Keskustelut Luonto SITRA-TURVE

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 963)
  • SITRA-TURVE

    Taas yksi putiikki laittaa ruutia turve-elinkeinon lopettamiseksi. Kun putiikissa on vihreäkaapuista porukkaa elätettävänä, tottahan mölähdys on paikallaan. Eräs Oras Tynkkynenkin on tekeytynyt erityisasiantuntijaksi sinne, ja tuskimpa olisi jättänyt sorkkimatta aihetta. Uutisissa nimi ei kyllä paistatellut..?!

  • A.Jalkanen

    Eikös infraääni ole ihan määritelmän mukaan sellainen jota ihmiskorva ei kuule. Lepakko voi kuullakin. Mikroaaltoja (pulssia) on vielä vaikeampi havainnoida, mutta niitä on mitattu tuulimyllyistä (edit). ”Sarjan mukaan kännykkämasto säteilee tasaisesti, mikä ei ole niin vaarallista kuin pulssittava säteily.” (http://www.selanne-lehti.fi/uutinen/590556)

    Planter

    On niitä mikroaaltoja mitattu kännykkämastoista, sillä kännykkäverkko käyttää mikroaaltotaajuuksia. Kännykkämasto, kännykkä, tabletti, niiden wifi, bluetooth, kodin langaton verkko, kaikki käyttävät mikroaaltoja. Myös naapurin vastaavien värkkien mikroaallot tunkeutuvat omaan huusholliin halusit tai et.

    Kaikki langaton kommunikaatio käyttää mikroaaltoja, suurimmat tehot tulevat kännykkämastoista ja muista linkkimastoista.  Niiden ristitulessa eletään, karkuun ei pääse. Sekaan sopii hyvin jokin tuulivoimalan pieni pulssi. Ei saisi turhaan pelotella ihmisiä.

    Kauas on mennyt, aasinsilta takaisin otsikon aiheeseen:

    Jos pelkää mikroaaltoja, kannattaa polttaa sitran turvetta ja kommunikoida savumerkein.

    A.Jalkanen

    Kiitos Planter. Tarkoitus ei ole pelotella vaan yrittää selittää mistä ihmisten tuulivoimakokemukset johtuvat.

    Mettämakuri

    Kuuluu myllystä ääni , itse asiassa se on hieman vaimeaa haukuntaa muistuttava. Tolopainen kuuluuko heinäsirkka, vain onko ne kuolleet sukupuuttoon?

    Planter

    Et pelotellut, etkä onnistu pelottelemaan palstalaisia täällä on niin kovakalloista porukkaa, etteivät pelkää mitään muuta kuin sutta. Tarkoitin ihan yleisellä tasolla, että sosiaalisissa medioissa levitetään jopa tietoisesti ”vaihtoehtoista faktaa” ja herkimmät ihmiset pelästyvät ihan oikeasti ja alkavat oireilla. Oli Ylelläkin juttu missä perhe asui 40 km päässä tuulivoimalasta ja alkoi oireilla niin pahasti, että joutuivat muuttamaan pois.

    Nyt poltetaan maailmalla 5G kännykkämastoja, kun on keksitty yhteys, Wuhanista alkoi korona epidemia ja samalla paikkakunnalla oli yksi 5G kehitysyksikkö.

    A.Jalkanen

    Kyllä näin on, olemme hermorakenteen puolesta erilaisia. Siksi onkin hyvä, että asiaa on selvitetty myös tieteen keinoin. Osa ei usko sittenkään että vaaraa ei ole.

    Tilley

    Äänissä toimii fysiikan lait. Karkeasti mitä pienempi olio, sitä korkeampia ääniä se tuottaa ja kuulee, ja päinvastoin. Lepakot toimii ultraäänitaajuuksilla. Ei pienet oliot pysty kuulemaan infraääniä, niiden kuuloelimet eivät ole tarpeeksi isoja siihen. Eikä nyt puhuta korvalehtien koosta vaan sisäkorvan koosta. Veikkaan, että lepakon kuulokynnys alapäässä on korkeammalla kuin ihmisellä. Valaat pystyvät isokokoisilla äänentuotto- ja kuuloelimillään tuottamaan ”infraääniä”.

    Edellä lainausmerkeissä siksi, että infra- ja ultraäänethän on määritelty turhan antroposentrisestä (siis ihmislähtöisestä) näkökulmasta, mikä tuottaa niihin turhaa mystiikkaa. Se mikä minulle on ultraääntä, on lapselleni vielä normaalilla kuuloalueella, siis normaalia ääntä. Erilaisilla nettitesteillä voi testata oman kuuloalueen.

    Toki valtavat äänenpainetasot vaikuttavat myös fyysisesti muuten kuin korvan kautta.  Armeijassa kun ammuttiin tykillä suora-ammuntaa täyspanoksella, laukauksen paineaalto tuntui koko vartalossa, ja muutaman laukauksen jälkeen tuntui kuin olisi ollut koko kroppa hellänä. Tosin kuuloalueellakin tuon laukauksen voimakkuus oli kataloogin mukaan 195 dB, tuplakuulonsuojaus oli pakollinen. Mutta ei tuulivoimaloiden infraäänet missään nimessä mitään tällaisia desibelimääriä saavuta, että ne voisi edes tuulivoimalan vieressä maanpinnalla aiheuttaa fyysisiä vaikutuksia.

    A.Jalkanen

    Kun Tilley vaikuttaa tietäväiseltä, entäpä mikroaaltopulssi tuulivoimalasta? Voisiko teoriassa vaikuttaa haitallisesti eliöihin?

    Kalle Kehveli

    Nämä samat ihmiset, jotka kärsivät tuulivoimalan äänistä, eivät tutkimusolosuhteissa tiedä niistä mitään. Ilmeisesti asenne ratkaisee kaiken. Ihminen tekee itse itsensä sairaaksi. Luulosairautta ja hulluutta on montaa lajia. Vähän niin kuin kepu ja persut.

    Planter

    Tilley antoi hyvän kuvauksen infra- ultraäänitaajuusalueelta.

    Jos mennään sähkömagneettiseen säteilyn mikroaaltoalueelle, eli yli  300 MHz taajuuksille, niin samat fysiiikan lait pätevät siellä. Isot mitat omaava objekti voi reagoida matalaan mikroaaltotaajuuteen ja pienet mitat omaava korkeaan mikroaaltotaajuuteen.

    Esimerkiksi esimerkiksi  vanhanaikainen TV-lähetys toimii taajuusalueen alapäässä ja antennit ovat isoja haravia. Kännykkäverkko toimii suuremmilla taajuuksilla ja kännykän antennit ovat mitoiltaan pieniä.

    Jotenkin tuntuu fysikaaliselta mahdottomuudelta, että voimalan hitaasti pyörivät pitkät lavat voisivat tuottaa mikroaaltopulsseja. Jos joku sellaisia pulsseja on löytänyt, niin veikkaan, että ne ovat voimalan kontrollointiin käytetyn tietoliikenteen pulsseja, eli periaatteessa samoja tai samanlaisia kuin kännykkämaston juuressa mitatut.

    Fysikaalisia ilmiöitä mikroaalloista voi tulla, jos eliön mitat sattuvat olemaan mastosta tulevan taajuuden aallonpituudella, puolen-tai neljännesaallonpituudella. Hyvin sähköä johtava kostea ötökkä voi tällöin mennä resonanssiin niillä taajuuksilla. Ihminen on liian pitkä, mutta esimerkiksi hiiri voisi teoriassa alkaa resonoida ja saada outoja tuntemuksia, jos mikroaaltoteho olisi kännykkätaajuudella ja teho hyvin suuri.

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 963)