Keskustelut Luonto SITRA-TURVE

Esillä 10 vastausta, 271 - 280 (kaikkiaan 963)
  • SITRA-TURVE

    Taas yksi putiikki laittaa ruutia turve-elinkeinon lopettamiseksi. Kun putiikissa on vihreäkaapuista porukkaa elätettävänä, tottahan mölähdys on paikallaan. Eräs Oras Tynkkynenkin on tekeytynyt erityisasiantuntijaksi sinne, ja tuskimpa olisi jättänyt sorkkimatta aihetta. Uutisissa nimi ei kyllä paistatellut..?!

  • Visakallo

    Fortum on Itämeren kaasuputkihankkeessa osallinen saksalaisen tytäryhtiönsä Uniperin kautta. Uniper, josta Fortum omistaa jo runsaat 75 prosenttia, on antanut putkea rakentavalle yhtiölle lähes miljardin euron lainan. Putkesta suurimman osan omistaa Venäjän valtion maakaasuyhtiö Gazprom. Putken rakentaminen maksaa Nord Stream 2 -yhtiön mukaan kaikkiaan noin kymmenen miljardia euroa. Hanketta ovat rahoittaneet Uniperin lisäksi muutkin energiayhtiöt Ranskassa, Hollannissa ja Britanniassa. Länsimaiset yhtiöt eivät käytännössä voi ottaa sitä riskiä, että ne joutuisivat Yhdysvaltain pakotteiden kohteeksi. Pakotteet tekisivät esimerkiksi niiden normaalista rahoituksesta huolehtimisen hyvin vaikeaksi.

    Kauppalehti

    Kalle Kehveli

    Saksa on lyönyt joka sektorilla kätensä paskaan. Pian entinen teollisuuden suurvalta.

    Visakallo

    Saksalla kuitenkin on käsiensä paskaan lyömiseen aika paljon enemmän varaa kuin Suomella.

    Tolopainen

    Saksaan on kuitenkin rakennettu muutamia kymmeniä tuhansia Mw tuulivoimaa, sinä aikana kun täällä on yritetty rakentaa yhtä ydinvoimalaa. Suomen energiapolitiikka jäi Ruotsista jälkeen 20v turpeen harharetken takia. Melko kallis virhe, jonka korjaamiseen annettu liian paljon aikaa. Kepu on väärässä puolustaessaan turvetta, sillä ei ole mitään tulevaisuutta. Nuo suuret kunnalliset laitokset hoitakoot kattilansa hakkeelle, kun on varaa virkamies joukkoja elättää, on varaa modernisoida kattilat.

    Kalle Kehveli

    ?

    Tolopainen

    Höpö höpö, Saksassa kyläläiset omistavat tuulivoimalat ja saavat rahaa sähkön myynnistä, ei ne aiheuta siellä mitään ongelmia. Suomessa on toimittu aivan toisin ja voimaloita rakentaa täällä siirtomaassa suuryhtiöt.

    Kalle Kehveli

    OK, olkoon sitten näin…

     

    hemputtaja

    Enpä tiedä onko se noin. Yritin etsiä Saksan tuulimyllyjen omistajia, mutta ei selvinnyt. Sijaan selvisi, että ne ovat pirunmoinen riesa kun käyttö loppuu. Niiden hävittäminen on ongelma valtava betoniperustus mukaan lukien.

    Selvisi myös, että Suomessakin voi käydä ohraisesti (https://tvky.info/2020/01/maanomistajan-vastuu-tuulivoimalan-purkamisesta/). Purkuun ei ole varauduttu, ongelmajätelaitos ei huoli jätettä ja pahimmassa tapauksessa homma kaatuu maanomistajan niskaan. Myllyjen omistajat sen sijaan viheltelevät konjakkilasiin jossain Karibian mereen saarilla.

    Tilley

    Metsämaan vuokraaminen tuulimylly-yhtiöllehän on rahalliselta tuotoltaan selvästi kannattavin käyttötapa metsälle – lyhyellä tähtäimellä. Nimittäin vuokrahinnat tuntuvat korkeilta vain jos ei laske pitkällä tähtäimellä vuokraamiseen sisältyviä purkukustannusriskejä. Sitten kun riski toteutuu, saattaa mennä maat ja metsät valtiolle. Se (=veronmaksajat) sitten viime kädessä maksaa kaiken (vrt. Talvivaara).

    Tosin sitä en ymmärrä, miksi betoniperustus välttämättä pitäisi purkaa?  Ei siitä mitään luonnolle haitallista liukene ja kyllä sen seuraava jääkausi sitten murentaa. Komposiittilavat kai se suurin ongelma on, tornikin on metallia ja menee romumiehelle?

    MaalaisSeppo

    Jos meinaa vuokrata maitaan tuulivoimaan, kannattaa lohkoa voimala-alue omaksi tilaksi. Jos konkurssi häämöttää, myy jollekin laitapuolen kulkijalle eurolla.

Esillä 10 vastausta, 271 - 280 (kaikkiaan 963)