useampikertainen verovähennysoikeus olisi hyvä motivaattori lisätä halukkuutta tehdä niitä eikä byrokratia lisää kuluja kuten Kemerassa helposti käy.  Kotitalousvähennyksen tyyppinen veron vähennysoikeus voisi toimia kunhan tuki ei valuisi kokonaan työntekijöille vieraan työvoiman käytössä.

    Tolopainen

    No laita ne vähennykset ja kerro vaikka piillä. Muutama kilometri matkakuluja ja 3l bensiiniä/ha. Miten vähennät sen ajan, joka työhön kuluu. Eihän nuo kulut merkitse mitään.

    Puuki

    Vieraalla työvoimalla teetettynä th on melko kallista tai hyvin kallista suhteessa puun kantohintaan  eikä nykyään kovin suuri osa  lukuisista mo:sta tee enää th:ja itse.   Moninkertainen (n. 3,3  x,  pii olisi melko lähellä)   verovähennys vastaa samaa kuin koko menon vähentäminen suoraan tuloista  (~  kotitalousvähennys  jossa pitää lisäksi maksaa omakustannusosuus ja vähennysmäärä on rajattu ).    Verotuki tulisi olla kemeran lisäksi eikä sen tilalla.

    Tolopainen kertoo lähes aina vain omasta tilanteestaan.   Minulla on usein tapana   kertoa myös yleisemmin koko metsäalaan liittyviä asioita.      Mutta hyvä että kerrankin mielipiteet kohtasi lopulta ja päästiin  yhteisymmärrykseen, ainakin melkein ; piin arvo on niin  lähellä 3,3 :a että kyllä tässä voi jo sanoa yhteisymmärryksen voittaneen lopulta erimielisyydet.

    Scientist

    Ei pitäisi olla mikään yllätys, että siinä näyttää näin käyvän.

    //a.msn.com/r/2/BB1bsrLC?m=fi-fi&referrerID=InAppShare

    Modulaariset ydinvoimalat yms ovat kaukaista tulevaisuutta. Turveyrittäjää on vaikea kouluttaa helposti muuhun kuin energiapuuyrittäjäksi. Varsinkin kun Vapo myi Nevelin voimalat ranskalaisille.

    A.Jalkanen

    Vantaan Energia on parhaillaan (2018) muuttamassa Martinlaaksossa vanhaa öljykattilaansa puuta, haketta ja risuja polttoaineenaan käyttäväksi biovoimalaksi. Tukipolttoaineena kattilassa poltetaan turvetta, jonka osuus jää energiayhtiön tavoitteen mukaan alle kymmeneen prosenttiin polttoainekäytöstä.

    Vapon viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Ahti Martikaisen mukaan fakta-argumentit eivät riitä ymmärtämään turpeen vastustusta: leijupetikattila tarvitsee toimiakseen joko turvetta, kivihiiltä, rikkikemikaaleja, ureaa ja niitä neutralisoivia kemikaaleja. Puuhakevoimala ei toimi ilman tukiaineita.

    Turpeen ja kivihiilen korvaaminen täysin tarkoittaisi Martikaisen mukaan noin 30 miljoonan puukuutiometrin polttamista Suomessa vuosittain sähkön ja lämmön tuotantoon. Tällaista määrää puuainesta ei ole olemassa polttamista varten.

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.225038

    A.Jalkanen

    Helsinki ponnistelee pois kivihiilestä.

    Helsinkiin suunnitellaan kolmen biolämpökeskuksen rakentamista. Laitoksilla on tarkoitus korvata vuonna 2024 suljettava Hanasaaren voimalaitos ja luopua kivihiilen käytöstä. Päätöksiä keskusten rakentamisesta tai rakentamisjärjestyksestä ei ole vielä tehty, mutta edellä jutussa mainittu Martinlaakson voimala (Helsingin ja Vantaan yhteinen) on siis jo toteutettu.

    Helen ja Skanska suunnittelevat myös maailman ensimmäistä lämpöenergian kausivarastoa Kruunuvuoren kallioluoliin.

    Helenin tavoitteena on vuoteen 2025 mennessä vähentää hiilidioksidipäästöjä 40 prosenttia vuoden 1990 tasosta, lisätä uusiutuvan energian osuus 25 prosenttiin ja puolittaa kivihiilen käyttö. Tänä vuonna uusiutuvan energian osuus kasvaa Salmisaaren pellettilämpölaitoksen ja Esplanadin lämpöpumppulaitoksen valmistumisen myötä.

    http://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1317706

    Puuki

    Suomessa kiristetään vauhtia hiilitasetavoiteen saavuttamiseksi vaikka se ei mitään muutakaan maailmanlaajuisesti.  Mutta voi sitten kehaista joku, että mepä sitä vähennettiin päästöt minimiin (vaikka kalliiksi tulikin ja nälkävyötäkin kiristettiin muutama pykälä) .    Pitäisiköhän ottaa välillä  aikalisä ja miettiä miten vaikuttaa talouteen ? Jos vertaa muihin EU-maihin ,niin siellä ei olla lähelläkään tavotteita eikä niihin useimmissa maissa päästäkään.  Toisilla voi olla, ja onkin,  vähän  erilaiset tavotteetkin kuin päästä ykköseksi päästöjen vähentämisessä  .  EU:n päästöt ei vähene sillä, että ne ulkoistetaan metsäsimpien maiden kontolle.

    H:gissä tuon homman ymmärtää, kun ei juuri muualla Suomessa enää hiiltä käytetäkään  ja siellä on paljon vihreitä päälliköitä ym. isokenkäisiä johdossa.

    A.Jalkanen

    Pitäisikö meidän käyttää turvevarojamme ainakin kohtuullisessa määrin (tukipolttoaineena) nyt kun maaperään (= pois ilmakehästä) hautautuneita hiilidioksidiesiintymiä ei enää saisi kaivaa esiin? Edelleen voidaan kysyä, eikö meillä ole vähän velvollisuuskin käyttää metsävarojamme mahdollisimman paljon, nimen omaan fossiilisten varojen korvaamiseen, ja aivan samasta syystä: kun betonirakentaminen, fossiilienergia ja muovituotteet ovat kohta ”pannassa”? Lyhyellä tähtäimellä olisi toki mahdollista varastoida lisää hiiltä metsiinkin, mutta mistä ne korvaavat raaka-aineet otetaan?

    Tolopainen

    Päästöongelma ei ole metsätaloudessa vaan maataloudessa. Nautoja on aivan liikaa ja päästöjä, kolmannes päästöistä tulee ruuantuotannosta. Peltoja voidaan metsittää pari mrd ha, kun lihan kulutusta vähennetään maailmanlaajuisesti.

Esillä 10 vastausta, 721 - 730 (kaikkiaan 963)